Vďaka Vlhovej má naša krajina dôvod na úsmev
29.12.2021

Vďaka Vlhovej má naša krajina dôvod na úsmev

Aj keď nás pandémia Covid-19 veľmi postihla a možno zmarila mnoho našich plánov, stále je tu nádej na nové zajtrajšky. Covid-19 so sebou priniesol a prináša stále veľa nepoznaného či už v pozitívnom alebo negatívnom slova zmysle. Našťastie tu ešte môžeme nájsť svetlé momenty, ktoré nás vytrhnú z tohto utrápeného stereotypu. Je to nielen veľmi vzácny strávený čas s rodinou, ale i možnosť sledovať dianie našich športovcov, umelcov a významných osobností, ktorí reprezentujú naše Slovensko doma i v zahraničí. Jednou z nich je naša úspešná športovkyňa Petra Vlhová.

Petru Vlhovú snáď ani predstavovať nemusíme. Pre tých, ktorí ju nepoznajú máme pár zaujímavých informácií. Slovenská pretekárka z Liptova získala v roku 2021 Veľký krištáľový glóbus za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári v alpskom lyžovaní. Petra Vlhová veľmi rada preteká v disciplínach slalom a obrovský slalom na lyžiach. Dokáže sa však presadiť aj v iných, ako napríklad v zjazde, paralelnom slalome, alpskej kombinácii či v Super-G.

Život Petry Vlhovej
Profil Petry Vlhovej
Výsledky a zárobky
Zaujímavosti zo života
Program Petry Vlhovej - čo áno, čo nie

Život Petry Vlhovej

Písal sa rok 1995, kedy 13. júna uzrela svetlo sveta malá Petra. Spolu so svojím starším bratom Borisom trávili svoje detstvo na lyžiach, pretože ich rodičia prevádzkovali bufety v rôznych lyžiarskych strediskách. Keď dovŕšila 8. rok života, zúčastnila sa svojich prvých lyžiarskych pretekov. Nezískala hneď 1. miesto, ale postupom času sa jej bilancia začala zlepšovať. V ZOH mládeže v Innsbrucku či v juniorských majstrovstvách sveta v Jasnej sa jej podarilo získať 1. miesto v slalome!

Ak by ste mali záujem o prehľad Petrinho života na lyžiach, odporúčame vám kúpiť si knihu “Zlatá Petra Vlhová (2019)”, kde nájdete podrobnejšie informácie.Prípadne môžete sledovať jej športové výkony a výsledky cez internet alebo TV prijímač. Slovenskú športovkyňu Petru Vlhovú môžete sledovať aj cez jej oficiálny Instagramový a Facebookový profil, kde môžete obdivovať jej fotografie z ciest, zo súkromia, z tréningov alebo zo svahu. Za veľmi šťavnaté trávenie času možno považovať aj sledovanie online prenosu, livestreamov Petry Vlhovej napr. v RTVS, kde môžete v pohodlí domova fandiť talentovanej Petre Vlhovej. Sledujte Petru aj Vy!

Profil Petry Vlhovej

26-ročná Slovenka s výškou 180 cm a váhou, ktorá jej kolíše v závislosti od sezóny a prípravy, spolu s talentom a svojskou technikou, dosahuje veľké úspechy. Petra Vlhová je úspešnou zjazdovou lyžiarkou so skvelými výkonmi, ktorými ohromila oblasť športu. Aktuálne výsledky a program sezóny pretekov je dostupný pre každého. Petra preteká vo farbách Ski Team-u VLHA v obrovskom a paralelnom slalome, v zjazde a slalome. Jej tím Ski Team VLHA tvoria: manažér Igor Vlha, finančná asistentka Zuzana Vlhová, asistenti trénera Boris Vlha a Matej Genza, fyzioterapeut Mattia Freo, výživový poradca Marco Porta, PR manažérka Simona Jágerská a grafik Radoslav Krasula, servismani Bruno Grandi a Matteo Baldissarutti. Rodina je základ, na ktorom môžete stavať a je vám veľkou oporou. Čo je zrejmé aj v tomto prípade.

Výsledky a zárobky

Vlhová získala za 9 sezón v Svetovom pohári20 víťazstiev, niekoľko desiatok umiestnení na stupňoch víťazov. V roku 2020 získala tituly zo slalomu a paralelného slalomu a v roku 2021 z celkovej kvalifikácie a paralelného slalomu. Na MS získala zlato v obrovskom slalome, striebro v tímovej súťaži a v slalome a kombinácii bronz. Na OH sa umiestnila na 5. mieste v kombinácii.

Na MS v alpskom lyžovaní v roku 2021 v Cortina d´ Ampezzo získala striebornú medailu v disciplíne slalom a alpská kombinácia. V sezóne 2020/2021 sa Petra Vlhová stala držiteľkou Veľkého krištáľového glóbusu! Fis-Ski.com uvádza zárobky z minulej sezóny P. Vlhovej, kde sa jej výška finančného ohodnotenia vyšplhala cca na 414-tisíc eur. P. Vlhová sa stala druhou najlepšie zarábajúcou športovkyňou Svetového pohára na lyžiach, prvou bola Lara Gut-Behrami.

Zaujímavosti zo života

Zaujímavosťou a predpokladaným záverom úspechov Petry Vlhovej je nadviazanie spolupráce so stávkovou kanceláriou Niké, kde sa stala tvárou reklamnej kampane spolu s Ladislavom Borbélym. Taktiež sa stala modelkou pre propagačné materiály World Cup Jasná 2021. Team Petry Vlhovej sa rozrástol o fyzioterapeutku Ivanu Gondovú, ktorá je taktiež veľmi dôležitá pri udržaní jej výbornej formy. Aj keď Petra Vlhová dosiahla veľa úspechov pri trénerovi Magonim, ktorý ju viedol 5 úspešných rokov, rozhodla sa pre ukončenie spolupráce s talianskym odborníkom a vybrala si nového švajčiarskeho trénera menom Mauro Pini. Ten v minulosti trénoval Laru Gut-Behrami a Tinu Maze, ktoré dosiahli úspešné tituly. Predpoklad úspechu a dôvodu na úsmev? Veríme, že áno.

Program Petry Vlhovej - čo áno, čo nie

Začiatok sezóny Vlhovej 2021/2022 je v Söeldene a ukončenie 20.03.2022 vo Francúzsku, Courchevel. V kalendári súťaží nájdete všetky preteky Svetového pohára, v ktorom si nájde miesto aj Petra. Vrchol sezóny bude prebiehať na ZOH v Pekingu. Opakovaný zisk Veľkého glóbusu nie je jej prioritou. Potrebuje nadobudnúť energiu, silu a pripraviť sa na ďalšie udalosti v jej živote, a to na obrovský slalom v Courchevel, ktorý je naplánovaný na 21.12.2021. Budeme jej držať palce.

Zaujal vás článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy?

Tím Najšport