Doživotná záruka na bicykle Trek a kolesá Bontrager
05.06.2020

Doživotná záruka na bicykle Trek a kolesá Bontrager

Značka Trek je celosvetovým výrobcom bicyklov so sídlom vo Wisconsine v meste Waterloo. Od roku 1976 začal Trek Bicycle Corporation s výrobou oceľových bicyklov a začali sponzorovať prvé závodné tímy. S príchodom hliníkových rámov na trh v roku 1985 a o rok neskôr s príchodom karbónových rámov sa celé smerovanie spoločnosti zmenilo. V roku 1992 vyvinuli ako prví na svete najľahší OCLV karbónový rám pre cestné bicykle. O rok neskôr prišiel na trh nový celoodpružený bicykel. História značky Trek sa formovala aj vďaka úspechom v Tour de France a Giro d´Italia. Technológia ide dopredu a firma ročne minie na výrobu, vývoj, dizajn a marketing milióny amerických dolárov. Dnes je značka Trek spolu s doplnkami Bontrager jednotkou na trhu s bicyklami.

Doživotná záruka na bicykle a elektorbicykle Trek

Program starostlivosti Trek Carbon Care

Doživotná záruka na karbónové kolesá Bontrager

Pozor na záruku čo vlastne nepokrýva

Doživotná záruka na bicykle a elektrobicykle Trek

Značka Trek poskytuje doživotnú záruku na vady materiálu na rámové sety (rám a pevná vidlica), hlavný rám a tlmiče celoodpružených bicyklov. Záruka platí len na prvého a pôvodného majiteľa bicykla. Následný vlastníci bicykla majú právu na 3-ročnú záruku. To však platí od pôvodného dátumu nákupu od predajcu. Na potvrdenie doby krytia je potrebný doklad o kúpe a záručný list. Pre uplatnenie záruky, v rámci ochrany bicykla vám odporúčame registrovať svoj nový bicykel alebo elektrobicykle. Takisto sa s vami môže ľahšie spojiť Trek v prípade dôležitých oznámení o výrobku a podobne.

Registrovať teraz

Doživotná záruka na bicykle a elektrobicykle Trek

Program starostlivosti Trek Carbon Care

K nehodám a poškodeniu bicykla občas dochádza, či sa nám to páči alebo nie. Trek preto vytvoril program starostlivosti o bicykel Trek Carbon Care. Cieľom spoločnosti je, aby cyklisti jazdili bezpečne a preto zjednodušili výmenu poškodeného karbónového rámu alebo komponentu. Prostredníctvom tohoto programu Trek poskytuje výraznú zľavu na výmenu poškodeného rámu, vidlice alebo akéhokoľvek komponentu z karbónu. Tak ako všetky materiály aj karbón môže niekedy prasknúť. Medzi najčastejšie prípady bývajú bočné nárazy, pády, poškodenia (napr. dopravné nehody, náraz, výmoľ, obrubník a iné poškodenia). V prípade akýchkoľvek pochybností prestaňte s bicyklom alebo elektrobicyklom jazdiť a zastavte sa v autorizovanom servise Trek (ak ste napríklad nakupovali bicykel u nás v Najšporte, bude najlepšie ak prídete priamo za nami).

Program starostlivosti Trek Carbon Care

Doživotná záruka na karbónové kolesa Bontrager

Značka Bontrager si za svojimi výrobkami vždy stojí, pretože od samého začiatku vyrábajú kvalitné komponenty a príslušenstvo pri bicykle a elektrobicykle. Čo sa týka nového záručného programu na komplet zapletené karbónové kolesá, tak Bontrager posunul latku ešte vyššie. Najnovšie pri kúpe všetkých druhov karbónových kolies platí doživotná záruka na vady materiálu. Týka sa to cestných a horských kolies bez dodatočných finančných nákladov pre kupujúceho a pre kolesa zakúpene samostatne alebo osadených už v zakúpenom bicykli. Vernostný program doživotnej záruky sa vola Carbon care whell loyalty program.

Doživotná záruka na karbónové kolesa Bontrager

Okrem klasickej výmeny kolies s doživotnou zárukou ponúka Bontrager aj bezplatnú opravu akýchkoľvek karbónových kolies. Tento program sa samozrejme vzťahuje len na prvého vlastníka. Spoločnosť Bontrager má dlhú históriu a skúsenosti s výrobou karbónových kolies a dnes ponúka veľké množstvo zapletených karbónových kolies od cestných, gravel, MTB, XC až po odolné tralové a enduro verzie. Celú radu karbónových kolies (vzhľadom na dostupnosť) vieme doobjednať prostredníctvom nášho dodávateľa.

Pozor na záruku čo vlastne nepokrýva?

Ako všade aj tu si musíte dávať pozor na to že do reklamácie nemôžete zahrnúť bežné opotrebenie bicykla alebo kolies, nesprávne nastavenie, koroziu - skladujte bicykel tak, aby vám neskorodoval. Rovnako sa berie do úvahy aj nesprávna údržba a manipulácia či inštalácia komponentov, ktoré neboli pôvodne určené pre daný bicykel a nie sú kompatibilné, na toto veľký pozor! Záruka sa nevzťahuje na poškodenie v dôsledku nehody, nesprávneho používania a zanedbávania.

V následujúcom článku Vám poradíme - Ako vybrať pumpu na bicykel. V následujúcich článkoch sa dozviete, akým spôsobom môžete servisovať alebo ako si vybrať cyklistické príslušenstvo príslušenstvo na svoj bicykel alebo elektrobicykel:

- Ako nastaviť prehadzovačku 

- Ako nastaviť brzdy

Aké sú najlepšie cyklopočítače a GPS

- Ako si pripraviť bicykel na jazdu už teraz!

- Vyberte si správnu prilbu

- Ako sa správne obliecť na bicykel

- Ako vybrať správny cyklopočítač

- Chráňte svoj bicykel pred krádežou

Tím Najšport.sk.