Spoznajte značku G3
02.02.2023

Spoznajte značku G3

V tomto článku vám predstavíme špičkového výrobcu skialpinistického, splitboardového a horolezeckého vybavenia, ktorý v poslednom období zaznamenal enormný záujem zákazníkov a získal si obdiv širokej športovej verejnosti. Reč je o kanadskej značke G3, ktorá nesie názov Genuine Guide Gear. S výberom tejto špičkovej výstroje vám radi a ochotne poradíme na našom e-shope alebo sa zastavte v našich predajniach Najšport.

Poslanie spoločnosti G3 (Genuine Guide Gear)
G3 od histórie po súčasnosť
Najlepšie produkty a technológie značky G3

Poslanie spoločnosti G3 (Genuine Guide Gear)

G3 sa zameriava na výrobu kvalitnej a technicky vyspelej výstroje pre skialpinistov a splitboardistov a v podstate pre každého športovca, ktorý miluje turistiku a hory. Zameriáva sa na výrobu a produkcu skialpinistických lyží, splitboardov, viazaní, stúpacích pásov, palíc a doplnkového príslušenstva (lavínové sondy, lopaty, vyhľadávače a pod.). Značka doposiaľ zostala oddaná svojej myšlienke a neustále navrhuje a vyrába spoľahlivé vybavenie, ktorej dôverujú nielen profesionálny alebo aj rekreačný športovci po celom svete

Poslanie spoločnosti G3

G3 od histórie po súčasnosť

Spoločnosť G3 (Genuine Guide Gear) bola založená v roku 1996. Značka sídli vo Vancouveri v Kanade. Myšlienka o založení spoločnosti začala už v roku 1995, kedy bola predstavená prvá lavínová sonda určená pre horských sprievodcov, ktorý sa pohybovali v lavínovom teréne. Doposiaľ sa jedná o veľmi inovatívne a odolné vybavenie, ktorému dôveruje široká športová verejnosť, nielen v Amerike, ale aj v Európe a Ázií. 

V súčasnosti má značka G3 za sebou veľmi úspešnú 20 ročnú históriu v inovácií, kvalite a špičkových technologiách. Záujem o backcountry z roka na rok prirodzene rastie a tým aj tlak na výrobu stále lepších produktov. V G3 pracujú najlepší inžinieri, ktorí hľadajú stále lepšie riešenia pre svoje produkty. Ich cieľom je zakaždým vyrobiť inovatívnu športovú výstroj, ktorá bude nielen dobrá, ale aj nadčasová. O navrhovanie vizuálnej stránky výrobku sa stará tím dizajnerov a konštruktérov. O testovanie tím skúsených jazdcov, ktorý milujú tento šport a venujú sa mu každý deň. Ich cieľom je tiež vytvoriť originálny, spoľahlivý, zábavný a jednoduchý produkt, ktorý sa bude ľahko a dobre používať.

G3 od histórie po súčasnosť

Najlepšie produkty a technológie značky G3

Skialpinistické lyže G3

Skialpinizmus a lyžovanie je jadrom toho, čomu sa spoločnosť G3 venuje. Značka sa inšpiruje k neustálemu vývoju nových produktov, testovaniu a spájaniu s komunitou skialpinistov po celom svete. Technické výstupy, zjazdy, ľahké a výkonné vybavenie - to všetko ponúka G3. Poďme sa pozrieť na jednotlivé modelové rady a top technológie skialpinistických lyží G3:

  • FINDr - Táto séria predstavuje nekompromisný milník vo výkone, váhe a dizajne o ktorej snívajú mnohí skialpinisti a backcountry lyžiari. Skialpové lyže majú nadpriemerný výkon turistických lyží. Majú celokarbónovú konštrukciu, ľahké hrany s tvrdej ocele, 3D tvarované drevené jadro z topoľa a paulownie, titánovo-hliníkové vystuženie a tradičný profil s magnetickými kontaktnými bodmi. Nájdete ich vo veľkosti (šírka stredu lyží) 86, 94 a 102 mm v pánskom i dámskom prevedení. Tešiť sa môžete na vylepšené modely SWIFT, FLX a Factory Seconds.
  • SLAYr - Vyskúšajte tento model freeridovo ladených lyží vo veľkosti 114 mm v základnej verzii a vo verzií SWIFT. Lyže sú hradvé, ľahké a výkonné v zjazde. Sú rovnako výkonné na dlhý tratiach, na prašane alebo vzdialených lokalitách. Disponuje tvrdšou konštrukciou dvojitej titánovo-hliníkovej vrstvy, ultra ľahkého dreveného jadra spájaného pod uhlom 45 stupňov a karbónovou konštrukciou.
  • SEEKr - Doprajte si model SEEKr vo veľkosti 100 a 110 mm vo verzí SWIFT a Factory Seconds. Jedná sa o ľahké a mimoriadne agilne backcountry a all-mountain lyže doplnené a magnetické kontaktné body. Disponujú 3D dreveným jadrom z paulownie a topoľa, plnou základnou, titánalovou platňou, štvorvrstvovým uhlíkovým vláknom a odolnou bočnicou.
  • ROAMr - Vyskúšajte model so 100 a 108 mm širokým stredom vo verzí SWIFT a Factory Second. Ide o skialpovo ladené lyže, ktoré sú vhodné pre jazdcov, ktorý trávia približne 30 % svojho času v teréne a 70 % v lyžiarskom stredisku. Majú dvojvrstvový titanal, hrany z kalenej ocele, texturovanú nylonovú vrchnú vrstvu, odolné bočnice a drevené jadro kombinujúce topoľ a paulowniu.

Splitboardy G3

Čo sa týka splitboardingu, tak spoločnosť sa zameriava predovšetkým na nové konštrukcie, dizajn, testovanie a dlhoročné skúsenosti. Hlavný dizajnér splitboardov Mike Coletti testuje boardy v Pembertone v Kanade, kde prichádza na množstvo nápadov a inovácií, keďže splitboarding je šport, ktorý sa stále len vyvíja. Poďme sa pozrieť na jednotlivé modelové rady a top technológie:

  • AXLE - Špičkový splitboard s progresivným tvarom pre backcountry jazdu. Nadizajnovaný tak, aby bol hravý v zákrute a zároveň zostal stabilný v premenlivých podmienkach. Dopraje vám potrebnú stabilitu v rýchlosti a dôveru na svahu. Disponuje Triaxiálnym skleným vláknom, dreveným jadrom z topoľa a paulownie, poulyuretánovou bočnicou, vrchnou doskou z koextrudovaného nylonu s textúrou a hrany z kalenej ocele.
  • SCAPEGOAT - Kvalitný splitboard s rockerovým profilom, ktorý je zúžený na konci splitboardu. Zabezpečuje vynikajúcu foltáciu. Je ľaký, má celokarbónovú konštrukciu doplnú polyuretánovými bočnicami. Splitboard je vyrobený z topoľového dreva a doplnený o paulowniu pre ľahký a vyladený flex. Má camber v strede a rockerovú špičku. Disponuje 3D Powder Rockerom, profilom Stelat Razor Edge a Biaxiálne uloženým ulíkovým vláknom.

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport