Spoznajte prémiovú cyklistickú značku Nova Ride
29.10.2021

Spoznajte prémiovú cyklistickú značku Nova Ride

V tomto článku si bližšie povieme o novej francúzskej značke Nová Ride, ktorá sa stáva čoraz obľúbenejšou vo svete profesionálnej cyklistiky. Zaujímajú vás najnovšie novinky, technológie a inovácie zo sveta cyklistky? Ak áno, tak tento článok je presne pre vás, poďme bez zbytočných slov rovno k veci.

O značke Nova Ride
Predstavenie produktov a technológií

O značke Nova Ride

Nova Ride je inžinierska a vývojová spoločnosť vo Francúzsku. Sídli v administratívnej a výrobnej budove v meste Auvergne. Od roku 2016 prináša špičkový a pokrkový vývoj v oblasti cyklistiky v spolupráci so spoločnosťou Mechanical Enginners. Vytvorili sériu vlastných komponentov pre rôzne oblasti horskej a cestnej cyklistiky. Koncom roka 2016 a začiatkom 2017 sa pustili do výskumu, vývoja a výroby materiálov a komponentov s cieľom zlepšiť ich výkonnosť. Úplne prvým projektom boli špeciálne uhlíkové kladky na zadnú prehadzovačku vylepšené o jedinečnú technológiu keramických ložísk, ktoré zabezpečovali takmer nulový odpor.

Všetky cyklistické komponenty a príslušenstvo je vyvíjané technologickom inštitúte, navrhované, dizajnované a testované radou odborníkov a profesionálnych cyklistov. Na vývoj je používaný najnovší softvér pre návrh a výpočet potrebných materiálov, ktorý umožňuje siahnuť až za hranice možností. Za celým stojí precízna francúzska výroba, kreatívny proces, kontroly a rýchle dodanie zákazníkovi. Ich cieľom je pomôcť cyklistom z celého sveta k dosiahnutiu ich výkonov a ambícií.

O cyklistickej značke Nova Ride

Predstavenie produktov a technológií

Všetky produkty a výrobné procesy značky Nova Ride sú stále aktualizované o najnovšie znalosti strojárstva a mechatroniky priamo vo výrobnom a technologickom inštitúte v Auvergne vo Francúzsku. Výroba sa akruálne zameriava na 3 základné odvetvia cyklistických komponentnov:

Kladky a ložiská na prehadzovačky

Špeciálne kladky vrátane ložísk na prehadzovačky sú vyrobené z karbónu a patentovanej zmesi keramiky s cieľom znížiť trenie jednotlivých komponentov. To vám umožní jazdiť rýchlejšie, šetriť energiu a použiť ju napríklad v rýchlych stúpaniach. Pri výrobe a predovšetkým na bicykli sa počíta každý gram. Kladky a ložiska vážia iba 68g, pritom tento materiál kombinuje pevnosť, ľahkosť a efektivitu.

Kladky a ložiská na prehadzovačky

Predstavce a kľuky

Pri výrobe prvých karbónových a titánových predstavcov sa použila najnovšia technológia Titanes Ta6V a kombinácia najmodernejšej 3D tlače, ktorá bola optimalizovaná pre svet kozmonautiky a aerodinamiky. Cieľom Nova Ride je preniesť túto technológiu aj do sveta cyklistiky s cieľom zlepšovať geometriu, znižovať hmotnosť, zvyšovať tuhosť, znížiť spotrebu energie a priniesť zákazníkovi jedinečný dizajn.

Špeciálne karbónové predstavce

Špeciálne karbónové kľuky

Páčil sa vám náš článok o predstavení značky Nova Ride? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport