Spoznajte značku bicyklov a e-bikov Kellys
10.05.2024

Spoznajte značku bicyklov a e-bikov Kellys

Spoznajte značku bicyklov elektrobicyklov Kellys, ktorá od roku 1991 prináša vášnivým cyklistom po celom svete nielen kvalitu a spoľahlivosť, ale aj jedinečný zážitok z jazdy. S kompletným sortimentom, ktorý uspokojí nielen rekreačných jazdcov, ale aj nadšených cyklistov, Kellys sa stal synonymom pre inováciu, výkon a nadčasový dizajn. Zdieľajúc vášeň svojich zakladateľov, Kellys neustále zdokonaľuje svoje produkty, moderné technológie a materiály, aby zabezpečil maximálny komfort a zážitok z jazdy pre každého jazdca.

Kellys od histórie po súčasnosť
Hodnoty a poslanie značky Kellys
Spoznajte top technológie od Kellysu

Kellys od histórie po súčasnosť

Kellys je slovenská značka bicyklov a elektrobicyklov v cyklistickom svete. Už od roku 1991 dáva do pohybu jazdcov z celého sveta. Ich sortiment je široký a komplexný, čo uspokojí nielen rekreačného jazdca, ale aj vášnivého cyklistu. Kellys má čo ponúknuť každému cyklistickému nadšencovi. Ich povesť spočíva na pilieroch kvality a výkonu, s neustálym dôrazom na inovácie a nadčasový dizajn. Využívajú moderné technológie a materiály, aby zabezpečili, že každý jazdec zažije maximálny zážitok z jazdy.

Začiatok na Slovensku - Píše sa rok 1991

  • Zakladatelia Peter a Brano Divinec začali v Slovensku v roku 1991.
  • Strávili hodiny jazdením na bicykloch v krásnych slovenských horách.
  • Ich dobrodružstvá priniesli pocit skutočnej slobody a nezávislosti na bicykli.

Zdieľanie pocitu slobody na dvoch kolesách

  • Chceli zdieľať tento pocit s ďalšími ľuďmi, aby aj oni mohli zažiť ten pocit skutočnej slobody.
  • Rozhodli sa založiť malú požičovňu bicyklov, aby iných priblížili k ich vášni.

Radosť z malých začiatkov

  • Aj keď začali s malou požičovňou, ich odhodlanie viedlo k rýchlemu rastu.
  • O dva roky neskôr už predali 30 tisíc bicyklov, čo ukazuje ich vášeň a odhodlanie.

Úspech na medzinarodnej cyklistickej scéne

  • Kellys sa rozrástol nielen doma, ale aj medzinárodne.
  • Exportujú do viac ako 35 krajín sveta, čím sa stali známou značkou nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.
  • Aktuálne Kellys vyrobí až 80 tisíc bicyklov ročne. 

Značka s tradíciou a kvalitou

  • S každým rokom sa Kellys etabloval ako renomovaná značka, známa svojou kvalitou a spoľahlivosťou.
  • Sú známi tisíckami predaných bicyklov a oddanosťou zákazníkov po celom svete.
  • Dnes sú členom spoločnosti Cycle Source Group so sídlom v New Yorku.

Kellys od histórie po súčasnosť

Hodnoty a poslanie značky Kellys

  • Vášeň pre cyklistiku: Kellys je značka, ktorá zdieľa svoju vášeň k cyklistike. Podobne ako zakladatelia značky, aj zamestnanci, manažéri, dizajnéri a inžnieri Kellys sú oddaní svojej vášni k bicyklovaniu.
  • Zmena života z pohľadu zakladateľov Kellys: Bicykel zmenil životy a teraz chceme zmeniť aj váš. Veríme, že bicykel má moc zlepšiť kvalitu života a priniesť pocit slobody a radosti. Sme tu, aby sme zdieľali túto skúsenosť”.
  • Návrhári, dizajnéri a konštruktéri: Neustále sa snažia vytvárať bicykle, ktoré poskytujú jedinečný zážitok a splnia potreby jazdcov.
  • Kvalita nadovšetko: Cieľom značky Kellys je vytvárať kvalitné bicykle, ktoré zvládnu akýkoľvek terén a splnia požiadavky náročných cyklistov. Vďaka moderným technológiám, šikovným inžinierom a kvalitným materiálom dnes Kellys vyrába bicykle a e-bike na ktoré sa môžete spoľahnúť v akomkoľvek okamihu.
  • Špičkový dizajn a zážitok v jednom: Zaujímavosťou je aj jedinečný dizajn bicyklov elektrobicyklov. Každý model je do detailu prepracovaný s cieľom poskytnúť, čo najlepší možný zážitok z jazdy.
  • Logo značky Kellys: Logo Kellys symbolizuje základy značky, históriu a odkaz. Je tiež symbolom niečoho nového, nových skúseností, začiatku novej životnej cesty. Kellys predstavuje životný štýl. Logom Kellys sa vyjadruje DYNAMIKA a Pohyb – čo je významným prvkom každého bicykla Kellys. KRUH - koleso, pohyb, dynamika "K" - fragment "K" ako zvíjajúca sa cesta, LOGO - pohyb k novým skúsenostiam.

Hodnoty a poslanie značky Kellys

Spoznajte top technológie od Kellysu

Termoplastický hybridný oceľovo-uhlíkový kompozit

Technológia termoplastického hybridného oceľovo-uhlíkového kompozitu, využívaná spoločnosťou Kellys, je inovatívnym prístupom k výrobe bicyklových rámov. Tento kompozitný materiál kombinuje výhody ocele a uhlíka, čím vytvára rámy s vynikajúcou kombináciou vlastností.

Oceľ je známa svojou vysokou pevnosťou a odolnosťou voči nárazom, čo z nej robí ideálny materiál pre bicyklové rámy, ktoré majú odolávať náročným podmienkam terénu. Na druhej strane, uhlíkové vlákna sú známe svojou ľahkosťou a vynikajúcou tuhosťou, čo zabezpečuje dynamickú a efektívnu jazdu.

Kombinácia týchto dvoch materiálov do termoplastického hybridného kompozitu umožňuje vytvoriť rámy, ktoré sú nielen ľahké a odolné, ale aj pohodlné a dynamické. Táto technológia poskytuje jazdcom optimálnu kombináciu hmotnosti, tuhosti a absorpcie nárazov, čo zlepšuje výkon a kontrolu nad bicyklom v rôznych podmienkach jazdy.

Nový roboticky zváraný rám použitý v modelovej rad Kellys Theos R

Kellys Theos R-séria je založená na hliníkovom ráme, ktorý bol navrhnutý a roboticky zváraný v Európskej únii s použitím najnovších výrobných a inžinierskych technológií kontinentu. Cieľom bolo dosiahnuť najvyššiu možnú konštrukčnú kvalitu a najprísnejšie strojárske tolerancie, ktoré kedy boli použité v cyklistickom priemysle pri tvorbe hliníkových rámov. Výsledkom je celková kvalita konštrukcie, ktorá patrí k najlepším vo svojej triede. S využitím pokročilého výrobného procesu, ktorý zahŕňa CNC laserové rezanie, CNC robotické zváranie a precízne záverečné CNC obrábanie, sa nový rám THEOS R-série stáva najpresnejšie vyrobeným hliníkovým rámom elektrobicykla v tomto odvetví.

Geometria a odpruženie ThinkLink

O odpružení zadnej stavby sa stará najnovšie štvorčapové zavesenie z vývojárskej dielne Kellys s názvom „ThinkLink". Toto zavesenie zachováva všetky výhody, ako je citlivosť, nezávislosť od bŕzd a hnacieho ústrojenstva, a pracuje bez nepríjemných spätných nárazov od pedálov. Hlavný virtuálny bod otáčania systému „ThinkLink" je umiestnený pri centre stredového zloženia, čo zabezpečuje konštantnú dĺžku reťaze v celom rozsahu pruženia

Špičkový výkonný motor do elektrobicyklov

Niektoré modelové rady elektrobicyklov (napr. Theos R) sú vybavené novým motorom Panasonic GX Ultimate, ktorý disponuje krútiacim momentom až 95 Nm a celkovou hmotnosťou len 2,9 kg! Tento motor prináša aj vylepšený Ai-AUTO režim, v ktorom si užívate pocit jazdy na ´booste´, avšak poskytuje výkon len vtedy, keď ho skutočne potrebujete. Týmto spôsobom efektívne šetrí celkovú spotrebu energie, čo v konečnom dôsledku zabezpečuje ešte dlhší dojazd.

Vymeniteľná batéria s vysokým objemom energie

Niektoré modelové rady elektrobicyklov (napr. Theos R) sú dodávane s batériou Kellys Re-Charge K1 Li-ion 725 Wh (20 Ah) s vysokou energetickou hustotou. Podobne ako THEOS F-séria, aj THEOS R-séria využíva systém vyberateľnej batérie, kde je batéria jednoducho vyberaná vysunutím zo spodnej rámovej trubky. Tento jednoduchý systém demontáže batérie zabraňuje vzniku veľkej diery v ráme, čo by mohlo ovplyvniť tuhosť a správanie e-biku pri agresívnej jazde. Rám THEOS R-série je preto oveľa pevnejší, čo zlepšuje jazdné vlastnosti v teréne. Uzamknutie výsuvnej batérie v ráme je riešené jednoduchou 6 mm imbusovou skrutkou, ktorá sa zhoduje s pevnými osami, takže na manipuláciu s vaším e-bikom nepotrebujete žiadne ďalšie náradie.

Progresívna geometria v celoodpružených rámoch

Nová generácia progresívnej geometrie s krátkymi reťazovými vzperami bola implementovaná s cieľom dosiahnuť extrémne nízky stand-over a znížené ťažisko, čo zabezpečuje stabilitu a priľnavosť. V kombinácii s položenejším uhlom hlavovej trubky zase zaručuje maximálny výkon pri jazde z kopca. Rám je navrhnutý s ohľadom na možnosť použitia teleskopických sedloviek s veľkým zdvihom (až do 200 mm), ktoré sú preferované dnešnými jazdcami.

Od svojich skromných začiatkov na Slovensku v roku 1991 až po ich medzinárodný úspech a uznávanie, Kellys sa stal známou značkou nielen doma, ale aj v zahraničí. Sústredením sa na hodnoty vášne pre cyklistiku, kvality a inovácie, Kellys posúva hranice cyklistického priemyslu. Ich top technológie, ako je termoplastický hybridný oceľovo-uhlíkový kompozit, nový roboticky zváraný rám alebo progresívna geometria v celoodpružených rámoch, sú len niektoré z príkladov ich neustáleho úsilia poskytnúť jazdcom najlepší možný zážitok z jazdy. Keď vyberiete bicykel alebo elektrobicykel od Kellys, nevyberáte si iba dopravný prostriedok, ale skutočný spôsob, ako zažiť slobodu, radosť a dobrodružstvo na dvoch kolesách.

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy.

Tím Najšport