Spoznajte taliansku značku sportového oblečenia Crazy Idea
10.05.2022

Spoznajte taliansku značku sportového oblečenia Crazy Idea

Crazy Idea je talianska športová značka, ktorá sa od roku 1989 zameriava na výrobu funkčného, outdoorového, horolezeckého, skialpinistického oblečenia, ako i oblečenia vhodného pre beh. Ak túžite po kvalitnom, jedinečnom, nekonvenčnom, nevšednom a dizajnovo pestrom oblečení, značka Crazy Idea je tou pravou adeptkou. Osviežte si šatník novým závanom z talianskych Álp. Nájsť a vybrať si ho môžete aj na našom e-shope Najšport, kde nájdete pestrú ponuku tejto prémiovej športovej značky.

Valeria Colturi a príbeh Crazi Idea
Crazy Idea očami pretekárky Valerie Colturi
Spoznajte značku Crazy Idea zblízka

Valeria Colturi a prípeh Crazi Idea

Keďže život pretekárky bol rozdelený na školské a športové povinnosti, ich vplyv sa odrazil aj na ďalšom smerovaní Valerie Colturi. Malebné prostredie talianskych Álp s 1000-ročnou históriou termálnych kúpeľov vo Valerii zanechal hlboké stopy, čo sa odráža v každej vytvorenej kolekcii Crazy Idea. Odmalička cítila, že chce vytvoriť niečo exkluzívne, pekné a pohodlné, čo by sa ľuďom venujúcim sa zimným športom mohlo páčiť.

Tento pocit sa v nej stupňoval vždy, keď sa ako malé dievča hrala s bábikami, ktoré boli rovnako oblečené. Chcela pre nich vytvoriť niečo nápadité. Použiť rôzne materiály, farby, strihy a pod.. a zladiť ich do konečného výsledku, ktorý by ohúril. Rovnaká situácia ju stretávala aj na pretekoch, kde videla ako a v čom sú športovci oblečení. Vzbudilo to v nej neskrotnú túžbu predstaviť svetu niečo lepšie. Kreativite sa medze nekladú a keď je človek odhodlaný a trpezlivý, dosiahne to čo chce.

Valeria Colturi začínala v malom. Na svoje preteky a tréningy začala nosiť svoje oblečenie, ktoré si sama vytvorila. Každým novým kúskom sa jej vášeň stupňovala. Svoje experimenty dotiahla až na vysokú úroveň. Dokázala vytvoriť svoju vlastnú značku, Crazy Idea, ktorá sa vymyká z bežného normálu. Všetky jej produkty sú tvorené s láskou, vášňou a energiou. Nie sú uniformné. Výrobky spoločnosti Crazy Idea sú distribuované do 150-tich obchodov Talianska a 7 krajín sveta!

Valeria Colturi a Crazi Idea

Crazy Idea očami pretekárky Valerie Colturi

Talianska spoločnosť Crazy Idea bola založená skvelou športovkyňou Valériou Colturi. Časom sa z Crazy Idea stala rodinná firma, ktorá používa len testované a kvalitné materiály. Valeria Colturi, ktorá pochádza z Bormia mala sen, ktorý sa jej aj podarilo splniť. Tvorba funkčného a veľmi nápaditého oblečenia bola obohatená o jej vlastnoručný dizajn. Prepracovaný štýl so skvelými funkčnými vlastnosťami v sebe nesie pretekársky odkaz, byť fast & light (rýchly a ľahký). Crazy Idea, čo v preklade znamená bláznivá myšlienka, vás núti zamyslieť sa nad tým, čo nám tým Valeria Colturi chce povedať.

Je to myšlienka slobodného pohybu v krásnom prostredí,  ktorý by si mal užívať každý jeden človek. Crazy Idea nepotrebuje zabehnuté pravidlá a nestanovuje usmernenia v tom, ako by mal vyzerať a čo by si mal pretekár obliekať. Na jednom však Crazy Idea naozaj lipne. A to je zaručenie maximálnej bezpečnosti a pohodlia pri akomkoľvek športe. Športové a štýlové oblečenie Crazy Idea zohľadňuje potrebu športovcov cítiť sa dobre v oblečení, ktoré na sebe majú, nielen po estetickej, ale i po funkčnej stránke.

Nesie v sebe špičkové technológie, ktoré športovcov udržia v suchu a v teple najmä vtedy, keď športujú v chladnom počasí. Spoločnosť Crazy Idea sa sústreďuje na to, aby kvalita prevyšovala kvantitu. Myslí si, že kvalitné a prepracované prevedenie a spokojná vzrastajúca klientela je omnoho dôležitejšia ako samotná investícia a vylepšovanie do marketingu. Oblečením Crazy Idea si bezproblémov zaručíte jedinečný štýl s prepracovanými technickými riešeniami.

Crazy Idea tak, ako ju nepoznáte

Spoznajte značku Crazy Idea zblízka

Crazy Idea sa zaoberá vývojom a vývinom rôznych typov oblečenia, počnúc od krátkych a dlhých nohavíc až po výrobu tričiek, vrchných dielov v podobe viest a búnd. Taktiež tvorí príslušenstvo, izolačné vrstvy v podobe bezšvových nátelníkov a tielok. Zameriava sa na príležitostných i aktívnych športovcov, ktorí milujú horské prostredie a výzvy, venujú sa trekkingu, MTB a zimným športom (bežkovanie, skialpinizmus, skialp preteky). Mottom Crazy Idea je myšlienka Fast & Light a Be Crazy. Vo svete globalizácie sa značke Crazy Idea podarilo zachovať si tvár a tradície a sústrediť sa na svoj typický dizajn i techniku výroby v prevádzke v Taliansku v údolí Álp.

Športové oblečenie Crazy Idea

Viac ako 40 zamestnancov firmy Crazy Idea je zamestnaných v administratívnom a výrobnom sídle v Triane, ktorá spadá do provincie Sondrio v ústi údolia Bernina. Medzi zamestnancami nájdete aj profesionálnych športovcov a rôznych odborníkov na horský terén. Rôzne štúdie ako aj konštruktéri spolupracujú spolu s pani Colturi a doťahujú veci do konca podľa jej predstáv. Všetky procesy lepenia, vyšívania, výroby potlačí, plochých švov a pod. sa sústreďujú v dielňach, v ktorých moderné stroje a najnovšie technológie dokážu výrobky dostať na veľmi vysokú úroveň.

Každá kolekcia prechádza určitými niekedy možno náročnými fázami, ako návrh a diskusia o produkte, testovanie produktov v reálnom prostredí a následná spätná väzba, predajná kampaň, predaj výrobkov. Až po schválení riaditeľkou Colturi je možné vytvoriť taký produkt, ktorý spĺňa všetky požiadavky a myšlienky Crazy Idea. Niečo z tvorby Valerie Colturi nájdete aj na našej stránke najsport.sk alebo v našich kamenných obchodoch. Vyberte si aj vy výnimočné oblečenie, ktoré vás svojou inakosťou pohltí. Každý výrobok Crazy Idea nesie svoj príbeh a má svoju dušu. Spoznajte ju!

Spoznajte športovú značku Crazy Idea

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport