6 najlepších elektrobicyklov značky Trek 2023
16.03.2023

6 najlepších elektrobicyklov značky Trek 2023

Už teraz sme si pre vás pripravili prehľad a veľké porovnanie 8 najlepších elektrobicyklov tohtoročnej cyklistickej sezóny 2023. V našom prehľade nájdete horské, cestné i krosové e-bike od prémiovej značky Trek, ktoré boli vybrané na základe niekoľkých kritérií. V prvom rade nás zaujímal výkon, komponenty, parametre, značka, dizajn, cyklodoplnky, technológie, cena, geometria, jazdné vlastnosti i celkový dojem z e-biku. Poďme sa spoločne pozrieť na top 8 elektrobicyklov. Už teraz si ich môžete prísť vyskúšať alebo predobjednať v našej predajni Najšport. Neváhajte a zastavte sa, tešíme sa na vašu návštevu.

1. Trek E-Caliber 9.8 GX
2. Trek Fuel EXe 9.9 XT
3. Trek Rail 9 GX
4. Trek Powerfly FS 4
5. Trek Domane+ SLR 7 AXS
6. Dual Sport+ 2

1. Trek E-Caliber 9.8 GX 

Na úplný začiatok vám predstavujeme tohto celoodopruženého kráľa všetkých horských a XC e-bikov. Jedná sa o ľahký karbónový MTB elektrobicykel modelovej rady Trek E-Caliber, ktorý jazdí a navyše aj vyzerá, ako tradičný horský bicykel. Je konštruovaný pod podobnou geometriou ako jeho neelektrický brat Trek Supercaliber. Tešiť sa môžete na jedinečnú konštrukciu rámu s tlmičom IsoStrut na ktorej vývoji spolupracoval Trek s Foxom. O pohon sa postará elegantný elektromotor Fazua Ride Trail 50 Nm, ktorý dodáva potrebný výkon presne vtedy, kedy to najviac potrebujete. 

E-bike disponuje ľahkým OCLV rámom s IsoStruck konštrukciou, osadený je vidlicou RockShox SID Select+ so zdvihom 120 mm. O hladký chod sa postarajú karbónové kolesá Bontrager Kovee Pro 30 a o pohon prehadzovačka SRAM GX Eagle. E-bike disponuje výkonnou a plne integrovanou batériou Fauza Evation 250 Wh. Hmotnosť e-biku je iba 17,47 kg pri veľkosti M.

Trek E-Caliber 9.8 GX 

2. Trek Fuel EXe 9.9 XT

Vyskúšajte úplne nový Fuel EXe 9.9, ktorý nanovo predefinoval elektrocyklistiku a potreby jazdcov tak, aby mali pocit z jazdy ako na klasickom trailovom e-biku. Vyrazte na strmé stúpania a prekonajte nerovnosti z ľahkosťou vďaka modelovej rade Trek Fuel EXe a mimoriadne odolnému pohonu od nemeckého výrobcu TQ. Jedná sa o elektrobicykle, ktorý sa pohybuje na hranici hravosti tradičného horského bicykla a elektrobicykla, vďaka čomu môžete dosiahnúť oveľa vyššie výkony na trati. 

O všetko sa postará výkonný nemecký motor TQ HPR 50 Nm s výkonom 250 - 300 W, ktorý je mimoriadne ľahký, tichý, malý a dokonale vyladeny pre trail. Batéria TQ 360 Wh je plne vstavaná a má výbornú kapacitu. Poskytuje prirodzený pocit z jazdy. Ovládacie prvky, integrovaný displej, nabíjací port sa jednoducho a intuitívne používajú. Prekvapí vás aj mimoriadne nízka hmotnosť, iba 17,47 kg pri veľkosti M, to je na e-bike naozaj super hmotnosť. Samozrejmosťou je karbónový rám OCLV, vidlica RockShox Lyrik Ultimate 150 cm a tlmič RockShox Super Deluxe Ultimate AirWiz.

Trek Fuel EXe 9.9 XT

3. Trek Rail 9 GX

Vyberte si tento špičkový celoodpružený horský e-bike modelovej rady Trek Rail, ktorý sa výborne hodí na dlhé trasy, náročnejšie traily, enduro alebo všade tam, kde vyžadujete komfortnú a pohodovú jazdu. Bicykel je vybavený prepracovaným systémom predného a zadného odpruženia. O pohon sa postará výkonný motor Bosch Performance Line XC so systémom Bosch Smart. Výkon motora je až 85 Nm krútiaceho momentu a motor je zložený z odolného magnéziového tela. O výkon sa postará batéria Bosch Power Tube s kapacitou až 625 Wh.

Elektrobicykel disponuje prehadzovačkou SRAM GX Eagle AXS s 12 systémovým pohonom. Rám je zložený z kvalitného hliníka Alpha Platinum Aluminum s vidlicou RockShox ZEB Select+ 160 mm a tlmič RockShox Super Deluxe Ultimate RT3. Ostatné komponenty sú tiež od SRAMu. Hmotnosť tohto bicykla ja 23,6 kg a maximálny váhový limit je do 136 km, kde sa ráta váha samotného bicykla, jazdca a nákladu.

Trek Rail 9 GX

4. Trek Powerfly FS 4

Spoznajte tento celoodpružený horský elektrobicykel modelovej rady Trek Powerfly, ktorý nemá problém zvládnuť všetky náročne singletracky, trailové cestičky a hrboľatý lesný terén. Kvalitné a pohodlné odpruženie tlmí nepríjemné nerovnosti a výkonný elektrický pohon Bosch v podobe Bosch Performance Line CX s výkonom 85 Nm, vám umožní zvládať náročne stúpania ľavou zadnou. E-bike je osadný kvalitnou batériou Bosch Power Tube s kapacitou 625 Wh a systémom Bosch Smart. Všetko riadi výkonný počítač Kiox LED Bosch, kde je možné sledovať svoje aktivity, používať navigáciu a pripojiť ďalšie zariadenia cez Bluetooth.

Na tomto e-biku nájdete kvalitnú prehadzovačku Shimano Deore M51200, kvalitný a odolný rám Alpha Platinum Aluminum, prednú odpruženú vidlicu SR Suntour XCR 34 so zdvihom 120 mm a tlmči SR Suntour Edge R.

Trek Powerfly FS 4

5. Trek Domane+ SLR 7 AXS

Vyskúšajte tento jedinečný cestný bicykel, ktorý je súčasťou modelovej rady Trek Domane a Domane+. Tento e-bike je prevratným karbónovým cesťákom OCLV série 800, ktorý vás ohromí vzhľadom a dojmom so štandardného bicykla. Vo vnútri nájdete prepracovaný motor TQ HPR50 o výkone 250 W a krútiacom momente 50 Nm, ktorý je kompaktný, ľahký a mimoriadne tichý. Poskytne vám dostatočnú asistenciou do 25 km/hod. a podporu v náročných dlhých stupaniach.

Tento cestný e-bike má stabilnú vytrvalostnú geometriu so systémom IsoSpeed, ktorý tlmí nerovnosti na ceste a zabezpečuje pohodlnejšie a hladšiu jazdu. Výborne sa hodí na dlhé jazdy, pohodlne si môžete umiestniť fľašu a disponuje ukladacím priestorom. Vybavený je bezdrôtovým pohonom SRAM Force eTap AXS, Ktorý je pripravený na akékoľvek dobrodrúžstvo. Hmotnosť bicykla je 12,5 kg vo veľkosti M, pričom maximálny hmotnostný limit je 125 kg (váha bicykla, jazdca a nákladu).

Trek Domane+ SLR 7 AXS

6. Dual Sport+ 2

Doprajte si ľahký a výkonný hybridný e-bicykel modelovej rady Trek Dual Sport a Dual Sport+, ktorý je určený pare dobrodružstvo na chodníku a ľahkých cyklotrasách. Má intuitívny a prirodzený systém asistencie pri jazde, vďaka ktorému je objavovanie vášho okolia zábavnejšie a zdolávanie kopcov hračkou. Pevné kolesá a široké pneumatiky vám navyše dodajú istotu v rôznorodom teréne, štrkových cestičkách, asfalte i horských cestách.

Tešiť sa môžete na odolný a kvalitný hliníkový rám Alpha Gold Aluminum s pohonom Shimano Altus M2000 s dlhou klietkou a 9-timi prevodmi. O výkon sa postará motor HyDrive 40, ktorý je umiestnený v zadnej časti e-biku s výkonom 250 W a krútiacim momentom 40 Nm.

Dual Sport+ 2

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport