Spoznajte značku Garmin. Najlepšie športové hodinky, GPS a trenažéry
04.03.2024

Spoznajte značku Garmin. Najlepšie športové hodinky, GPS a trenažéry

Značka Garmin sa v súčasnosti vypracovala na poprednú priečku v oblasti navigačných GPS technológií, športových hodiniek, cyklistických prístrojov či špičkových trenažérov. Má za sebou pútavý vývoj od svojho založenia v roku 1989. Gary Burrell a Min Kao, zakladatelia spoločnosti, spojili svoje prvé mená a vytvorili tak značku Garmin. Ich víziou bolo vytvoriť navigačné zariadenia, ktoré zlepšia životy ľudí. 

Od svojich skromných začiatkov, keď spoločnosť uviedla na trh svoj prvý GPS prístroj pre armádu, sa Garmin vyvinul do technologického giganta, ktorého produkty sa teraz používajú v rôznych odvetviach vrátane letectva, námorníctva, outdoorových aktivít a fitness. S výberom produktov Garmin vám radi a ochotne poradíme na našom e-shope alebo v ktorejkoľvek predajni Najšport.

Garmin od histórie po súčasnosť
Toto je 10 moderných technológií od Garminu
Prečo by ste si mali vybrať práve Garmin?
Poslanie spoločnosti
Objavte športové hodinky Garmin
Spoznajte špičkové cyklopočítače a GPS od Garminu
Cyklistické trenažéry ako budúcnosť cyklistiky

Garmin od histórie po súčasnosť

História značky Garmin sa dá zhrnúť do niekoľkých kľúčových míľnikov naprieč celou históriou vzniku až po súčasnosť:

  • 1989: Založenie spoločnosti Garmin Garym Burrellom a Min Kaom s cieľom revolucionalizovať GPS technológie.
  • 1991: Uvedenie prvého produktu, GPS prístroja pre námorníctvo, čím Garmin vstupuje na trh s navigačnými zariadeniami.
  • 2000: Expanzia do trhu s automobilovou navigáciou s uvedením svojho prvého GPS prístroja pre automobily, čím sa Garmin stáva významným hráčom v oblasti spotrebnej elektroniky.
  • 2003: Spustenie produktového radu Forerunner, čím Garmin vstupuje na trh so športovými a fitness hodinkami.
  • 2006: Predstavenie série Edge, špecifických GPS prístrojov pre cyklistov, ktoré poskytujú pokročilé sledovanie jazdy a výkonu.
  • 2009: Uvedenie Connect IQ, otvorenej platformy pre aplikácie, ktorá umožňuje prispôsobenie hodiniek, cyklopočítačov a iných zariadení od Garminu.
  • 2015: Garmin rozširuje svoje portfólio o pokročilé funkcie zdravotného monitorovania, vrátane sledovania srdcovej frekvencie a oxymetrie pulzu.
  • 2017 - 2019: Predstavenie technológií ako Incident Detection, LiveTrack a Body Battery, ktoré zvyšujú bezpečnosť a efektivitu tréningu.
  • 2020 - 2023: Pokračujúca inovácia v oblasti nositeľnej technológie a cyklistiky, vrátane vylepšených funkcií pre sledovanie zdravia, integrácie s virtuálnymi tréningovými platformami a rozvoja ekosystému Garmin Connect.

Garmin od histórie po súčasnosť

Toto je 10 moderných technológií od Garminu

  • GPS navigácia: Garmin je lídrom v oblasti GPS navigácie, kde neprestajne inovuje technológie pre presnejšie a rýchlejšie zobrazovanie polohy.
  • Snímače srdcovej frekvencie: Integrované priamo do športových hodiniek, tieto snímače monitorujú srdcovú frekvenciu užívateľa 24/7 bez potreby hrudného pásu.
  • Pulzná oxymetria: Táto technológia umožňuje užívateľom monitorovať úroveň kyslíka v krvi, čo je obzvlášť užitočné pri tréningu vo vyšších nadmorských výškach alebo počas vysoko intenzívnych tréningov.
  • Body Battery: Inovatívny algoritmus, ktorý sleduje energiu tela užívateľa a pomáha optimalizovať časy pre tréning a odpočinok.
  • GPSMAP: Rad produktov s vysokým rozlíšením máp, ideálnych pre turistiku, kemping, cyklistiku a iné outdoorové aktivity.
  • Connect IQ: Otvorená platforma pre aplikácie, ktorá umožňuje užívateľom prispôsobiť si svoje hodinky aplikáciami, widgetmi a ciferníkmi.
  • Incident Detection & Assistance: Funkcie bezpečnosti a sledovania, ktoré v prípade nehody automaticky odošlú vašu polohu kontaktným osobám.
  • LiveTrack: Umožňuje priateľom a rodine sledovať vašu polohu v reálnom čase počas športových aktivít.
  • Virtual Partner: Funkcia pre športové hodinky a cyklopočítače, ktorá umožňuje užívateľom súťažiť proti virtuálnemu partnerovi a zlepšovať tak svoje výkony.
  • Cycling Dynamics: Pokročilé metriky pre cyklistiku, ktoré poskytujú hĺbkovú analýzu jazdného výkonu a techniky jazdy.

Prečo by ste si mali vybrať práve Garmin?

Garmin sa vyznačuje vysokou úrovňou inovácie, kvality a spoľahlivosti. Ich produkty sú navrhnuté tak, aby vyhovovali potrebám profesionálnych športovcov, ako aj rekreačných užívateľov. S ponukou produktov, ktoré sú intuitívne a ľahko použiteľné, ponúka Garmin nástroje, ktoré nielenže sledujú váš fyzický výkon, ale aj pomáhajú zlepšovať váš životný štýl a zdravie.

Poslanie spoločnosti

Poslaním Garminu je vytvárať produkty, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou života svojich užívateľov. S dôrazom na inováciu, kvalitu, výkon, hodnotu a službu zákazníkom, Garmin usiluje o to, aby každý jeho produkt bol "spoločníkom", na ktorého sa môžete spoľahnúť v každej situácii, či už ide o navigáciu na otvorenom mori, presné meranie výkonu počas cyklistiky, behu, alebo monitorovanie zdravia a fitness.

Objavte športové hodinky Garmin

Kategória športových hodiniek od Garminu je pestrá a ponúka rôzne modely navrhnuté tak, aby vyhovovali potrebám širokého spektra športovcov, od cyklistov, bežcov a triatlonistov až po turistov, golfistov či plavcov. Tieto hodinky sú známe svojou odolnosťou, spoľahlivosťou, presnosťou a širokou škálou funkcií, ktoré pomáhajú užívateľom sledovať ich výkon, zlepšovať sa a dosiahnuť ich športové ciele. Značka je lídrom v oblasti GPS, poskytuje inovatívne funkcie pre široké spektrum športových aktivít - jednoducho každý športovec si nájde presne to čo potrebuje.

Modely športových hodiniek

  • Forerunner: Navrhnuté pre bežcov a triatlonistov, modely ako Forerunner 945, Forerunner 745, a Forerunner 45 ponúkajú pokročilé metriky behu, plávania a cyklistiky, ako aj sledovanie srdcovej frekvencie na zápästí a navigáciu.
  • Fenix: Vrcholná outdoorová multisportová GPS hodinka, ktorá je ideálna pre turistiku, beh, plávanie, cyklistiku, lyžovanie a mnoho ďalších aktivít. Modely ako Fenix 6 a Fenix 6X Pro ponúkajú robustné konštrukcie, solárne nabíjanie, mapy, hudbu a pokročilé tréningové funkcie.
  • Vivoactive: Univerzálne športové smart hodinky s dotykovým displejom, ktoré ponúkajú zabudované športové aplikácie, sledovanie srdcovej frekvencie, smart notifikácie, hudbu a Garmin Pay. Vivoactive 4 a Vivoactive 4S sú ideálne pre aktívnych ľudí, ktorí chcú sledovať svoje aktivity celý deň.
  • Instinct: Odolné GPS hodinky navrhnuté pre outdoorové dobrodružstvá s podporou viacerých globálnych navigačných satelitných systémov, monitorovanie srdcovej frekvencie a odolnosťou voči vojenským štandardom. Instinct a Instinct Solar sú perfektné pre tých, ktorí uprednostňujú robustnosť nad vysokým rozlíšením a smart funkcie.

Funkcie športových hodiniek

  • Pokročilé metriky pre sledovanie výkonu: Vrátane VO2 max, efektivity behu, zotavenia, sledovania stresu, spánku a mnoho ďalších.
  • Multisport Tracking: Podpora pre rôzne športové režimy vrátane behu, plávania, cyklistiky, turistiky, lyžovania, veslovania a golfu.
  • Navigácia a mapovanie: Predinštalované mapy, kompas, barometrický výškomer a GPS/GLONASS/Galileo podpora pre presné sledovanie polohy a navigáciu.
  • Sledovanie zdravia a wellness: Sledovanie srdcovej frekvencie na zápästí, monitorovanie spánku, sledovanie hydratácie a monitorovanie menštruačného cyklu.
  • Smart funkcie: Notifikácie z telefónu, hudba (na vybraných modeloch), Garmin Pay pre bezkontaktné platby.
  • Personalizácia: Výmena remienkov, prispôsobiteľné ciferníky a možnosť stiahnutia aplikácií z Connect IQ obchodu pre ďalšie prispôsobenie.

Objavte športové hodinky Garmin

Spoznajte špičkové cyklopočítače a GPS od Garminu

Garmin je jedným z popredných výrobcov v oblasti cyklopočítačov, GPS prístrojov a tachometrov, ktoré sú navrhnuté tak, aby vyhovovali potrebám cyklistov všetkých úrovní, od rekreačných jazdcov až po profesionálov. Ponúka širokú škálu modelov, ktoré zahŕňajú základné tachometre až po vysoko pokročilé GPS navigačné systémy. Tieto zariadenia sú známe svojou presnosťou, odolnosťou a širokou škálou funkcií navrhnutých pre zlepšenie jazdných zážitkov.

Modely cyklopočítačov, GPS a tachometrov

  • Edge: Hlavná línia cyklistických GPS prístrojov Garmin, vrátane modelov Edge 130, Edge 530, Edge 830 a prémiového modelu Edge 1030 Plus. Tieto prístroje ponúkajú od základného sledovania a analýzy jazdy až po pokročilé navigačné funkcie a tréningové nástroje.
  • Varia: Doplnkové zariadenia, ako je radar Varia, ktorý zvyšuje bezpečnosť tým, že informuje cyklistu o vozidlách približujúcich sa zozadu.

Funkcie cyklopočítačov, GPS a tachometrov

  • Pokročilá navigácia a mapovanie: Predinštalované detailné mapy, navigácia v reálnom čase, zákruty po zákrute a plánovanie trás.
  • Sledovanie výkonu: Meranie kadencie, rýchlosti, vzdialenosti, výškových metrov a pokročilé metriky ako VO2 max, zotavenie, tréningový efekt a viac.
  • Cycling Dynamics: Pokročilé analýzy jazdného výkonu, ako sú sedlový výkon, fáza šliapania a platforma maximálnej sily (PMP).
  • Kompatibilita so senzormi: Možnosť spárovania s rôznymi externými senzormi cez ANT+ alebo Bluetooth pre presnejšie sledovanie výkonu.
  • Connect IQ: Prístup k obchodu Connect IQ pre prispôsobenie zariadenia aplikáciami, widgetmi a ciferníkmi.
  • Varia kompatibilita: Kompatibilita s radom Varia pre zvýšenie bezpečnosti, vrátane radaru Varia a inteligentných svetiel.
  • LiveTrack a GroupTrack: Funkcie, ktoré umožňujú priateľom a rodine sledovať vašu polohu v reálnom čase alebo vidieť, kde sú členovia vašej skupiny počas spoločnej jazdy.

Spoznajte špičkové cyklopočítače a GPS od Garminu

Cyklistické trenažéry ako budúcnosť cyklistiky

Garmin, hoci je široko známy svojimi inováciami v oblasti GPS navigácie, športových hodiniek a cyklistických GPS prístrojov, priamo nevyrába cyklistické trenažéry. Ich hlavným prínosom v oblasti cyklistiky sú skôr cyklopočítače, senzory a príslušenstvo, ktoré môžu byť použité spoločne s cyklistickými trenažérmi od značky Tacx na sledovanie a zlepšenie výkonu pri tréningu.

Hoci Garmin priamo neponúka cyklistické trenažéry, ponúka širokú škálu príslušenstva a technológií, ktoré sú s cyklistickými trenažérmi plne kompatibilné a môžu značne obohatiť tréningový zážitok. Toto príslušenstvo zahŕňa:

  • Senzory rýchlosti a kadencie: Tieto senzory sa dajú namontovať na váš bicykel a používať s cyklistickým trenažérom na monitorovanie a zlepšenie vašej jazdnej techniky.
  • Hrudné pásy: Sledovanie srdcovej frekvencie je kľúčové pre efektívny tréning. Garmin ponúka niekoľko možností hrudných pásov, ktoré sú kompatibilné s trenažérmi a umožňujú presné monitorovanie výkonu.
  • Power metre: Garmin ponúka rôzne power metre, ktoré sa dajú použiť na meranie výkonu pri tréningu na trenažéri, čo je kľúčové pre športovcov zameraných na zlepšenie svojej výkonnosti.
  • Cyklopočítače a GPS prístroje: Zariadenia ako Garmin Edge umožňujú zaznamenávanie údajov z tréningu na trenažéri a ich následnú analýzu v aplikácii Garmin Connect.

Cyklistické trenažéry Garmi

Garmin sa etabloval ako líder v technológiách pre športovcov a outdoorových nadšencov. S rozmanitým portfóliom športových hodiniek, cyklistických GPS a príslušenstva, Garmin ponúka presné a spoľahlivé produkty pre každého. Či už ide o zlepšenie výkonu, navigáciu alebo zdravotné monitorovanie, Garmin poskytuje inovatívne riešenia pre aktívny životný štýl.

Tím Najšport