Spoznajte švajčiarsku špičku v oblasti bežeckej obuvi On Running
26.08.2022

Spoznajte švajčiarsku špičku v oblasti bežeckej obuvi On Running

Príbeh značky On Running začína vo švajčiarskych alpách. Už hneď na začiatku prišla spoločnosť s veľkou ambíciou a revolúciou v bežeckom priemysle - zmeniť svet behu. Za posledných 10 rokov si značka získala priazeň viac, ako 8 miliónov bežcov v 50-tich krajinách sveta. 

História značky On Running
Súčasne napredovanie značky ON
Najnovšie technológie a vývoj v oblasti bežeckej obuvi

História značky On Running

Zakladateľmi Značky On sú bývalí profesionálni športovci. Na čele spoločnosti je Oliver Bernhard a jeho priatelia Dávid Allemann a Caspar Coppetti. Oliver sa spočiatku venoval profesionálne Duatlonu a Triatlonu. Tvrdý tréning mu zakrátko priniesol prvé ovocie. Stal sa trojnásobný majster sveta a súčasne niekoľkonásobný víťaz najnáročnejšej kategórie dualtonu - Ironman. Počas svojej úspešnej kariéry športovca sa niekoľkokrát zamýšľal a hľadal bežeckú obuv, ktorá by mu poskytla dokonalé pohodlie a optimálny pocit z behu. Onedlho sa spojil s podobne zmýšľajúcim inžinierom zo švajčiarska a vytvorili myšlienku špičkovej športovej obuvi. V roku 2010 začína revolúcia a vzniká spoločnosť ON RUNNING v Zürichu.

Hneď na začiatku bolo vyrobených niekoľko prototypov, no myšlienka pretrváva dodnes. O necelý mesiac neskôr, vo februári vyhrala značka ISPO Brand New Award - jednu z najdôležitejších cien za športové inovácie. Už v júli 2010 ste mohli nájsť v prvých obchodoch značku On Running.

História značky On Running

Súčasne napredovanie značky ON

O takmer 10 rokov neskôr si môžete kúpiť bežeckú obuv On Running vo viac ako 9000 prémiových predajniach v 50 krajinách sveta. Okrem európskeho sídla v Zürichu vznikli ďalšie pobočky v Austrálii, Japonsku, USA a Brazílii. Každoročne značka získava množstvo významných medzinárodných ocenení za špičkové technológie a jedinečný dizajn. Zakrátko spoločnosť uviedla na trh prototyp súťažnej športovej obuvi Cloudracer a Wall Street Journal ju vo svojich novinách opisuje ako revolučnú bežeckú obuv. Aktuálne sa vedúci tím rozrastá o Marina Hoffmanna a Marca Maurera. Na konci roku 2013 otvárajú nové ústredie spoločnosti v Severnej Amerike. To sa nachádza v Portlande v štáte Oregon.

Aj slávna niekoľkonásobná víťazka Nicola Spirig si pochvaľuje technológiu odpruženia Cloud počas triatlonových pretekov vo Švajčiarsku. Belgičan Frederik Van Lierde vyhráva Majstrovstvá sveta Ironman na Havaji v nových topánkach Coudracer. Dizajnéri zašli ešte ďalej a svetlo sveta uzrela najľahšia topánka na svete, za čo získali Druhé zlaté ocenenie ISPO Gold Winner v roku 2016. Zakrátko značka spustila predaj nových topánok Cloudflyer a Cloudsurfer. Prelom priniesol model Cloudventure v podobe ľahkej triatlonovej obuvi do náročných vonkajších podmienok. Ešte mäkšie pristátie umožňuje najnovšia technológia CloudTec, ktorú si dala firma patentovať. 

Značka tiež predstavila špičkové bežecké oblečenie Performance Running Gear a novú obuv Cloudflow. Značka tiež sponzoruje tím utečencov na Majstrovstvách sveta v atletike, ktoré sa v roku 2017 uskutočnil v Londýne. Zároveň predstavujú novú kolekciu Cloud X, ktorý je novým vylepšeným Cloudom. Pre fanúšikov zlého počasia je tu vodeoodolná kolekcia Cloudflyer a Cloudventure.

Prelom nastal, keď ON predstavil prvú turistickú obuv Cloudrock Waterproof. Predstavili tiež nový model Missiongrip, najnovšiu technológiu super peny Helion, vhodnú na tvrdé povrchy v mestách. Vývoj Cloudu pokračuje s novým zvršok Cloud Beam a mnoho ďalších zaujímavých technológií.

Vedeli ste, že so značkou ON spolupracuje Roger Federer? Slávny tenista prináša svoje jedinečné skúsenosti, aby pomohol posunúť vývoj, marketing a skúsenosti na vyššiu úroveň. Prichádza prelomový moment v podobe novej obuvi Cloudnova v podobe výkonnostnej technológie. V roku 2020 prichádza plne recyklovateľná obuv Cyclon. V roku 2021 bola predstavená prvá tenisová obuv The Roger Pro. Nosil ich napr. Roger Federer, keď sa vrátil po zranení na Quatar Open v roku 2021 v Dauhe.

Súčasne napredovanie značky ON

Najnovšie technológie a vývoj v oblasti bežeckej obuvi

Spojenie vyspelého výskumu a testovania prinieslo prvé výsledky v podobe špičkovej technológie CloudTec. Bola vyrobená najľahšia, vysoko prispôsobivá podrážka, ktorá znižuje svalovú únavu, srdcový tep a laktát. Technológia Multi-directional Cushioning zabezpečuje jedinečné tlmenie,  ktoré je aktívne iba počas behu - práve vtedy, keď ho najviac potrebujete. Tieto prvky reagujú samostatne a rovnako dobre aj ako celok. Technológia Soft Landings pohlcuje horizontálne a vertikálne nárazy, čo umožňuje mäkké dostupovanie a výbušnú akceleráciu.

On Running

Chcete vedieť ešte o ďalších technológiách? Poďme sa pozrieť na jednotlivé technické profily úplne nového modelu Cloudstratus, Cloud X Shift a vylepšeného modelu Cloudflow

Cloudstratus

  • Špičková topánka s maximálnym tlmením pre pohodlie počas behu - ešte viac tlmenia, vyšší výkon, viac aktivity a viac dynamiky.
  • Vhodná na dlhé vzdialenosti, maratóny a navrhnutá tak, aby bposkytovala špičkové odrpuženie na tvrdom povrchu (napr. asfalt, betón, dlažba a pod.).
  • Technológia CloudTec v dvojitých vrstvách.
  • Technológia Helion poskytuje ešte lepšie odpruženie a dynamiku.
  • Poskytuje dostatok miesta v prednej časti chodidla a vylepšená konštrukcia umožňuje dobre prispôsobenie päty.

Cloud X Shift

  • Spája štýl inšpirovaný 90. rokmi so súčasnou technológiou vzhľadu. Obuv je mimoriadne pohodlna, dodáva energiu, je všestranná a hodí sa akukoľvek aktivitu.
  • Cieľom Cloud X je nájsť nový strih zvršku, aby bol vhodný na celodenné používanie, ale aj na krátky beh. Bol použitý plne recyklovaný polyester.
  • Nostalgické farby modelu Cloud X Shift sú vítaným doplnkom každého výrazného športového outfitu.
  • Technológia Cloudtec a Helion sú samozrejmosťou. Využíva tiež inteligentný Speedboard na ešte lepšie tlmenie nárazov.
  • Pre tuto topánku bolo použitých až 20 % obnoviteľných zdrojov.

Cloudflow

  • Ideálne topánky na tréning a preteky. Sú ľahké, rýchle a maximálne dopružené.
  • Tieto topánky sú navrhnuté na vysoké rýchlosti, rýchli a intenzívny tréning.
  • Na výrobu bolo použítých až 70 % recyklovaných materiálov, čím sa znížil dopad na životné prostredie.
  • Obuv má hmotnosť len 238 gramov (pri veľkosti 9 US), čím sa radí medzi najľahšie bežecké topánky na svete. 
  • Obuv Používa technológiu CloudTec, pretekársky nízky profil, stredné tlmenie, elitnú technológiou rýchleho šnurovania, Helion a Speedboard technológiu.

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport