Spoznajte najľahšie detské bicykle Woom
01.08.2022

Spoznajte najľahšie detské bicykle Woom

Objavte špičkové bicykle Woom, ktoré sú špeciálne navrhnuté pre deti a juniorov. Sú mimoriadne ľahké, dizajnové, majú kvalitné komponenty a geometria je do detailu prepracovaná pre potreby najmenších jazdcov. Je jedno či plánujete kúpiť 12” odrážadlo alebo juniorský 26” bicykel, Woom bude pravdepodobne tou najlepšou voľbou pre vaše dieťa. Poďme si povedať 6 dôvodov, prečo budete vy a vaše dieťa tieto bicykle jednoducho milovať.

Značku Woom teraz nájdete aj na našom e-shope Najšport. Vybrať si tak môžete skvelé produkty, ktoré rýchlo a bezpečne doručíme priamo k vám domov. Pokiaľ potrebujete poradiť, tak budeme veľmi radi, ak sa zastavíte u nás v kamennej predajni.

1. Najľahšie detské bicykle na trhu
2. Geometria je prispôsobená deťom a ideálna na zlepšovanie
3. Sú vyrobené z vysoko kvalitných komponentov
4. Dizajn a cyklodoplnky robia bicykel ešte zábavnejším
5. Majú jednoduché a efektívne bezpečnostné prvky
6. Vysoká hodnota bicyklov Woom aj po niekoľkých rokoch
Čo by ste mali vedieť o bicykloch Woom

1. Najľahšie detské bicykle na trhu

Bicykle Woom sú mimoriadne ľahké. Právom môžeme povedať že sa jedná o najľahšie detské bicykle na trhu. Sú vyrobené z vysokokvalitného hliníku 6061, čím sa ušetrilo až 34 % hmotnosti v porovnaní s inými značkami. Je zarážajúce, že väčšina bicyklov váži 50 až 60 % hmotnosti dieťaťa. Viete si predstaviť jazdiť na bicykli, ktorý by vážil polovicu vašej váhy? Bicykle a odrážadlá Woom vážia v priemere len 30 % z hmotnosti dieťaťa, čo im uľahčuje jazdu a manévrovanie.

Najľahšie detské bicykle na trhu Woom

2. Geometria je prispôsobená deťom a ideálna na zlepšovanie

Woom navrhuje svoje modely podľa najvyššieho možného štandardu a to z nich robí jednotku na trhu s detskými bicyklami. Geometria bicykla má značný vplyv na schopnosť vášho dieťaťa naučiť sa dobre jazdiť a napredovať. Veľa lacných bicyklov je navrhnutých z krátkym rázvorom, príliš nízkym alebo naopak vysokým ťažiskom a širokým q-faktorom. Tento faktor predstavuje vzdialenosť medzi pedálmi. Toto všetko ovplyvňuje jazdné vlastnosti malého bicykla. Ak sa vaše dieťa v minulosti pri jazde trápilo, napredovanie trvalo dlhšie, tak pravdepodobne na vine bude nevhodná geometria.

Značka Woom v tomto odviedla skvelú prácu. Pri najmenších modeloch od 12” do 18” navrhla geometriu, ktorá umožňuje jazdcovi vzpriamenú polohu, aby sa pri učení cítil istejší a stabilnejší. Stabilitu bicykla ďalej zvyšuje nízke ťažisko, dlhý rázvor a úzky q-faktor. Efektívnemu šliapaniu napomáhajú krátke kľuky. Horná rámová trubka je skosená čo umožňuje ľahšie manévrovanie, zosadanie a nastupovanie na bicykel. 

Geometria bicyklov Woom

3. Sú vyrobené z vysoko kvalitných komponentov

Keď sme si povedali niečo o geometrií týchto bicyklov, tak by bolo vhodné priblížiť vám aj komponenty na ktorých značka rozhodne nešetrí. Woom vsadil na kvalitné komponenty, ktoré sú odolné, vydržia aj najšetrnejšie zaobchádzanie a vyžadujú oveľa menšiu údržbu. Všetky ložiska a náboje na kolesách sú zapúzdrené, čím sa opäť zvyšuje ich kvalita, funkčnosť a životnosť. Keď už spomíname kolesá, tak nesmieme zabudnúť že sú vybavené vlastnými ráfikmi Soopa-Doopa-Hoops. Jedná sa o odľahčené hliníkové ráfiky prémiovej kvality. Okrem toho tu nájdete kvalitné brzdy, bowdeny Jagwire, plášte Schwalbe a na vyšších modeloch pohon Shimano či Sram.

Vyrobené z kvalitných materiálov

4. Dizajn a cyklodoplnky robia bicykel ešte zábavnejším

Každý vie, že deťom na farbe záleží. Woom vyrába svoje bicykle v jasných a veselých farbách, ktoré si vaše dieťa zamiluje. Napríklad Woom 1 až 4 je štandardné dostupný až v 5-tich farebných prevedeniach. Naopak pri vyšších modeloch, kedy sú deti o niečo staršie tak Woom poskytuje vyzretejší vzhľad. Woom 5 a 6 sú určené pre juniorov a tak farebná kombinácia pozostáva z bledomodrej, mätovej a šedej farby. Okrem toho značka vyrába aj rôzne cyklodoplnky - prilby, rukavice, cyklistické oblečenie, zámky, fľaše alebo aj svetlá. To všetko v jasných a živých farbách, ktoré dokonale ladia s bicyklom.

Dizajn detských bicyklov Woom

5. Majú jednoduché a efektívne bezpečnostné prvky

Bicykle Woom majú výkonné a bezpečné brzdy ktoré sa nachádzajú vpredu aj vzadu. Modely Woom 2 a 3 majú pridanú bezpečnostnú funkciu. Zeleno označená brzda na pravej strane je určená na brzdenie zadného kolesa. Je to z toho dôvodu, aby deti nezabudli zabrzdiť najprv zadnou a až potom prednou brzdou. Často sa stáva že deti zabudnú a omylom sa prevrátia. Ďalším skvelým bezpečnostným prvkom je uzavretý kryt reťaze. Takto zostanú nohavice vášho dieťaťa celé a nemusíte sa tiež báť, že pri manipulácií s reťazou dôjde k úrazu. Zabránite tiež vniknutiu nečistôt a prachu do pohonu, čím predlžuje životnosť bicykla. Ku každému modelu si môžete zakúpiť pomocné kolieska jednoducho ich v prípade potreby namontovať.

Woom a bezpečnostné doplnky

6. Vysoká hodnota bicyklov Woom aj po niekoľkých rokoch

Ďalšou zaujímavou vlastnosťou vlastnosťou je vysoká hodnota bicykla Woom aj po niekoľkoročnom užívaní. Vďaka programu UpCycle môžete ušetriť až 40 % pôvodných nákladov, ktoré môžete investovať do kúpy nového modelu. Okrem toho tieto bicykle majú vysokú hodnotu výkupu aj na trhu s bazárovými detskými bicyklami. Takže sa nemusíte báť že keď dieťa presedlá na vyšší model, tak starší bicykel nepredáte alebo predáte príliš pod očakávanú cenu.

Woom kvalitné detské bicykel a odrážadlá

Čo by ste mali vedieť o bicykloch Woom

Značka Woom pochádza z Rakúska. Z nápadom prišli dvaja nadšenci Chrisian Bezdek a Marcus Ihlenfeld, ktorý sa rozhodli skonštruovať netradičný detský bicykel. Od prvého dňa bolo jasné že rodinný podnik dosiahne veľký úspech. O niekoľko rokov expandovali do USA, kde vedie Marcusov brat Mathias Ihlenfeld úspešnú pobočku v meste Austin v štáte Texas. Dnes sa môže značka pýšiť pokročilými technológiami, tímom špičkových konštruktérov a marketérov, vďaka čomu značka rastie raketovým tempom.

Páčil sa vám článok o detských bicykloch Woom? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport