Spoznajte značku cyklodoplnkov a komponentov BBB
14.03.2023

Spoznajte značku cyklodoplnkov a komponentov BBB

Spoznajte jednu z najznámejších cyklistických značiek BBB, ktorá sa už viac ako 25 rokov radí medzi špičku vo výrobe cyklistických komponentov a doplnkov na trhu. Značku v roku 1998 založili dvaja vášniví cyklisti Frank Moons a Chris Koppert, ktorý sa od detstva venovali cyklistike. V 90. rokoch opustili svoju profesionálnu pretekársku kariéru a vydali sa na cestou podnikania. Poďme sa pozrieť na ich príbeh, históriu, marketing, technológie a najnovšie vychytávky. Okrem toho komplexnú ponuku týchto produktov nájdete aj na našom e-shope alebo v kamenných predajniach Najšport.

Filozofia, ciele a napredovanje BBB
Značka BBB od histórie po súčasnosť
Pár slov o BBB na záver

Filozofia, ciele a napredovanie BBB

BBB bola založená v roku 1998 v Holandsku s cieľom vyrobiť kvalitné cyklistické produkty za primeranú cenu. Projekt ktorý začal s malým tímom a niekoľkými kľúčovými produktmi sa rozrástol na firmu z viac ako 100 oceneniami za inovácie a technológie. Spočiatku ste mohli nájsť v ponuke asi 50 produktov, medzi nimi napríklad brzdové gumičky, košíky na fľaše, cyklistické fľaše, svetlá a ďalšie. Dnes ich kolekcia obsahuje takmer 3000 položiek rôznych komponentov a cyklopríslušenstva (napr. Cyklistické oblečenie, okuliare, prilby, náhradné diely a rôzne druhy cyklodoplnkov). 

Značka má širokú distribučnú sieť. V takmer 50-tich krajinách sveta dnes nájdete tieto skvelé produkty. Viete čo v skutočnosti znamena BBB? Pôvodný slogan znie: “Bike Part, For Biker, By Bikers”. Musíme povedať, že tento slogan platí dodnes a úplne vystihuje aktuálne napredovanie značky BBB. Konštruktéri a inovátori neustále nepredujú, pracujú na najnovších projektoch, prinášajú na trh materiály s novými vlastnosťami, poskytujú praktické riešenia pre každého cyklistu. Výsledkom sú moderné produkty, ktorých kvalitu ocení nejeden začiatočník i pokročilý biker.

Komponenty a príslušenstvo na bicykel BBB

Značka BBB od histórie po súčasnosť

  • Značku založili dvaja bratia Chris Koppert a Frank Moons v roku 1998.
  • Obaja bratia skončili ako cyklisti na profesionálnej úrovni a začali s podnikaním už v 90. rokoch minulého storočia v holandskom meste Leidene, kde sídli dodnes centrála spoločnosti.
  • Dnes značka BBB distribuuje viac ako 1500 jedinečných produktov do 40 krajín sveta.
  • BBB je zostavené z profesionálov, objaviteľov, dobrodruhov a milovníkov života na dvoch kolesách. 
  • Značka podporuje dizajnérov, ambasádorov a tímy šikovných ľudí, aby sa stali najlepšími vo svojom obore.
  • Pracovníci v BBB tvrdo pracujú, aby mohli vyvíjať produkty špičkovej kvality. Veľkú pozornosť venujú výrobnému procesu, dizajnu a technologickému vývoju.
  • Marketingový a produktový tím neustále pracuje na nových nápadoch, produktoch a ich vylepšeniach. Všetko prebieha od procesu navrhovania, ktorý trvá mesiace až roky až po momenty, kedy je potrebné produkty dôkladne otestovať a až potom uviesť na trh. Cieľ je vždy jednoznačný, skončiť s čo najlepším možným výsledkom.

BBB od histórie po súčasnosť

Pár slov o BBB na záver

Značka BBB začínala ako väčšina menších podnikov, no dodnes sa rozrástla na medzinárodnú spoločnosť. Takmer 25 ročná existencia prispela do sveta horskej i cestnej cyklisticky jedinečnými komponentami a doplnkami naozaj pre každého. BBB dodnes kladie dôraz na výbornú kvalitu, priaznivú cenu a dizajn svojich produktov. Dnes je BBB známe svojom širokou ponukou cyklooblečenia, dielov, doplnkov, náradia na opravu bicykla, prilieb či okuliarov.

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport