Žampa Cup 2022 - Jedinečné preteky pre všetkých
18.03.2022

Žampa Cup 2022 - Jedinečné preteky pre všetkých

Na čo sa môžete tešiť?

Známy a obľúbený pohár bratov Žampovcov, Žampa Cup, príde znovu tento rok na Slovensko. Jedná sa už o 7. ročník a uskutoční sa na zjazdovke Interski koncom zimnej sezóny v sobotu 26.3.2022 na Štrbskom plese. Vybavte svoje deti lyžiarskym výstrojom a zabavte sa spolu s nimi na zjazdovke Interski. Budú to jedinečné preteky pre deti v predškolskom a školskom veku. Vďaka partnerom je cena štartovného 0 eur. Navyše si môžete odniesť mnoho darčekov zo štartovacieho balíčka či tomboly. Bude sa jazdiť v paralelnom slalome a tzv. Skills run (jazda zručností), kde si vaše deti môžu zmerať svoje sily s ostatnými deťmi a hlavne sa zabaviť. A ak vaše dieťa nevyhrá, nemusí byť vôbec smutné, po dokončení jazdy zručností dostane každé dieťa medailu a vecné ceny.

História Žampa Cup-u

Čo sa histórie týka, preteky Žampa Cup založili v roku 2014 bratia Andreas a Adam Žampovci a ich hlavným cieľom bolo pokorenie slovenského rekordu v hromadnom slalome. Okrem toho, sa môžete zapojiť aj do Žampa skills run, kde vás čaká jazda dole kopcom na lyžiach pomedzi rôzne prekážky. Každý kto sa zapojí bude ocenený medailou a vecnými cenami. O hodnotné ceny ako sú značkové lyže, prilby, paličky alebo okuliare sa postarajú partneri Salomon, KomperdellShred. Ceny nielen pre víťazov venovali aj generálny partner o.z. Billa ľuďom, hlavný partner SSE, Nadácia SPP a Slovenský olympijský a športový výbor. 


Program:

8:00 - Prekonanie slovenského rekordu v hromadnom zjazde
9:00 - Zahájenie pretekov
10:00 - Testovanie nových modelov lyží Salomon
14:00 - Vyhodnotenie
14:30 - Tombola
15:00 - Autogramiáda   


Najšport sa bude spolupodieľať na zabezpečovaní testovania najnovších lyží a lyžiarok Salomon. V Žampa Cup-e sú vítaní aj tí, ktorí ešte nestáli na lyžiach. V areáli na nich budú čakať skúsení inštruktori, ktorí zabezpečia požičanie lyží a 45 minútový kurz úplne zadarmo. Čaká vás deň plný zábavy a cien.

Ďalšie informácie a formulár na registráciu nájdete na https://www.zampacup.sk/.

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie zaujímavé články:

Tím Najšport