Dokonalé podmienky a dychberúce scenérie. Toto je 10 najkrajších lyžiarskych stredísk na svete
11.02.2022

Dokonalé podmienky a dychberúce scenérie. Toto je 10 najkrajších lyžiarskych stredísk na svete

Lyžovanie nie je len športovou, ale aj rekreačnou aktivitou. Tá, samozrejme, prospieva aj nášmu telu, netreba ale zabúdať ani na jej ďalšie benefity. Psychicky si pri nej totiž dokážeme naozaj oddýchnuť a zrelaxovať — o to viac, ak lyžujeme v nejakom dychberúcom prostredí plnom nádherných scenérií.

1. Cortina d’Ampezo, Taliansko
2. Adelboden, Švajčiarsko
3. St. Martin de Belleville, Francúzsko
4. St. Moritz, Švajčiarsko
5. Ortisei, Taliansko
6. Zermatt, Švajčiarsko
7. Val D’isere, Francúzsko
8. Kitzbühel, Rakúsko
9. Megève, Francúzsko
10. Zell Am See, Rakúsko

1. Cortina d’Ampezo, Taliansko

Malebné mestečko Cortina d’Ampezo sa etablovalo ako jedno z najobľúbenejších lyžiarskych stredísk na svete, a niet sa čo čudovať. Svojim hosťom ponúka všestranný dovolenkový zážitok, ktorý si užije celá rodina.

Organizujú sa tu aj úžasné lyžiarske túry cez Dolomitské Alpy, ktoré vás prevedú naozaj čarokrásnym prostredím a uvidíte tak ľadové vodopády, tradičné horské farmy i úchvatné výhľady na horu Lagazuoi.

Cortina di Ampezzo - Tialiansko

2. Adelboden, Švajčiarsko

Dedinka Adelboden má rustikálny šarm a sústredená je okolo dominantného kostola z 15. storočia. Považuje sa za jedno z najkrajších lyžiarskych stredísk v Európe, a to kvôli nádherným panoramatickým výhľadom, ktoré ponúka.

Z obce je ľahko dostupných viac ako 210 kilometrov zjazdoviek, no k dispozícii sú tu aj bežecké trate, snowpark či zimné turistické trasy.

Adelboden - Švajčiarsko

3. St. Martin de Belleville, Francúzsko

Toto krásne lyžiarske stredisko sa nachádza v rozľahlej lyžiarskej oblasti Three Valleys, ktorá bola v minulosti farmárskou dedinou. Dodnes je jej súčasťou množstvo tradičných drevených chatiek, ktoré vo vás navodia príjemnú, odpočinkovú atmosféru.

Výhodou je aj skvelá dostupnosť do susedných vyhľadávaných lyžiarskych stredísk Val Thorens, Meribel a Courchevel. Vďaka tomu budete mať k dispozícii dokopy viac ako 600 km nádherných zjazdoviek.

 St. Martin de Belleville - Francúzsko

4. St. Moritz, Švajčiarsko

Ak si radi doprajete luxus, St. Moritz pre vás bude jednoznačne tým pravým orechovým. Oslnia vás tu nielen prvotriedne zjazdovky s prekrásnymi scenériami, ale aj špičkové služby.

V Après-ski baroch tu bežne stretnete aj hollywoodske hviezdy a na výber tu máte z viacerých luxusných 5-hviezdičkových hotelov, ako napríklad Carlton či Kempinski.

St. Moritz - Švajčiarsko

5. Ortisei, Taliansko

Ortisei je očarujúcou talianskou dedinkou v južnom Tirolsku, je preto mimoriadne vyhľadávanou predovšetkým Európanmi. Zahŕňa celkovo 1 200 kilometrov špičkových zjazdoviek, ktoré si nezamilujete len kvôli ich kvalite, ale aj vďaka výhľadom na Dolomity.

Pre toto miesto sú charakteristické pastelovo sfarbené budovy, ktoré sú dôkazom tirolských koreňov. Dominantnou budovou je ale kúpeľný rezort Adler, ktorý je z roku 1810 a dodnes sa považuje za jednu z najkrajších stavieb v celých Dolomitoch.

 Ortisei - Taliansko

6. Zermatt, Švajčiarsko

Toto mimoriadne obľúbené lyžiarske stredisko samozrejme nemôžeme opomenúť. Ide o jedno z najluxusnejších stredísk na svete, ktoré je navyše zasadené do malebného prostredia s výhľadom na Matterhorn.

K dispozícii vám tu bude viac ako 200 km zjazdoviek, kde nájdete dokonalé podmienky nielen na lyžovanie, ale aj na snowboard.

 Zermatt - Švajčiarsko

7. Val D’isere, Francúzsko

Toto nádherné miesto nájdete len päť kilometrov od talianskych hraníc a určite nebude náhodou, že často sa o ňom hovorí ako o skutočne najkrajšom lyžiarskom stredisku na celom svete.

Väčšinu rezortu tvoria domy a hotely vystavané v štýle horských chát, ktoré sú navyše zvýraznené doslova rozprávkovým, atmosférickým nasvietením. Ak teda hľadáte skutočnú romantiku,  Val D’isere pre vás bude správnou voľbou.

Val D’isere - Francúzsko

8. Kitzbühel, Rakúsko

V prípade, ak nechcete cestovať až tak ďaleko, určite vám odporúčame navštíviť toto vyhľadávané rakúske lyžiarske stredisko, ktoré milujú lyžiari z celého sveta.

Okrem malebného prostredia a špičkovo upravených zjazdoviek tu nájdete aj trasy pre bežkárov. Samozrejmosťou je aj množstvo služieb (hotelov či reštaurácií) vo svetovej kvalite.

 Kitzbühel - Rakúsko

9. Megève, Francúzsko

Ak sa či už pracovne alebo súkromne ocitnete v Ženeve a milujete lyžovanie, určite by ste mali navštíviť aj Megève — neďaleké lyžiarske stredisko.

Výnimočným ho robia strediská, ktoré sú umiestnené rovno pod Mont Blancom. Nádherné zjazdovky lemované stromami, široká škála horských reštaurácií a jedinečné ubytovania sa postarajú o zážitok, vďaka ktorému sa sem budete chcieť často vracať.

 Megève - Francúzsko

10. Zell Am See, Rakúsko

Čo robí toto nádherné rakúske lyžiarske stredisko výnimočným, je jeho unikátna poloha. Rozprestiera sa totiž priamo pri krásnom jazere. Ak teda milujete lyžovanie s výhľadmi, túto možnosť, ktorá sa naskytá u našich susedov, si nesmiete nechať ujsť.

Či už hľadáte miesto na romantický víkend, nočné vyžitie alebo na rodinnú lyžovačku, tu si prídete na svoje. Množstvo rôznorodých terénov pre tých najskúsenejších, ale i menej skúsených lyžiarov si zamilujete.

Zell Am See - Rakúsko

Páčil sa vám článok o 10 najkrajších lyžiarskych strediskách na svete? Prečítajte si aj ďalšie podobné články:

Tím Najšport