5 vecí, ktoré by ste mali vedieť o Oakley Prizm
12.09.2023

5 vecí, ktoré by ste mali vedieť o Oakley Prizm

Oakley Prizm je revolučná technológia v oblasti športových okuliarov, ktorá ponúka špičkovú kvalitu a presnosť pre všetkých nadšencov lyžovania, cyklistiky a iných outdoorových aktivít. Táto technológia bola vyvinutá značkou Oakley a získala si veľkú popularitu v rôznych športových disciplínach. Ak ste fanúšikom aktívneho a zdravého životného štýlu, tu je päť vecí, ktoré by ste mali vedieť o najznámejšej technológii Oakley Prizm.

S výberom vhodných slnečných, cyklistických alebo lyžiarskych okuliarov vám radi a odborne poradíme na našom e-shope alebo osobne v kamenných predajniach Najšport. Tešíme sa na vašu návštevu

5 vecí, ktoré musíte vedieť o Oakley Prizm
Čo je to Oakley Prizm a ako táto technológia funguje?
Porovnali sme klasické polarizačné okuliare a tie s technológiou Prizm
Oakley Prizm ako lyžiarske okuliare
Oakley Prizm ako slnečné a cyklistické okuliare

5 vecí, ktoré musíte vedieť o Oakley Prizm 

1. Jedinečný zážitok z farieb a kontrastov

Oakley Prizm je známy pre svoju schopnosť zlepšiť viditeľnosť a kontrast v rôznych svetelných podmienkach. Prizm šošovky sú navrhnuté tak, aby zvýraznili určité farby a detaily vo vašom videní, čo vám pomáha lepšie rozlíšiť rôzne povrchy a textúry. To je obzvlášť užitočné pri športoch, ako sú lyžovanie, cyklistika, golf alebo beh v teréne.

2. Rôzne druhy šošoviek vytvárajú kvalitný obraz

Oakley ponúka rôzne druhy Prizm šošoviek pre rôzne športy a svetelné podmienky. Môžete si vybrať medzi šošovkami navrhnutými pre športy na snehu, vode, na ceste, v teréne a ďalšie. Každý typ šošoviek je optimalizovaný pre konkrétnu športovú disciplínu, aby vám poskytol najlepší výkon.

3. Ochrana pred škodlivými slnečnými lúčmi a UV žiarením

Oakley Prizm šošovky nie sú len o zlepšení farebného videnia, ale aj o ochrane vašich očí pred škodlivými slnečnými lúčmi. Šošovky obsahujú filtračné vrstvy, ktoré blokujú škodlivé UV žiarenie a zabudovanú ochranu pred oslnením. To znamená, že vaše oči sú chránené pred dlhodobým poškodením a môžete bez obáv užívať šport na slnečných dňoch.

4. Presnosť vo všetkých podmienkach

Oakley Prizm šošovky sú navrhnuté tak, aby vám poskytli presné videnie v rôznych svetelných podmienkach. Bez ohľadu na to, či je to jasný slnečný deň alebo zamračené počasie, Prizm vám umožní vidieť dôležité detaily, čo je kľúčové pre mnoho športov.

5. Štýlový dizajn a perfektná kvalita

Okrem svojich technických vlastností sú okuliare Oakley Prizm aj štýlovým doplnkom. Spoločnosť Oakley ponúka širokú škálu rôznych rámov a štýlov, čo vám umožňuje vybrať si okuliare, ktoré dokonale zapadajú do vášho osobného štýlu a zároveň vám poskytnú výnimočný výkon.

5 vecí, ktoré musíte vedieť o Oakley Prizm 

Čo je to Oakley Prizm a ako táto technológia funguje?

Oakley Prizm nie je len bežná šošovka, je to inovatívna technológia, ktorá sa vyvinula po dlhom výskume a testovaní. Prizm funguje na základe princípu selektívnej filtrácie svetla, ktorá umožňuje prechod určitých farebných spektier a zvýrazňuje ich, čím sa zlepšuje vaša schopnosť vidieť detaily a kontrast.

Prizm šošovky sú navrhnuté na optimalizáciu viditeľnosti vo vybraných športových prostrediach. Napríklad Prizm Snow je vyvinutý pre lyžovanie a snowboarding a zvýrazňuje modré a oranžové tóny, čo pomáha jasne vidieť nerovné terény a hladinu snehu. Naopak, Prizm Road je vhodný pre cyklistiku na ceste a zvýrazňuje farby, ako je biela a žltá, čo zlepšuje rozlíšenie prekážok na ceste.

Táto špecifická farebná optimalizácia je to, čo robí Oakley Prizm tak efektívnym. Pomáha vám rýchlejšie reagovať na zmeny v teréne alebo prostredí, čo môže znamenať rozdiel medzi úspešným výkonom a nedostatočným výkonom vo vašom športe.Celkovo Oakley Prizm nie je len šošovka; je to technologický pokrok, ktorý zvyšuje váš športový výkon tým, že vám umožňuje vidieť svet v jasnejších a detailnejších farbách. Je to investícia do vášho pohodlia, bezpečnosti a výkonu počas športových aktivít

Porovnali sme klasické polarizačné okuliare a tie s technológiou Prizm

Áno, polarizované okuliare a okuliare s Oakley Prizm technológiou sú dve rôzne kategórie, každá so svojimi vlastnými špecifickými výhodami.

Okuliare so štandardným polarizačným filtrom

Polarizované okuliare sú navrhnuté na blokovanie horizontálne polarizovaného svetla, čo znižuje odlesky a oslnenie od vodnej hladiny, cesty alebo snehu. To ich robí skvelou voľbou pre aktivity ako rybolov, jachting alebo vodičov, ktorí často čelia oslneniu od cesty. Polarizované okuliare teda pomáhajú zlepšiť kontrast a znižovať únavu očí v dôsledku oslnenia.

Okuliare Oakley Prizm

Na druhej strane Oakley Prizm technológia sa zameriava na zlepšenie farebného videnia a detailov v rôznych prostrediach a podmienkach. Prizm šošovky sú optimalizované pre špecifické športy a aktivity a pomáhajú vám lepšie rozlíšiť farby a textúry. Preto sú ideálne pre športy, kde je dôležitá presnosť videnia, ako sú lyžovanie, cyklistika alebo golf.

Hlavný rozdiel medzi týmito dvoma typmi okuliarov spočíva v ich zameraní a účele. Ak sa chystáte na aktivitu, ktorá vyžaduje elimináciu oslnenia, môžu byť polarizované okuliare lepšou voľbou. Ak však hľadáte okuliare, ktoré vám pomôžu vylepšiť farebné videnie a kontrast, aby ste dosiahli lepší výkon vo svojom športe, potom sú okuliare s Oakley Prizm technológiou tou správnou voľbou.

Porovnanie klasických polarizačných okuliarov a Oakley Prizm

Oakely Prizm ako lyžiarske okuliare

Lyžovanie je jednou z oblastí, kde Oakley Prizm technológia vyniká. Lyžiari sa často stretávajú so zmenami svetelných podmienok v horských prostrediach, a práve tu prichádza Oakley Prizm do hry. Táto technológia umožňuje lyžiarom lepšie rozlíšiť prekážky v snehu, rôzne textúry a zmiešané svetelné podmienky, čo znamená bezpečnejšie a zábavnejšie lyžiarske zážitky.

Niektoré z modelových radov Oakley Prizm lyžiarskych okuliarov zahŕňajú:

  • Oakley Flight Deck - Táto rada je známa pre svoj široký zorník, ktorý umožňuje lyžiarom maximálnu periférnu viditeľnosť. Šošovky Prizm v týchto okuliaroch vám pomáhajú sledovať zmeny terénu a snehové podmienky.
  • Oakley Line Miner - Oakley Line Miner s Prizm šošovkami je obľúbenou voľbou medzi lyžiarmi. Majú skvelý dizajn a výbornú viditeľnosť, čo z nich robí ideálne okuliare pre agresívnych jazdcov.
  • Oakley Canopy - Tieto okuliare majú veľký rámový dizajn, ktorý ponúka široký zorník a maximálnu ochranu pred vetrom a snehom. Prizm technológia v Canopy okuliaroch zvýrazňuje kontrasty na svahu.
  • Oakley Fall Line - Táto rada okuliarov kombinuje moderný dizajn s výkonom. Prizm šošovky v Oakley Fall Line pomáhajú vytvoriť ostrý obraz terénu, čo je dôležité pri rýchlej a presnej jazde.
  • Oakley Airbrake - Oakley Airbrake okuliare majú výmennej šošovky, čo znamená, že si môžete prispôsobiť šošovky podľa aktuálnych svetelných podmienok. Prizm technológia je v týchto okuliaroch k dispozícii pre rôzne lyžiarske podmienky.

Tieto modelové rady Oakley Prizm lyžiarskych okuliarov sú len niektorými z možností, ktoré môžete zvážiť pri výbere lyžiarskych okuliarov. Nech už sa rozhodnete pre ktorýkoľvek z týchto modelov, Oakley Prizm technológia vám pomôže dosiahnuť optimálny výkon na svahu.

Oakley Prizm - Lyžiarske okuliare

Oakley Prizm ako slnečné a cyklistické okuliare

Okuliare s Oakley Prizm technológiou sú tiež výbornou voľbou pre cyklistiku a aktivity na voľnom priestranstve pri slnečnom počasí. Prizm technológia zlepšuje farebné videnie a kontrast, čo je zvlášť užitočné pri cyklistike, kde rýchlo meniace sa svetelné podmienky a rôzne povrchy cesty môžu byť náročné na vaše oči.

Niektoré z modelových radov Oakley Prizm slnečných a cyklistických okuliarov zahŕňajú:

  • Oakley Jawbreaker - Tieto okuliare sú obľúbeným výberom medzi cyklistami. Majú široký poľožajový zorník, výmenu šošoviek a Prizm technológiu, ktorá vám umožní jasne vidieť prekážky na ceste.
  • Oakley Radar EV - Model Radar EV je ďalšou skvelou voľbou pre cyklistov, ktorí potrebujú výbornú viditeľnosť a ochranu pred vetrom. Prizm šošovky v týchto okuliaroch vám pomáhajú rozlíšiť povrchy a rôzne farby, čo je dôležité pre rýchlu jazdu.
  • Oakley Flak 2.0 - Tieto okuliare sú univerzálne a vhodné pre rôzne outdoorové aktivity, vrátane cyklistiky. Majú štíhly profil a Prizm technológiu, ktorá pomáha zvýšiť kontrast na ceste alebo v prírode.
  • Oakley Sutro - Sutro okuliare majú moderný dizajn a široký zorník, čo je ideálne pre mestskú cyklistiku alebo horskú cyklistiku. Prizm technológia pomáha zlepšiť viditeľnosť a detaily vo vašom videní.
  • Oakley Holbrook - Pre tých, ktorí hľadajú kombináciu štýlu a výkonu, sú tu okuliare z radu Oakley Holbrook s Prizm šošovkami. Sú vhodné nielen pre cyklistiku, ale aj pre každodenné použitie na slnečné dni.

Nezáleží na tom, či ste cyklista alebo len hľadáte vynikajúce slnečné okuliare pre aktivity na voľnom priestranstve, Oakley Prizm technológia vám pomôže vylepšiť váš zážitok a výkon v slnečných podmienkach.

Oakley Prizm - Cyklistické okuliare

Oakley Prizm technológia, ktorá zmenila spôsob, akým vnímame svet pri športoch a outdoorových aktivitách. S ich vylepšeným farebným videním, ochranou pred slnečnými lúčmi a presnosťou sú ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí chcú dosiahnuť maximálny výkon vo svojich obľúbených športoch. Ak hľadáte športové okuliare, nezabudnite zvážiť Oakley Prizm pre zlepšený zážitok zo svojich aktivít.

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport