Výsledky pretekov v rakúskom Lienzi, ako dopadla Petra Vlhová
03.01.2024

Výsledky pretekov v rakúskom Lienzi, ako dopadla Petra Vlhová

V napínavom prvom a druhom kole Svetového pohára sa odohralo vzrušujúce súperenie v slalome žien. Petra Vlhová zažila náročný štart pretekov. S narastajúcimi očakávaniami a výzvami sa snažila prekonávať prekážky a zlepšiť svoje umiestnenie. Mikaela Shiffrinová si však vypracovala významný náskok, čím pridala na intenzite súboja. Pretek bol plný dramatických momentov, ktoré odhalili silnej aj slabé stránky pretekárok. V článku sa tiež dozviete, čo môžeme očakávať v nadchádzajúcich kolách FIS.

Prvé kolo sa nieslo znamení napätého začiatku pretekov v Slalome
Druhé kolo slalomu prinieslo výrazne zlepšenie
Pôsobivý záver roka pre Petru Vlhovú
Pár slov na záver

Prvé kolo sa nieslo znamení napätého začiatku pretekov v Slalome

Naša lyžiarka Petra Vlhová, zažila náročný úvod v prvom kole slalomu v rakúskom Lienzi. Po prekonaní ťažkostí v predchádzajúcom preteku sa opäť ocitla v náročnej pozícií, keď skončila na desiatom mieste. Lídrujúca pretekárka Mikaela Shiffrinová si vypracovala značný náskok takmer dve a pol sekundy pred Petrou, ktorá vstúpila do závodu s vysokými očakávaniami, avšak narazila na technické prekážky. Začiatok pretekov bol veľmi sľubný, no problém nastal v zákrute, ktorá ju spomalila. V cieľovej oblasti bolo vidieť Petru, ako si drží stehná, čo mohlo naznačovať fyzické ťažkosti. Momentálne čelí veľkej výzve. Preteky sú pre ňu o to dôležitejšie, že stráca viac ako sekundu na dosiahnutie pódiových pozícií.

Petra nakoniec stratila náskok za zranenou Annou Swennovou-Larssonovou. Tento moment, je každý závod kľúčový pre jej celkové umiestnenie v sezóne. Napriek týmto prekážkam je Petra, jej tréner Mauro Pini a ostatní členovia tímu odhodlaní bojovať v každom závode a udržať si špičkovú formu počas celej sezóny 2023/2024. Fanúšikovia a experti s napätím očakávajú, ako sa vyvinie jej výkon v nadchádzajúcich pretekoch.

Druhé kolo slalomu prinieslo výrazne zlepšenie

V druhom kole dramatických pretekov slalome žien v rakúskom Lienzi ukázala slovenská lyžiarka Petra Vlhová výrazné zlepšenie a dosiahla piate miesto. Tento úspech znamená významný posun oproti jej výkonu v prvom kole, kde sa posunula o päť priečok vyššie. Predstihuje lyžiarky ako Sara Hectorová a Katharina Liensbergerová

Tréner Mauro Pini poznamenal, že momentálne prežívajú fázu, kedy nejde všetko podľa plánov, no v športe musia byť aj takéto momenty.  Teraz sa však musia sústrediť na prípravu a návrat k forme. V Kranjskej Gore ich čaká dôležitá príležitosť na obhájenie titulu, pretože v tejto úrovni športu musí byť športovec stopercentne pripravený. Petra si aj napriek súčasným výzvam udržiava miesto medzi špičkovými lyžiarkami sveta. Jej výkon v Lienzi je dôkazom jej nezlomnej vôle a schopnosti prispôsobiť sa a zlepšovať. Fanúšikovia s napätím očakávajú, ako sa jej sezóna bude ďalej vyvíjať. 

Mikaela Shiffrinová na pretekoch lyžovala s plnou silou. Snažila som sa využiť všetky svoje skúsenosti a prípravu, ktorú absolvovala už počas Vianoc. Medzi víťazstvom a vypadnutím je len tenká hranica, a je šťastná, že sa jej podarilo zvíťaziť. 

Petra, aj napriek súčasným výzvam, si udržiava svoje miesto medzi špičkovými lyžiarkami sveta. Jej výkon v Lienzi je dôkazom jej nezlomnej vôle a schopnosti prispôsobiť sa a zlepšovať. Fanúšikovia s napätím očakávajú, ako sa jej sezóna bude ďalej vyvíjať. 

Pôsobivý záver roka pre Petru Vlhovú

Petra Vlhová ukončila kalendárny rok 2023 úspešne. Predviedla veľmi dobrý výkon v druhom kole slalomu v alpskom stredisku Lienz. Počiatočná desiata pozícia po prvej jazde nebola pre slovenskú reprezentantku konečným umiestnením, keďže sa jej podarilo vyšplhať vyššie a predbehnúť Nicole Goodovú, Katharinu Truppeovú, Saru Hectorovú a Katharinu Liensbergerovú. Mauro Pini, tréner Vlhovej poznamenal, že Petra momentálne nezažíva svoje najlepšie dni a musia sa sústrediť na ďalšie preteky, ktoré tím čakajú v Krajinskej Gore. 

Mikaela Shiffrinová prevzala víťazstvo v piatkovom slalome, po tom, čo bola najrýchlejšia v oboch kolách, a vyhrala s náskokom vyše dvoch sekúnd. Svojimi výkonmi si zabezpečila cenné body v Lienzi. Na stupňoch víťazov ju tentokrát doplnili Lena Dürr z Nemecka a Michelle Gisinová zo Švajčiarska. Shiffrinová si tak upevnila svoje vedúce postavenie v celkovom hodnotení Svetového pohára aj v slalome, zvýšila náskok na druhú Vlhovú o 55 bodov a momentálne vedie o 105 bodov. Alpské lyžiarky majú pred sebou ďalšie preteky, ktoré sa uskutočnia 6. a 7. januára v Kranjskej Gore, kde sa bude najprv súťažiť v obrovskom slalome a následne v klasickom slalome.

Pár slov na záver

Druhé kolo slalomu v Lienzi prinieslo prekvapivé obraty a vzrušujúce výkony, najmä od Petry Vlhovej, ktorá ukázala výrazné zlepšenie a dosiahla piate miesto. Tento výkon naznačuje jej odhodlanie a schopnosť prispôsobiť sa, čím si udržiava miesto medzi svetovou lyžiarskou elitou. Mikaela Shiffrinová ukázala svoju dominanciu a upevnila svoje vedúce postavenie v hodnotení. Preteky v Lienzi tak poskytli vzrušujúce súboje a naznačili, aké napätie môžeme očakávať v nadchádzajúcej sezóne.

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy o Petre Vlhovej:

Tím Najšport