Muc-Off wellness pre bicykle a e-bike
13.10.2021

Muc-Off wellness pre bicykle a e-bike

Značka Muc-Off so sídlom vo Veľkej Británii sa venuje výrobe rôznych čistiacich a mazacích prostriedkov pre bicykle a e-biky, motocykle a autá. V ponuke značky Muc-Off nájdete veľmi šetrné a účinné čistiace prostriedky zároveň na všetky komponenty vášho bicykla, motorky alebo auta. Muc-Off ponúka aj prvotriednu a efektívnu škálu mazadiel pre spomenuté dopravné prostriedky. Muc-Off je na trhu viac, ako 30 rokov a počas tohto obdobia sa spoločnosti podarilo vypracovať na svetovú úroveň. Vierohodným dôkazom nie sú len pozitívne recenzie, ale aj dlhoročný kontrakt s partnerstvom World Tour Team INEOS (v minulosti Sky).

Tím spoločnosti Muc-Off tvoria zanietení a veľmi aktívni pracovníci, ktorí sa podieľajú na neustálom zlepšovaní svojich produktov. Či už jazdíte v skateparku, na chodníku, cestách alebo po horách Muc-Off starostlivosť o vaše prostriedky vás nikdy nesklame. Navyše vyvinuté produkty sa vyrábajú s ohľadom na životné prostredie, čiže zmenšujú podiel plastov vo výrobe, znižujú spotrebu energií vo výrobe a pod. Udržateľnosť výrobných procesov a recyklácia materiálov je kľúčom k úspechu pri zelenom režime. Spoločnosť Muc-Off sa zapája do rôznych zelených projektov, aby sa podieľala na ozdravení životného prostredia a posilnila mienku o ochrane planéty a prostredia, v ktorom človek jazdí a žije.

Muc-Off od histórie po súčasnosť
Muc-Off a jeho 30 ročné skúsenosti
Čistenie bicyklov a prostriedky
Ekológia na prvom mieste
Vyskúšajte produkty aj u nás

Muc-Off od histórie po súčasnosť

V roku 1991 Rex a Marilyn Trimnell nadviazali spoluprácu so spoločnosťou X-Lite UK, ktorá nielen navrhla, ale aj vyrobila 1. dvojkorunovú vidlicu na bicykli. A nielen to! Podarilo sa jej vyrobiť aj najľahšie koncovky tyčí na svete. Rex Trimnell sa pustil aj do štúdia technológií povrchovo aktívnych látok, ktoré by mohli veľmi efektívne pomáhať vyčistiť bicykel. Nakoniec sa mu to podarilo a vytvoril ružový prostriedok staroslitvosti o súpravu svojho bicykla, ktorý pomenoval podľa svojho mena. O 3 roky neskôr bol už aj dostupný oficiálny čistič REX'S CLEANER.

Väčšina cyklistov si svoje bicykle umývala bežnými čistiacimi prostriedkami s vysokým obsahom soli. Postupom času voda a soľ zreagujú do nežiadúcej korózie, a to naozaj nikto nechcel. Korózia je rakovinou, ktorá nemilosrdne rozloží všetky kovové komponenty. Preto je Rexov vynález navrhnutý tak, aby v žiadnom prípade nepoškodzoval komponenty bicykla a jeho citlivé povrchové úpravy. Naviac už vtedy sa mu podarilo vyvinúť produkt, ktorý je nielen vysoko účinný, ale aj ekologický! 1994 nepriniesol iba tento ekologický čistič, zrodil sa aj čistič bicyklov Muc-Off.

V roku 2000 došlo úzkemu kontaktu MTB a motokrosu a pre spoločnosť Muc-Off to znamenalo jediné, výzvu vo výrobe prostriedkov určených na ošetrovanie motocyklov. O 3 roky neskôr zas vyšla rada starostlivosti o autá, Muc-Off Car Care. Rok 2008 sa zameral na vývoj čistiacich prostriedkov a ekologických mazív, po ktorých vzniká len biologicky odbúrateľný odpad. Zaujímavosťou je, že spoločnosť Muc-Off sa vďaka svojej pracovitosti dostáva do povedomia Formuly 1, ktorá jej zaistí fakt, že sa stala dodávateľom pre spoločnosť Sahara Force India. O 3 roky neskôr tím Muc-Off je známy po celom svete a účastní sa rôznych podujatí. V roku 2014 nedošlo len k podpísaniu kontraktu so spoločnosťou Sky, Muc-Off sa stala aj jej oficiálnym dodávateľom! V tom istom roku sa podarilo vyvinúť spolu s tímom Sky aj hydrodynamické mazivo pod názvom Hydrodynamic Chain Lube.

Značka Muc-Off od histórie po súčasnosť

Muc-Off a jeho 30 ročné skúsenosti

O rok neskôr, teda v roku 2015 sa Muc-Off stala oficiálnym partnerom čistiaceho tímu Atherton racing na zjazdových pretekoch. Muc-Off nadviazala spoluprácu s tímom Wiggins, kde sa špecializovala na triedenie viac ako 40 reťazí Shimano Dura-Ace vo svojom laboratóriu. Vďaka tomuto procesu sa podarilo ručne vybrať len tie reťaze, ktoré boli najrýchlejšie a najúčinnejšie. Potom nasledovalo ich hĺbkové čistenie a ošetrenie, aby sa znížilo trenie na absolútne minimum.

Aká prísada bola použitá v čistiacich prostriedkoch, aby bol tento plán splnený? Predsa vysoko pokročilá prísada vojenskej triedy spolu s ďalšími špičkovými súčasťami pre extrémny tlak, aby sa dosiahlo čo najrýchlejšie mazanie reťaze. Už vtedy Sir Bradley Wiggins mal v úmysle prekonať súčasný hodinový rekord A. Dowsetta, ktorý prešiel 52,94 km. Keď sa mu podarilo dosiahnuť 54,53 km, všetci boli v nemom úžase. V prepočte na kolá to vyšlo 218 kôl na 250 m dlhej dráhe!

Medzi ďalšie skvelé príležitosti v oblasti sponzoringu bol kontrakt s Dannym Macaskillom, kedy Muc-Off ho dokázala sponzorovať na turné Drop and Roll a takisto aj Jamesa Hiliera cestného pretekára na Quattro Plant Muc-Off Kawasaki. Veľmi významným míľnikom v 30-ročných skúsenostiach bolo aj prvé víťazstvo v Tour de France s tímom Sky nielen vďaka skvelým pretekárom, ale aj pomocou špičkového hydrodynamického maziva na reťaze od Muc-Off.

Neskôr, v roku 2016 sa k výrobe týchto ošetrujúcich látok pridala aj zákazková výroba prilieb, na mieru pre jazdov CRC PayPal: Joe Smitha a Mike Jonesa. 2. víťazstvo na Tour de France na čele s Chrisom Froomom získalo pre Muc-Off titul najrýchlejšieho maziva na reťaze na svete a rozbehla podporu britských cyklistov. Ďalšie víťazstvá v súťažiach Tour de France priniesli Geraint Thomas a Chris Froome, La Vuelta vyhráva Simon Yates a Chris Froome a Giro Italia opäť skóruje Chris Froome.

Viacnásobné víťazstvá v týchto pretekárskych súťažiach priniesli nový vietor a Muc-Off opäť inovuje. Tentoraz sa zameral na sortiment prvých e-bikov na svete a vyvinul najúspešnejší tmel na pneumatiky. Tentokrát sa osvedčil na pretekoch Tour de France, kedy Egan Bernal a Scott Redding vyhrali britský šampionát superbikov. Otvárajú sa dvere novej spolupráce a rok 2019 prináša kontrakt s tímom VR-46 Racing. Ďalšou zaujímavosťou z 30-ročnej tradície je fakt prelomový kúsok sortimentu, za ktorý Muc-Off získal ocenenie za najlepší tesniaci prostriedok v časopise Bicycling Magazine. Je to bezdušový tesniaci prostriedok.

30 ročné skúsenosti so značkou Muc-Off

Čistenie bicyklov a prostriedky

Dnes sa v Muc-Off stále čosi nové deje a všetky nápady a novovzniknuté produkty sú špeciálne testované a vyvíjané vo výskumnom a vývojovom centre pracovníci Mad Developer a Alex Trimnell. Všetky produkty sú testované internými odborníkmi a jazdcami, aby sa do sveta dostali len tie najlepšie. Muc-Off výroba sa rozširuje o prvý tlakový čistič na svete pre bicykle Muc-Off Pressure Washer Large Box Bike uni, odstraňuje sa prítomnosť PTFE zo všetkých receptúr. Rok 2020 priniesol vlnu pandémie COVID-19 a tým pádom Muc-Off dostal odpoveď na otázku čo ďalej, že má vytvoriť rad antibakteriálnych prostriedkov, ktoré zaistia hygienickú čistotu povrchov a rúk, čím znížia riziko rozširovania infekcie.

Sortiment Muc-Off ponúka nielen slávny ružový čistič bicyklov Nano-Tech, ale aj čističe určené na hnacie sústavy, disky, prilby, štítov a okuliarov. Rôzne odmasťovače a čističe alebo špongia Muc-Off Expanding Microcell uni a sada kief Muc-Off 3x Brush set uni, či sada Muc-Off Bike Care Essentials Kit uni zaručujú dokonalú čistotu celej konštrukcie vášho bicykla, motocykla i auta. Prípravky na čistenie si môžete zakúpiť aj v kompletnom balíčku alebo samostatne. Či už siahnete po vysokotlakovom rýchloschnúcom odmasťovači alebo koncentráte na čistenie bicyklov, bio čističi hnacieho ústrojenstva a podobnom čističi v sadách značky Muc-Off, zaručujeme vám, že vás milo prekvapia svojou účinnosťou a šetrnosťou k povrchom.

Čistenie bicyklov a porostriedky na čistenie

Ekológia na prvom mieste

Nie je to len fráza. Muc-Off sa zapojil do zeleného projektu Project Green, v ktorom sa snaží splniť svoje záväzky voči planéte Zem. Chce znížiť podiel plastov vo svojich výrobkoch a tvorbu odpadu. Výrobné procesy sa snažia byť čo najudržateľnejšie, aby sa kvalitné životné prostredie zachovalo pre budúce generácie. Cieľom Muc-Off je zostať transparentnou, udržateľnou firmou,  ktorá produkuje také prostriedky a za takých okolností, aby v žiadnom prípade neškodila planéte Zem. Snaží sa redukovať množstvo plastu pre jednorazové použitie a vytvárať biologicky rozložiteľné produkty. Vyraďuje nebezpečné chemikálie, neudržateľné obaly a procesy, pracuje na znížení svojej uhlíkovej stopy.

Takisto podporuje rôzne projekty, ktoré sa snažia o lepšie zajtrajšky, ako napr. v roku 2020 to bol jesenný projekt cyklociest bez odpadkov, kedy sa na cyklotrasách zbierali odpadky. Trash Free Trails bol projektom environmentálnej neziskovej organizácie, ktorá sa snaží o monitorovanie stavu cyklistických ciest a snaží sa o udržanie čistoty cyklistických chodníkov vo voľnej prírode. Podporuje ľudí k tomu, aby zbierali odpad v lese a posmeluje ich k tomu, aby za sebou odpad nenechávali. Spomenieme Project Green, ktorý pozýva každého dodávateľa, maloobchodníka a každého cyklistu, ktorý si vyberie Muc-Off na zlepšenie svojej jazdy, aby vedel, že podporil dobrú vec.

Vyskúšajte produkty aj u nás

Muc-Off nie je len značkou pre špičkových jazdcov a pretekárov, ale pre každého nadšenca či víkendového cyklistu i motoristu, ktorému záleží na kvalitnom ošetrení svojho stroja i na kvalitnom prostredí, ktoré rád navštevuje. V súčasnosti máte k dispozícii kvalitný sortiment rôznych mazív, sprejov, oblečenia a tentoraz aj antibakteriálnych prípravkov na ruky. K veľmi vyhľadávaným produktom patria: čistič Muc-Off Nano Tech Bike Cleaner uni, ochrana Muc-Off eBike Ultra Corrosion Defence uni, čistič Muc-Off eBike Dry Chain Cleaner uni a čistič Muc-Off eBike Dry Wash uni, čistič na reťaze Muc-Off Bicycle Chain Doc uni a čistič Muc-Off Matt Finish Detailer uni. Navštívte najsport.sk alebo domovskú stránku značky Muc-Off a určite si vyberiete to svoje pre vaše bicykle a e-biky.

Zaujal vás článok, prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport