Prečo sú okuliare Oakley najlepšie na trhu?
28.12.2023

Prečo sú okuliare Oakley najlepšie na trhu?

Ikonické lyžiarske a cyklistické okuliare značky Oakley dnes pozná skoro celý svet. Oakley nie je len o okuliaroch, zmenil životný štýl mnohých ľudí a cielene spolupracuje so známymi športovcami. V súčasnosti vyrába napríklad športové hodinky, obuv, oblečenie, ale aj batohy, či prilby.

Oakley od histórie po súčasnosť
Technológie a vývoj Oakley
Oakley v súčasnosti
Súhrn najlepších technológií od Oakley
10 najznámejších modelových rad značky Oakley
Spoznajte Oakley Signature Edition
Mikaela Shiffrin's Signature Series

Oakley od histórie po súčasnosť

Píše sa rok 1975 a vo svoje garáží James Jannard premýšľa o svojej budúcej 300 dolárovej investícií. Zakrátko príde z nápadom na značku “The Oakley Grip”. Začína s vývojom špeciálnych úchytov pre motocykle, ktoré začína ponúkať na motorkárskych podujatiach po celej Kalifornií. Jeho gripyboli úplne odlišné od konkurencie, ako materiálovo, tak aj kvalitatívne. Jamer materiál rýchlo vylepšuje a začína s výrobou ušných chráničov a okuliarov. Postupne začal s produkciou rukavíc, chráničov lakťov, chráničov brady pre BMX a motokrosových jazdcov.

V roku 1980 uviedol James na trh novú radu okuliarov O-Frame. Značka si získava čoraz väčšie uznanie a priazeň v športovom svete. O necelé 3 roky neskôr prichádza s prvými lyžiarskymi okuliarmi a o rok neskôr s cyklistickými okuliarmi. V roku 1995 získala spoločnosť kontrakt na 230 miliónov dolárov. O rok neskôr sa musel Oakley popasovať s prvým veľkým cenovým sporom s talianskou značkou Loxottica. Ihneď klesla hodnota Oakley o 33 % na čo reagovali aj svetové burzy. V roku 2004 podpísali so spoločnosťou Fox Racing štvorročný kontrakt na vývoj úplne nových skiel, ktoré mali byť doterajším technologickým prevratom. Jannard toho roku kúpil až 63 % podiel akcií spoločnosti Oakley, čím sa stáva súčasne aj väčšinovým akcionárom.

Od roku 2006 prešla spoločnosť Oakley mnohými zmenami. Spoločnosť Luxottica odkúpila Oakley za 2.1 miliárd dolárov. Koncom roka 2017 založiť zakladateľ James Jannard spoločnosť Red Digital Cinema. Neskôr bola Luxottica kritizovaná za porušovanie protimonopónych zákov.

Oakley sa podieľal na záchrane 13-tich baníkov, ktorí zostali uväznený 10 týždňov v čilskej bani v roku 2010, tým že daroval vyslobodeným baníkom 35 párov špeciálnych športových okuliarov Oakley Radar šitých na mieru. O dva roky neskôr sponzorovala členov amerického olympijského tímu.

Oakley od histórie po súčasnosť

Technológie a vývoj Oakley

Väčšina technologických návrhov a módnych kúskov značky Oakley bola vyvinutá za veľkej pomoci športovcov v teréne ako aj v extrémnych podmienkach. V súčasnosti dodáva značka okuliare ozbrojeným zložkám, policajtom a vojakom. Oakley M Frame poskytuje dokonalú ochranu očí a tváre v náročných podmienkach. Špeciálne šošovky so zakrivením poskytujú jasnejšie videnie počas pretekov, čo využili aj jazdci na Tour De France. Okuliare Eyeshades v minulosti vyhľadávali jazdci ako Lance Armstrong, Scott Tinley, Mark Allen a Greg LeMond.

Za značkou stojí tiež špeciálne vznášadlo, ktoré bolo vyrobené pre marketingové účely v spolupráci s profesionálnymi golfitami, medzi nim aj Bubba Watson. Vznášadlo malo nahradiť konvenčné golfové vozíky.

Top technológie a vývoj značky Oakley

Oakley v súčasnosti

Oakley aktuálne pracuje na vývoji ďalších technológií, ktoré zlepšia vlastnosti okuliarov. V súčasnosti v ponuke nájdete šošovky z HDO (High Definition Optics) pre ostrejšie a jasnejšie videnie. Polarizačné šošovky blokujú odlesky spôsobené slnkom a pohlcujú škodlivé ultrafialové žiarenie. Oakley disponujú širokou škálou tónovaných šošoviek na zlepšenie vnímania hĺbky. Fotochromatické šošovky sa automaticky stmavujú a zosvetlujú vplyvom zmeny aktuálnych svetelných podmienok. Všetky okuliare sú štandardne vybavené vysokou UV ochranou, ochranou proti nárazu, poškriabaniu, kompatibilitu s dioptrickými okuliarmi a hydrofóbnu ochranu pred vlhkosťou či vodou.

Súhrn najlepších technológií od Oakley

  • Prizm - je exkluzívna technológia šošoviek navrhnutá na zvýšenie farebnosti a kontrastu pre zobrazenie detailov.
  • Prizm Polarized - šú špeciálne sklá, ktorá sa vyznačujú vylepšenými výhodami technológie šošoviek Prizm, ako je napríklad zlepšený kontrast a výhody filtrácie bez oslnenia.
  • High Definition Optics - je patentovaná optika High Definition Optics (HDO), ktorá eliminuje skreslenie, aby vám poskytla jasnejšie, ostrejšie a presnejšie videnie.
  • O Matter - materiál poskytuje odolnosť a pohodlie pri celodennom nosení.
  • Unobtainium - sú pohodlné nosné podložky, ktoré pomáhajú udržiavať okuliare bezpečne na svojom mieste.
  • Authentic Prescription - sú špeciálne šošovky pre športovcov všetkých úrovni.
  • Eye Jaket Redux - je vzhľad inšpirovaný revolúciou vo vzhľade z roku 1994.
  • Polarized Iridium - polarizačná šošovka Iridium.
  • M2 Frame - je špeciálny tvar rámu športových okuliari navrhnutý pre cyklistov.
  • Radar - kombinuje technológie za posledných 10 rokov vyvinuté za pomoci profesionálnych športovcov.
  • Ridgelock - predstavuje rýchlu a ľahkú výmenu šošoviek na lyžiarskych okuliaroch.
  • Prizm Snow - exkluzívna technológia navrhnutá tak, aby vám pomohla vidieť kontrast na horách, v rôznych náročných svetelných a snehových podmienkach.

Technológia Oakley Prizm - Leto

Spoločnosť Oakley sa v súčasnosti rozšírila na 110 krajín po celom svete a získala takmer 600 obchodných partnerov. Jej cieľom je uspokojiť všetky problém a náročné požiadavky zákazníkov. Špičkové funkcie sú samozrejmosťou a vývoj ide stále dopredu. Preto pri hľadaní ideálnych okuliarov experimentujte s tvarmi rámov, farbami šošoviek a vzhľadom.

Technológie Oakley Prizm - Zima

10 najznámejších modelových rad značky Oakley

Oakley je známa svojimi inovatívnymi a štýlovými slnečnými okuliarmi a športovými okuliarmi. Tu je zoznam 10 najznámejších modelových rád od Oakley:

  1. Oakley Frogskins: Ikonický dizajn z 80. rokov, ktorý sa vyznačuje retro štýlom a rôznymi farebnými kombináciami.
  2. Oakley Holbrook: Inšpirované dobrodružstvom, tieto okuliare majú klasický americký vzhľad a ponúkajú vynikajúcu ochranu a pohodlie.
  3. Oakley Jawbreaker: Preferované cyklistami, Jawbreaker ponúkajú výnimočnú viditeľnosť a ochranu, ideálne pre vysoký výkon.
  4. Oakley Flak Jacket: Navrhnuté pre športovcov, tieto okuliare majú ľahký rám a vymeniteľné šošovky pre rôzne podmienky osvetlenia.
  5. Oakley Radar: Oblúbené medzi bežcami a cyklistami, ponúkajú bezkonkurenčnú ochranu proti slnku a vetru.
  6. Oakley Gascan: Tieto okuliare majú odvážny a robustný dizajn s dvojitými šošovkami a širokým rámom, ktorý poskytuje široké zorné pole.
  7. Oakley Half Jacket: Verzia Flak Jacket s menším a ľahším dizajnom, ideálna pre rôzne športové aktivity.
  8. Oakley M Frame: Tieto okuliare majú jedinečný monoshield dizajn, ktorý poskytuje rozšírené zorné pole a ochranu.
  9. Oakley Juliet: Tieto okuliare sú známe svojim futuristickým dizajnom a pružným rámom, ktorý sa dokonale prispôsobí tvári.
  10. Oakley Dispatch: S ich jedinečným a moderným dizajnom, Dispatch okuliare sú populárne medzi tými, ktorí hľadajú štýl a funkčnosť.

Každý z týchto modelov má svoje jedinečné vlastnosti a dizajn, čo z nich robí obľúbenú voľbu pre rôzne športové a voľnočasové aktivity.

Spoznajte Oakley Signature Edition

Oakley Signature Edition okuliare sú špeciálna séria okuliarov, ktoré sú navrhnuté v spolupráci s poprednými športovcami alebo osobnosťami. Tieto okuliare zvyčajne obsahujú jedinečné dizajnové prvky, farby a technológie, ktoré odrážajú štýl a potreby daného športovca alebo celebrity. Tu sú niektoré kľúčové aspekty týchto okuliarov:

  • Spolupráca so športovcami a osobnosťami: Oakley Signature Edition okuliare sú často výsledkom spolupráce s poprednými športovcami ako sú cyklisti, lyžiari, snowboardisti, surféri, atď. Tieto osobnosti prispievajú svojimi skúsenosťami a preferenciami k vývoju dizajnu.
  • Jedinečný dizajn a farby: Okuliare z tejto edície môžu mať odlišné farebné schémy alebo dizajnové prvky, ktoré nie sú k dispozícii v štandardných modeloch. Často obsahujú podpisy alebo logá športovcov a môžu mať unikátne vzory alebo textúry.
  • Vysoký výkon a technológia: Podobne ako štandardné modely Oakley, aj Signature Edition okuliare ponúkajú pokročilé technológie ako sú odolné rámy, vysokokvalitné optické šošovky a ochrana proti UV žiareniu. Môžu tiež obsahovať špeciálne technológie ako Prizm šošovky pre zlepšené farebné vnímanie.
  • Limitované edície: Tieto okuliare sú často vydávané ako limitované edície, čo znamená, že sú k dispozícii iba v obmedzených množstvách. To zvyšuje ich exkluzivitu a zberateľskú hodnotu.
  • Rôznorodosť modelov: Signature Edition okuliare môžu byť založené na rôznych modeloch Oakley, od športových po lifestyle. Výber modelu závisí od typu športu alebo aktivity, pre ktorú sú športovec alebo celebrita známi.
  • Cenový rozsah: Kvôli ich exkluzivite a špeciálnym funkciám môžu byť Oakley Signature Edition okuliare často drahšie než štandardné modely.
  • Marketing a dostupnosť: Tieto okuliare sú často propagované prostredníctvom marketingových kampaní, ktoré zdôrazňujú ich spojenie so známymi osobnosťami, a sú dostupné prostredníctvom vybraných predajcov a Oakley obchodov.

Okuliare Oakley

Mikaela Shiffrin's Signature Series

Mikaela Shiffrin's Signature Series od Oakley zahŕňa niekoľko unikátnych modelov slnečných okuliarov, ktoré sú navrhnuté s ohľadom na jej osobný štýl a potreby. Tu sú 3 významné modely z tejto série:

Mikaela Shiffrin Signature Series Flight Deck Ellipse

Na ceste k tomu, aby sa stala najúspešnejšou lyžiarkou všetkých čias, bolo logické, že lyžiarske okuliare modelovej rady Mikaelina Flight Deck bude ponúkaná vo dvoch veľkostiach, aby vyhovovala väčšine lyžiarov. Tento model je inšpirovaný farebnou paletou severných svetiel a má popruh, ktorý zobrazuje čistý, dvojvrstvový, tmavomodrý a fialový Ellipse dizajn. S radosťou očakávame, že tento štýl dosiahne nové svetové rekordy. Tieto lyžiarske okuliare sú uložené v špeciálnom mikro-vrecúšku, ktoré zobrazuje detaily popruhu na okuliare a podpis Mikaeli Shiffrinovej. Okuliare sú vybavené šošovkami Prizm™ Argon Iridium, aby ste mohli využiť najlepšie možnosti, ktoré sú pred vami.

Oakley Signature Series

Mikaela Shiffrin Signature Series Spindrift

Tento model je špeciálne navrhnutý s dôrazom na sofistikovanosť a eleganciu. Okuliare majú zlatý rám s efektom zlatého skla a sú vybavené polarizovanými šošovkami Prizm 24K. Spindrift je inšpirovaný modernými ženami, ktoré hľadajú každodenné slnečné okuliare, ktoré dokážu držať krok s ich aktívnym životným štýlom. Majú špeciálne navrhnuté nosové podložky proti šmyku, ľahký rám O-Matter pre komfort počas celého dňa a trendy okrúhly siluetu, ktorá je vhodná pre každú príležitosť.

Mikaela Shiffrin Signature Series Sielo

Tieto okuliare kombinujú pohodlie so štýlom. Majú jasný leštený rám BiO-Matter spolu s nosovými podložkami Unobtainium a striebornými kovovými okuliarami C5 zdobenými priehľadnými koncovkami z propionátu. Na šošovkách Prizm Violet sú vryté iniciály MS a akronym pre „Always Be Faster Than The Boys“, čo z týchto okuliarov robí inšpirujúci kúsok. Okuliare sú tiež dodávané v súlade s mikrotaškou a rukávom krabice a sú dodávané spolu s bielym koženým puzdrom pre bezpečné nosenie.

Každý model z tejto série je navrhnutý tak, aby odzrkadľoval Shiffrinovu osobnosť a športový duch, a súčasne ponúka funkcie, ktoré sú ideálne pre každodenné nosenie aj špeciálne príležitosti

Ak vás článok o spoločnosti Oakley zaujal, tak si určite prečítajte ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport