Zistíte, ako získať od Najšportu skialpový kurz zadarmo!
15.01.2024

Zistíte, ako získať od Najšportu skialpový kurz zadarmo!

Hľadáte nový spôsob, ako si užiť zimné dobrodružstvo na skialpoch? Zaujíma vás skialpinizmus, ale neviete, kde začať? Práve bola spustená zimná séria skialpových kurzov, ktoré sú určené pre všetkých nadšencov zimných športov a predovšetkým skialpinizmu. Na svoje si prídu úplný začiatočníci aj mierne pokročilý. Najšport v spolupráci so skialpkurzy.sk vám ponúka jedinečnú príležitosť nielen naučiť sa základy skialpinizmu, ale aj získať potrebnú skialpovú výstroj za skvelé ceny. Staňte sa súčasťou tejto vzrušujúcej zimnej jazdy a objavte čaro slovenských hôr na lyžiach!

Ako získať skialpový kurz zadarmo? Musíte si najprv vybrať set
Čo je vhodné si priniesť a čo očakávať od kurzu?
Pre koho je tento kurz určený?
S kým sa stretnete a kto bude vaším inštruktorom?
Čo vás skialpový kurz naučí?
Nájdite si správne miesto a termín kurzu
Pár slov na záver

Ako získať skialpový kurz zadarmo? Musíte si najprv vybrať set

Základné informácie o skialpovom kurze

Skialpové kurzy sa konajú na 4 rôznych miestach na Slovensku. Získajte skialpový kurz zdarma pri kúpe kompletného skialpového setu v e-shope alebo v predajniach Najšport. Každý zákazník dostane poukaz na kurz v hodnote 69 € zadarmo. Viac informácií ohľadom použitia kupónu a postupe pri nákupe vám poskytneme aj na telefónnom čísle +421 220 924 810 alebo nám môžete zanechať správu na info@najsport.sk.

Aká je presný postup?

Presný postup nájdete aj na hlavnej informačnej stránke kurzov od Najšportu - Získajte skialpový kurz zadarmo.

1. Vyberte si ideálny skialpový set

Vyberte si vhodný set v e-shope Najšport alebo v predajniach v Bratislave, Trenčíne a na Kubínskej holi. Ku skialpovému setu získate skialpový kurz úplne zadarmo.

2. Pri nákupe setu získate kurz zadarmo

Po kúpe setu dostanete kurz v hodnote 69 € zadarmo. Kurz môžete absolvovať pred alebo aj po zakúpení setu.

3. Už je potrebné len rezervovať termín kurzu

Po objednávke obdržíte jedinečný kód na e-mail. Následne si môžete rezervovať termín a miesto kurzu na tomto odkaze. Kurzy sú každý víkend od 16.12.2023 do konca sezóny (marec 2024) na Donovaloch, Štrbskom Plese, Chopoku-Juh a Vrátnej. Maximálna kapacita kurzu je 20 účastníkov. Kurz je určený pre mužov aj ženy od 15 rokov, vhodný aj pre úplných začiatočníkov či mierne pokročilých. Bude prebiehať pod vedením skúseného skialpinistu - Jakuba Šiarnika, ktorý je bývalí majster SR a reprezentant v skialpinizme.

Základné informácie o skialpovom kurze

Čo je vhodné si priniesť a čo očakávať od kurzu?

Pre účasť na skialpinistickom kurze je nutné disponovať základným vybavením, zahrnujúcim skialpinistické lyže, stúpacie pásy, lyžiarky, palice, zimné oblečenie na hory a priestranný batoh na teplé oblečenie, občerstvenie a pitie. Nezabúdajte na ochrannú prilbu, ktorá je počas pohybu vo vysokohorskom prostredí nevyhnutná. V tomto štádiu kurzu aktuálne nie je potrebná lavínová výbava.

Ak ešte nemáte potrebnú výstroj, ponúkame možnosť jej požičania. Je dôležité mať aspoň priemernú telesnú kondíciu a uvítame aj základné skúsenosti z bežeckého či zjazdového lyžovania. Kľúčové je mať pozitívny prístup a túžbu učiť sa od skúsených inštruktorov.

Tento kurz je primárne určený pre začiatočníkov, ktorí majú záujem o techniku, vedomosti a bezpečnosť spojenú so skialpinizmom. Nejde o lavínový tréning. Spoločne absolvujeme výstup s prevýšením približne 400 metrov, samozrejme s pravidelnými pauzami.

Školenie prebieha v uvoľnenej atmosfére a nie je zamerané na vysoké športové výkony. Zabezpečujeme dostatok času na relax a odpočinok. Tento program je vhodný pre každého, bez ohľadu na predchádzajúce skúsenosti.

Čo je vhodné si priniesť a čo očakávať od kurzu?

Pre koho je tento kurz určený?

Tento kurz je otvorený pre každého od 15 rokov, bez rozdielu pohlavia a je ideálny ako pre úplných nováčikov, tak aj pre tých, ktorí už majú nejaké prvotné skúsenosti a túžia sa ďalej zdokonaľovať. Ak máte chuť naučiť sa pohybovať v skialpovom teréne a čerpať poznatky od skúsených inštruktorov, tento kurz je ako stvorený pre vás.

Ponúkame vám možnosť naučiť sa efektívne využívať skialpinistické vybavenie a získať dôležité schopnosti pre jeho používanie. Kurz je ideálny aj pre tých, ktorí by radi začali so skialpinizmom, ale nevedia presne, ako začať, alebo majú nejasnosti, čo všetko to zahŕňa.

Kurz tiež poskytuje cenné informácie o základoch bezpečnosti a vhodnom správaní sa v horskom prostredí. Nemusíte sa ničoho báť, pretože kurz prebieha v uvoľnenej, neformálnej a zábavnej atmosfére, pričom dôraz je kladený na vzájomnú podporu a dobrú náladu.

Pre koho je tento kurz určený?

S kým sa stretnete a kto bude vaším inštruktorom?

Skialpinistický kurz bude prebiehať pod odborným dohľadom Jakuba Šiarnika, skúseného milovníka skialpinizmu a horských dobrodružstiev, ktorý sa svojej vášni venuje už niekoľko rokov. Jeho meno je synonymom úspechu v skialpinistickom svete na Slovensku.

V posledných piatich rokoch sa Jakub etabloval ako vedúca osobnosť slovenskej mužskej skialpinistickej reprezentácie. Jeho zoznam úspechov je impozantný – okrem viacerých majstrovských titulov Slovenskej republiky sa môže pýšiť aj víťazstvami v Slovenskom pohári v skialpinizme.

Je taktiež známy svojimi víťazstvami na prestížnych podujatiach a je držiteľom rekordov na náročných trasách, ako sú hrebeň Západných Tatier alebo vysokotatranská Haute Route. Jeho najlepšie umiestnenie vo Svetovom pohári – jedenáste miesto – svedčí o jeho výnimočnom talente a neochvejnom odhodlaní. Jakub Šiarnik predstavuje skutočnú inšpiráciu pre všetkých nadšencov skialpinizmu a horských športov.

S kým sa stretnete a kto bude vaším inštruktorom?

Čo vás skialpový kurz naučí?

Pridajte sa k nám a objavte fascinujúci svet skialpinizmu! V rámci nášho kurzu sa oboznámime so základmi skialpinistickej techniky a výbavy, vrátane pochopenia rôznych technických prvkov. Poskytneme vám cenné tipy na výber skialpových lyží, viazaní, topánok a palíc. Naučíme vás, ako sa o tieto komponenty starostlivo starať, aby vydržali čo najdlhšie.

Podrobne prejdeme nastavenie skialpinistických viazaní, aby ste mali istotu ich správneho používania. Prakticky si predvedieme, ako správne nalepiť a odlepiť stúpacie pásy a objasníme si rozdiely medzi rôznymi technikami. Zasvätíme vás do základov skialpinizmu, abyste mohli efektívne využívať váhu a gravitáciu pri pohybe na lyžiach. Oboznámime vás s technikou chôdze a efektívnym používaním rúk v rôznych terénnych podmienkach, vrátane stúpaní a zjazdov.

Predstavíme vám techniky zatáčania na lyžiach, ktoré vám umožnia zvládnuť aj náročnejšie svahy. Postupne vás naučíme kombinovať jednotlivé schopnosti, tak aby ste dokázali efektívne reagovať v rôznych situáciách, či už pri zjazde alebo výstupe. Naučíte sa lyžovať nielen na upravenej zjazdovke, ale aj vo voľnom teréne, čítať terén a bezpečne brzdiť. Zameriame sa tiež na stabilizačné cvičenia, ktoré zlepšia vašu schopnosť ovládať lyže, udržiavať správny postoj a zároveň redukovať únavu. 

Spoločne prežijeme čas v krásnej prírode a ukážeme vám praktické aspekty skialpinizmu priamo na svahu. Suma sumárum, náš kurz vás naučí zvládať skialpinizmus s ľahkosťou, poskytne vám bohaté informácie a zdokonalí vaše lyžiarske umenie na úroveň, o akej ste doteraz len snívali. S nami prežijete deň plný zábavy a nových zážitkov na skialpoch!

Čo vás skialpový kurz naučí?

Nájdite si správne miesto a termín kurzu

Termíny nášho skialpinistického kurzu si môžete vybrať na webovej stránke skialpkurzy.sk. Po výbere lokality, napríklad Donovaly, si jednoducho označte želaný dátum kurzu. Naše zimné kurzy skialpinizmu sa budú konať každý víkend, začínajúc 16. decembra 2023 až do konca skialpinistickej sezóny, ktorá je očakávaná do konca marca 2024. Pre rezerváciu termínu nás prosím kontaktujte vopred na e-mailovej adrese stefan@skialpkurzy.sk alebo na telefónnom čísle +421 918 627 493 pre ďalšie informácie.

Nájdite si správne miesto a termín kurzu

Pár slov na záver

Najšport v spolupráci so skialpkurzy.sk ponúka nadšencom zimných športov, či už začiatočníkom alebo mierne pokročilým, príležitosť naučiť sa základy skialpinizmu a získavať skialpovú výstroj za skvelé ceny. Kurzy sa konajú na štyroch miestach na Slovensku a sú prístupné pre každého od 15 rokov. Vedenie kurzu zabezpečí skúsený skialpinista Jakub Šiarnik, bývalý majster SR a reprezentant v skialpinizme.

Nezmeškajte túto jedinečnú príležitosť objaviť krásu slovenských hôr na lyžiach a získajte nové zručnosti pod vedením skúseného inštruktora. Zaregistrujte sa už dnes na skialpkurzy.sk a zarezervujte si svoj kurz. Nech už ste úplný začiatočník alebo hľadáte nové výzvy v skialpinizme, tento kurz je ideálnou príležitosťou naučiť sa, zdokonaliť sa a zažiť nezabudnuteľné chvíle v srdci zasnežených hôr. Staňte sa súčasťou tejto vzrušujúcej zimnej jazdy ešte dnes! Využite ponuku skialpového kurzu zadarmo pri kúpe setu od Najšportu a zažite zimné dobrodružstvo, ako nikdy predtým. Tešíme sa na vás na svahoch!

Pár slov na záver

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport