Revolúcia v cyklistických tretrách značka DMT
30.09.2021

Revolúcia v cyklistických tretrách značka DMT

Objavte úplnú novinku tejto cyklistickej sezóny v podobe diamantovej talianskej značky DMT. Spoznajte konečne pohodlnosť, komfort a výkon cyklistickych tretier na vlastnej koži. Z počiatku nenápadná výrobná linka pre voľnočasovú obuv je aktuálne jedna z popredných značiek zameraných na výrobu cyklistickej obuvi pre profesionálnych športovcov. Už viac ako 40 rokov značka vyvíja cyklistickú obuv a tretry prvotriednej kvality. Poďme si povedať viac o tom, ako to celé začalo.

Pokrok a technológie DMT idu stále dopredu
Čo hovoríte na KNIT technológiu
Vývoj nových tretier v spolupráci so špičkovými športovcami

Pokrok a technológie DMT idu stále dopredu

Táto značka ponúka niečo oveľa iné, ako celá rada bežných konkurentov. Namiesto toho, aby znižovali náklady a výrobu presúvali do rozvojových krajín, vyrábajú tretry už 40 rokov v Taliansku. Využívajú tie najmodernejšie technológie a ručnú výrobu. Zvršok tejto obuvi je vyrobený pletením, pričom takáto obuv je pevnejšia a komfortnejšia, ako tradičná lepená alebo šitá obuv. Značka má s produkciou KNIT technológie bohaté skúsenosti, keďže už v minulosti vyrábala podobnú obuv pre Adidas, Nike a pod. Nápad aplikovať túto technológiu aj na cyklistické tretry prišla pred dvoma rokmi. Ak potrebujete poradiť s výberom cyklistických tretier, tak si prečítajte náš článok - ako si vybrať tretry na bicykel, v ktorom túto problematiku rozoberáme do detailu.

DMT KNIT technológia

Požiadavky športovcov a zákazníkov sú stále vyššie. Zákazníci vyžadujú čoraz vyšší komfort pri zachovaní dostatočného výkonu. Niektoré produkty boli preto vyvinuté za použitia štandardných (šitie, lepenie) a nových technológií (pletenie), aby sa docielil čo najlepší hybridný model. Výhodou úpletu oproti štandardu je jeho vysoká pružnosť, priľnavosť chodila v obuvi bez nadbytočného sťahovania. Ďalšou výhodou je absencia švov, teda miest kde sú časti tretry zošité dokopy, aby držali tvar. Tieto spoje sú často namáhané, sú náchylné na roztrhnutie a v konečnom dôsledku vytvárajú zbytočný tlak na chodidlo. Pletený zvršok sa naopak správa, ako druhá koža - prispôsobí sa každému typu a anatómii chodidla, čo maximalizuje komfort pri nosení. Zákazníci majú často pocit, že majú obuté papučky a nie cyklistické tretry. Navyše systém umožňuje dobre odvetranie obuvi.

Čo hovoríte na KNIT technológiu 

Už viete, že KNIT technológia ponúka výhody vonkajšieho úpletu a maximalizáciu komfortu vnútornej elastickej vrstvy. Na rozdiel od konkurenčnej cyklistickej obuvi nie je vnútorná vrstva prešívaná, ale naopak lepená. Značka DMT túto technológiu rozšírila o BOA systém, vďaka ktorému tretry rýchlo obujete, utiahnete podľa potreby a regulujete sťahovanie behom pár sekúnd. Tretry od konkurenčných výrobcov často ponúkajú neefektívnu, ba až falošnú KNIT konštrukciu. Tá sa na prvý pocit vári ako KNIT, no v skutočnosti je tam falošná náhrada v podobe pevnej, hrubej a neelastickej konštrukcií.

DMT - Tadej Bogačar (KNIT technológia)

Vývoj nových tretier v spolupráci so špičkovými športovcami

Veľa popredných výrobcov spolupracuje pri inovovaní nových produktov s prvotriednymi športovcami. Vrcholoví športovci presne vedia čo od danej cyklistickej obuvi očakávať - je to výkon, komfort a funkčnosť v jednom. Testovanie je vždy na prvom mieste, lebo len tak sa dajú odstrániť nedostatky prototypu. DMT začal aktívne spolupracovať s talianskym cyklistickom Eliom Vivianim. Okrem toho spolupracujú s cyklistami, ako Tadej Pogačar, Alberto Contador, Ivan Basso, tím ALE-BTC, tím Kometa-XSTRA a tím NIPPP DELKO. Široké zastúpenie má aj v radoch triatlonových cyklistov - Jaroslav Kovačič, Simone Mitchel a Mathias Pedersen. Nesmieme tiež zabudnúť na XC MTB jazdcov - Hans Becking, Martina Berta a zvučné mená zo sveta Enduro - Alex a Denny Lupato.

Ak sa vám článok zapáčil, prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport