Spoznajte elektrobicykle Crussis a pozrite si aktuálnu ponuku na rok 2023
18.05.2023

Spoznajte elektrobicykle Crussis a pozrite si aktuálnu ponuku na rok 2023

Je zrejme, že elektrobicykle za posledných niekoľko rokov, zažívajú doslova boom. Objavujú sa stále nový výrobcovia, ktorý garantujú ešte vyššiu kvalitu rámov, silnejšie motory, výkonnejšie batérie či dlhé dojazdy. Azda najobľúbenejšou kategóriou sú horské, mestské, krosové a trenignové elektrobicykle. Nesmieme tiež zabúdať na cestné a gravelové e-bike, ktorých je v ponuke o niečo menej, no v blízkej budúcnosti sa to môže rýchlo zmeniť a behom krátkej doby môžu nahradiť mestské klasiky. 

Elektrobicykle od českého výrobcu Crussis rozhodne nesplývajú s davom. Ponúkajú kvalitné komponenty, rámy, batérie a výkonné elektromotory za rozumné peniaze. Výroba a montáž prebieha priamo v Českej republike, spoznajte túto značku viac a pozrite si najnovšiu modelovú radu pre rok 2023.

Značka Crussis tak, ako ju (ne)pepoznáte
Od histórie po súčasnosť
5 najlepších elektrobicyklov Crussis

Značka Crussis tak, ako ju (ne)pepoznáte

Spoločnosť Crussis sa zameriava na výrobu elektrických bicyklov už od roku 2012, kedy svetlo sveta uzrel prvý e-bike. Tak, ako mnohé zahraničné značky aj Crussis prešiel od začiatku mnohými etapami vývoja. Dnes sú súčasťou tímu najlepší cyklisti z Českej republiky, známe tváre a osobnosti, ako napríklad slávny hokejista Jaromir Jágr. Spoločnosť zamestnáva tých najlepších dizajnérov, vývojarov, technológov a mechnikov, ktorý presne vedia čo robia.

Okrem elektrobicyklov sa spoločnosť sústredí aj na výrobu športových kolobežiek, ktoré ponúkajú vynikajúce jazdné vlastnosti, vysokú kvalitu a pohodlie. Okrem toho sú osadené špičkovými komponentami od svetových značiek, ako je Shimano, Sram, Bosch, Rockshox, SR Suntour a pod. Každý jeden model e-biku je nadizajnovaný od hlavy až po pätu. Zákazník si tak môže byť istý 100 % nasadením, vysokou funkčnosťou, kvalitou spracovania a jedinečným dizajnom vo farbách spoločnosti. Aj preto sa snaží Crussis zamestnávať tím cyklo-nadšencov, ktorých práca je zábavou a motiváciou posúvať latku ešte vyššie. 

V novej výrobnej hale nájdete aj modernú montážnu a výrobnú linku, ktorá používa tie najmodernejšie technologické postupy pri výrobe elektrobicyklov Crussis. Neodmysliteľnou súčasťou je aj kontrola, bezpečné balenie a testovanie každého jedného bicykla. Crussis si chce byť jednoducho istý, že si každý zákazník nájde jedinečný e-bike, ktorý splní všetky očakávania.

O značke Crussis

Od histórie po súčasnosť

Chcete vedieť ako to celé začalo? Prvý elektrobicykel bol zostrojený už v roku 2012, kedy Crussis začal s vývojom moderných elektrických bicyklov. V roku septembri roku 2013 sa firma zúčastnila veľkého veľtrhu bicyklov, ktorý niesol názov For Bikes. Predstavená bola najnovšia kolekcia s cieľom osloviť aj bežných zákazníkov. Za necelý rok sa produkcia rozrástla po celej Českej Republike. Počas veľmi krátkeho obdobia sa Crussis stal najväčším producentom bicyklov v krajine. 

V roku 2015 bola otvorená nová výrobná hala a linka s kapacitou výroby až 8000 kusov za rok. Moderná výrobná linka umožňuje v budúcnosti navýšiť možnosť výroby až na hranicu 15 000 kusov elektrobicyklov. V tejto dobe bolo v ponuke viac ako 35 modelov. V tom istom roku bola spustená aj výroba športových kolobežiek. Čoskoro výroba kolobežiek prevýšila produkciu e-bikov. Crussis začal expandovať na rôzne zahraničné trhy v Európe a USA. V roku 2016 sa zúčastnili dokonca veľtrhu v Las Vegas.

V roku 2017 bola predstavená nová modelová rada. Nové dizajny, geometrie a prepracované rámy elektrobicyklov si získali záujem množstva športových nadšencov. Okrem toho bolo portfólio produktov doplnené o nové prilby, rukavice, okuliare, svetlá, náramky, cyklistické počítače a cyklistické oblečenie (cyklistické dresy s dlhým a krátkym rukávom, ako aj nohavice či bundy).

V roku 2018 prišiel na trh prvý karbónový rám. Celý bike disponoval hmotnosťou 20,9 kg. Navyše s príchodom integrácie batérie a elektromotora do rámu bicykla získal prvenstvo na trhu v strednej Európe. V tomto období sa tvárou značky stáva obľúbený šprotove Jaromír Jágr, ktorý si elektrocyklistiku okamžite zamiloval. V toku 2019 boli predstavené nové modelové rady, ako aj limitovaná edícia Jagr68. Zakrátko Crussis dodáva elektrické bicykle do viac, ako 100-vky nových obchodov po celom Slovensku.

Crussis od histórie po súčasnosť

5 najlepších elektrobicyklov Crussis

S príchodom novej modelovej rady si môžete vyskúšať top bicykle od Crussisu aj u nás v Najšporte. Nájdete nás v Bratislave na Galvaniho 2/A, v Trenčíne a v Dolnom Kubíne. Predstavujeme vám tieto modelové rady:

1. Crussis e-Atland 8.7 S

E-bike vás prevedie horským terénom po miestach, kam by ste sa inak neodvážili. Elektrobicykel Crussis e-Atland 8.7 S má špičkový hliníkový rám s veľkými 27,5” kolesami a pohonom (prehadzovačkou) SRAM SX Eagle. Pohodlná rám navyše zaisťuje stabilitu v rôznorodom teréne. Disponuje výkonným elektromotorom Bafang Max Drive M400 so stredovým umiestnením a výkonom viac ako 250 W, pri maximálnom zaťažení 500 W. Má 80 Nm krútiaci moment a osadený je špičkovou batériou Panasonic li-Ion 36V o výkone 630 Wh, čo predstavuje 17,5 Ah. O pohodlie sa postará kvalitná vzduchová vidlica RockShox FS Judy Silver TK Solo so zdvihom 100 mm, ktorú môžete jednoducho uzamknúť cez riadidlá. Spoznajte modelovú radu Crussis e-Atland.

Elektrobicykel Crussis e-Atland 8.7 S

2. Crussis e-Cross 9.7 S

E-bike Crussis e-Cross 9.7 zabezpečuje pohodlnú jazdu a je určený pre výlety rôzneho druhu. Disponuje kvalitným hliníkovým rámom prispôsobený potrebám mužov. K dispozícií je aj dámska varianta tohto špičkového horského elektrobicykla. Rám bicykla je plne integrovaný a batéria Samsung Li-Ion 36V s výkonom 720 Wh a motor Bafang Max Drive M400 vás prekvapí svojou silou (80 Nm). Čo sa týka dojazdu bicykla je individuálny a v závislosti od jazdného režimu. Štandardne však môžete počítať s dojazdom až 130 km. K dispozícií je 12 rýchlostná prehadzovačka Sram Eagle SX a vzduchová predná odpružená vidlica RockShox FS Paragon Gold RL zo zdvihom 65 mm, ktorá je plne uzamykateľná. Spoznajte modelovú radu Crussis e-Cross.

Elektrobicykel Crussis e-Cross 9.7

3. Crussis e-City 1.17 S

Hľadáte mestskú špičku? Čo tak siahnuť po mestskom elektrobicykli Crussis e-City 1.17 v rôznych farebných a modelových prevedeniach. Tento e-bike sa výborne hodí na cestu do práce alebo na potulky mestom. Disponuje kvalitným hliníkovým rámom s komfortnou geometriou. Má 17,5 Ah Li-ionovú batériu Samusung 630 Wh, ktorá je plne integrovaná v ráme, takže nikto neuvidí že máte elektrobicykel. O pohon sa postará kvalitný a výkonný motor Bafang s výkonom až 250W, ktorý je umiestnený na zadnom náboji a ponúka plnú funkčnosť, vysokú spoľahlivosť a dlhoročné bezstarostné používanie. O dokonalý chod pohonu sa stará prehadzovačka a radenie od Shimano Tourney RD-TY300 (7 rýchlostí).

Elektrobicykel Crussis e-City 1.17

4. Crussis e-Largo 7.8 S

Elektrobicykel Crussis e-Largo 7.8 S vás prevedie miestami, kde ste pred tým nikdy nebol. Je dodávaný v mnohých materiálových vyhotoveniach, v hliníkovom ráme s praktickými 29” kolesami. Uprostred bicykla je umiestnený kvalitnýelektromotor Bafang Max Drive M400, ktorý vás nezradní ani v tom najhoršom teréne. Jeho výkon je neuveriteľných 250 W a poskytuje krútiaci moment až 80 Nm. V ráme sa nachádza plne integrovaná batéria Panasonic Li-Ion 36V, ktorá poskytuje kapacitu až 630 Wh, čo je 17,5 Ah a to je už slušná kapacita. Okrem toho disponuje 9 rýchlostným systémom Shimano Alivio RD-M3100, prípadne Sram X5, vidlicou SR Suntour XCM HLO 100 mm, ktorá je plne uzamykateľná. O stabilitu vášho bicykla aj v náročnom horskom teréne sa postarajú kvalitné plášte Maxxis Ardent 29x2,40. Spoznajte modelovú radu Crussis e-Largo.

Elektrobicykel Crussis e-Largo 7.8 S

5. Crussis One-Guera 9.8 M

Elektrobicykle Crussis One Guera 9.8 M je posledný e-bike, ktorý by sme vám radi predstavili z našej pestrej ponuky výberu. Hodí sa na rôznorodé výlety do prírody, cez kopce alebo túlanie po horách. Disponuje batériou Samsung Li-Ion 36V o výkone 720 Wh (20 Ah), ktorá je plne integrovaná do rámu e-biku. O pohon sa stará špičkový motor Panasonic GX Ultimate s výkonom 250-500W a s neuveriteľným krútiacim momentom až 95 Nm. Dojazd za ideálnych podmienok je až 150 až 180 km. Samozrejmosťou sú plášte Maxxis Ardent, brzdy Shimano Deore BR-MT410 hydraulické a prehadzovačka Sram Eagle SX s 12 prevodmi. Spoznajte modelovú radu Crussis e-Guera.

Elektrobicykle Crussis One Guera 9.8 M

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport