7 dôvodov, prečo si vybrať značku Trek
14.03.2022

7 dôvodov, prečo si vybrať značku Trek

Venovať sa cyklistike na rekreačnej alebo športovej úrovni je veľmi povzbudzujúcim a posilňujúcim účinkom na zdravie a psychiku človeka. Pri bicyklovaní spálite veľké množstvo kalórií, strácate veľa vody, ktorú treba pravidelne dopĺňať a vidíte miesta, na ktoré by ste sa možno len ťažko dostali pešo. Navyše endorfíny z jazdy sa prejavia za veľmi krátky čas a vy si užijete jazdu ešte viac.

Život na kolesách je vhodný pre každú vekovú kategóriu a pohlavie. Podľa vašich zručností a odvahy spoznávať nové miesta, či fyzickej kondície, môžete veľmi ľahko odhadnúť aký typ bicykla značky Trek sa k vám bude najviac hodiť. Je dôležité, aby ste sa pri jazde cítili bezpečne a pohodlne. Inšpiráciou pri výbere bicyklov tejto značky vám môžu byť aj profesionálni športovci súťaže Tour de France a nasledujúce riadky.

Značka Trek v skratke
Trek od histórie po súčasnosť
Prečo si vybrať značku Trek? 7 dôvodov prečo povedať áno

Značka Trek v skratke

Spoločnosť Trek Bicycle Corporation sídliaca vo Waterloo v štáte Wisconsin vyrobí a distribuuje bicykle a cyklistický sortiment až do 90 krajín sveta aj prostredníctvom 1700 predajní bicyklov v Európe, Ázii, Severnej Amerike a Južnej Afrike. Bicykle a elektrobicykle Trek sa vyrábajú aj mimo Spojených štátov amerických, a to v Holandsku, Nemecku, Číne a na Taiwane.

O značke Trek

Trek od histórie po súčasnosť

Svoje prvé kroky značka Trek začala robiť v roku 1975, kedy Dick Burke a Bevil Hogg založili dcérsku spoločnosť Trek bicykle spoločnosti Roth Corporation, ktorá distribuovala spotrebiče. O rok neskôr vyrábala oceľové turistické rámy modelov pre japonskú a taliansku výrobu. V začiatkoch značky Trek  ručná výroba spájkovaných rámových súprav na zákazku dosahovala až 900 ks! Už v roku 1979 predaj firmy Trek dosahoval hodnotu 2 milióny amerických dolárov.

Už od roku 1980 čakali spoločnosť Trek príjemné zmeny. Rozšírila svoju výrobu o kompletné bicykle a zväčšila priestory firemného sídla vo Waterloo. V roku 1981 prišli na rad oceľové pretekárske cestné bicykle a o 2 roky neskôr spoločnosť Trek predstavuje svoj prvý horský bicykel 850. V roku 1984 bolo založené oddelenie Trek Components Group, ktoré bolo zamerané na predaj príslušenstva a náhradných dielov. O rok neskôr spoločnosť Trek zaujala technológia z leteckého priemyslu, ktorou sa aj inšpirovala. Predstavila svoj prvý lepený hliníkový bicyklový rám modelu 2000, ktorý sa zo začiatku veľmi neosvedčil. Spoločnosti Trek vŕtalo hlavou, ako zdokonaliť výrobný proces modelu 2000 a využila uhlíkový kompozit z uhlíkových vlákien. Tak uzrel svetlo sveta model 2500.

V roku 1988 sa otvára nová edícia produktov Trek Wear, ktorá ponúka cyklistické oblečenie a samozrejme aj kolekciu Jazz zahŕňajúcu základné a detské bicykle. O rok neskôr Trek predstavila model Trek 500 s tvarovaným monokokovým rámom zloženým z uhlíkových vlákien a lepenej hliníkovej vidlice. Vďaka tejto inovácii mohla značka Trek znovu napredovať a pustiť sa do výroby karbónových bicyklov. Už v roku 1990 prichádza na trh hybridný bicykel Trek 7200, ktorý spája vlastnosti cestného a horského bicykla a neskôr celý rad hybridov, napr. model MultiTracks. O 2 roky neskôr prišli na rad domáce bicykle čisto s karbónovým rámom a bicykle s OCLV karbónovým rámom, ktoré sa vyznačovali nízkou hmotnosťou. Taktiež sa vyrobil prvý celoodpružený horský bicykel rady 9000 so systémom odpruženia Trek T3C a mnohé ďalšie. O rok neskôr sa Trek zamerala na bicykle vhodné na fitness tréningy a vyrobila tak bicykle Trek Fitness Exercycles, neskôr Vision Fitness.

V roku 1995 je na svete netradičný celoodpružený bicykel Y a v roku 2000 to bolo špeciálne navrhnuté príslušenstvo pre ženy. V roku 2002 zas horský bicykel Trek 800 Sport s oceľovým rámom a o 10 rokov neskôr prichádza na trh cestný bicykel Trek 1.1 s hliníkovým rámom. V nasledujúcich rokoch milénia značka Trek vytvorila triatlonovú sériu pre ženy Trek Women Triathlon Series a taktiež finančne podporila ženský triatlon. Samozrejme sa črtali nové partnerstvá a spoločnosť Trek tak mohla nadviazať kontakty s nemeckými a čínskymi distribútormi, čím dopyt po značke Trek a jej výrobkoch značne vzrástol. Aby toho nebolo málo, tak v roku 2021 prišiel na rad profesionálny model Madone. Celkom slušný záber v oblasti cyklistiky, čo poviete?

Trek od histórie po súčasnosť

Prečo si vybrať značku Trek? 7 dôvodov prečo povedať áno

  1. Výber ekologických produktov - bicykle vyrobené z materiálu - ocele, hliník či karbón, ktorý sa ľahko získa a recykluje a navyše je aj za výhodnú cenu. Okrem toho spoločnosť Trek recykluje gumené časti bicykla, z ktorých vyrába napr. tašky, brašne a sedlové vaky. Skvelý spôsob ako z niečoho starého vytvoriť niečo užitočné, no nie?
  2. Projekt Trek Project One - zahrňuje personalizáciu bicykla podľa vašich preferencií a mier. Jedinečný originálny dizajn (farba a logo, komponenty, veľkosť, materiál, model) v prípade záujmu bude vyrobený v Spojených štátoch amerických. Už viete, čo by ste chceli mať na svojom bicykli alebo e-biku? Chcete si aj vy personalizovať svoj bicykel? Viac informácií nájdete na tomto odkaze - bicykel na mieru od Project One.
  3. Inovácie a moderné technológie - Trek sa riadi podľa vlastných pravidiel a vďaka nadobudnutým technologickým skúsenostiam vie ako naložiť s neustále rastúcou konkurenciou a vývojom bicyklov a príslušenstva k nim. Jednoznačne používa osvedčené postupy a na vývoj nových technológií má k dispozícií celý rad profesionálnych odborníkov. Garancia kvality a funkčnosti je v rukách Trek-u.
  4. Top Class Servis - aj kvalitný produkt môže časom nepríjemne prekvapiť, opotrebiť sa. V takom prípade je k dispozícii jednoduché riešenie - manuál na obsluhu, ktorý je doplnený o kontakt, e-mail na firmu a na syna zakladateľa (John Burke) značky Trek. V prípade potreby neváhajte tento benefit využiť. Váš e-bik alebo bicykel bude v dobrých rukách.
  5. Kooperácia s inými značkami - napr. značka Bontrager v spolupráci so značkou Trek vyrábajú prilby a odevy, sedlá, plášte a kolesá, cyklistické doplnky, cestné & horské & mestské & e-biky. Hovorí sa , že viac hláv viac rozumu. Myslíme si, že v tomto prípade je to opodstatnené.
  6. Trek jazdí aj profi súťaže - kvalita, dizajn, bezpečnosť a spoluúčasť na víťazstvách pretekárov je reklama sama o sebe.
  7. Dostupnosť predajní po celom svete i na Slovensku - možnosť zostavenia, objednania a kúpy bicykla v predajňach Najšport v Bratislave (Dúbravka, Ružinov) a Trenčíne (Zlatovce), Dolnom Kubíne (Kubínska hoľa) a v Starom Smokovci. Využite možnosť poradenstva, zostavy, kúpy a zajazdenia si na profesionálnych bicykloch a elektrobicykloch!

7dôvodov, prečo si vybrať Trek

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalší zaujímavý blogový článok:

Tím Najšport