Prečo si kúpiť bicykel a e-bike značky Trek
23.03.2021

Prečo si kúpiť bicykel a e-bike značky Trek

Americký Trek je na trhu viac ako 40 rokov. Stal sa tradičnou a spoľahlivou značkou, ktorá vo svete cyklistiky niečo znamená. Nahliadnite do kuchyne značky Trek a vyberte si z ponuky bicyklov a elektrobicyklov model, ktorý vám sadne presne na mieru.

Stručná história značky Trek
Trek Project One v Najšporte
Trek v profi-cyklistike
Vlastný vývoj a technológie
Top Class servis
Nové predajne Trek Concept Store na Slovensku

Stručná história značky Trek

Trek začal svoju púť na prelome rokov 1975/76 v červenej stodole vo Waterloo v americkom štáte Wisconsin. Zakladatelia firmy (Richard Burke a Bevil Hogg) zamestnávali 5 ľudí, ktorí v prvom roku fungovania Treku vyrobili takmer 900 bicyklových rámov, každý za cenu necelých 200 dolárov. Trek však rástol raketovou rýchlosťou a do troch rokov zaznamenal tržby na úrovni 2 miliónov USD. Ďalej to šlo akoby samo – nové sídlo (2 400 m2), prvý horský bicykel (Trek 850 z roku 1983), výroba náhradných dielov, príslušenstva (od r. 1984) a doplnkov, rozšírenie priestorov o ďalších 7000 „štvorcov“ a vstup na nové trhy po celom svete...

Značka Trek, tak ako ju nepoznáte

Trek Project One v Najšporte

Špeciály projekt priamo z dielne Treku vám umožní personalizáciu bicykla presne podľa vašich prianí. V prvej fáze si zvolíte modelovú radu, veľkosť, materiál a komponenty, v ďalšej fáze si vyberiete grafický dizajn, farbu či logo. Vďaka Projectu One si zostavíte bike, ktorý vám bude absolútne sedieť. Môžete ho navyše vybaviť akoukoľvek značkou alebo heslom. Že by bol váš nový Trek bike tuctový? To určite nehrozí... Každý bicykel je jedinečný, vyrobený na objednávku v USA.

Project One - Bicykel na mieru

Trek v profi-cyklistike

Automobilový priemysel testuje novinky a súčiastky v pretekoch F1 či rally, ten cyklistický zase v rámci profesionálnych cyklistických súťaží. Trek sa v tomto smere angažuje už dlhodobo – svojho času firma pomohla s prestupom Lancea Armstronga do US Postal Service a od roku 2011 je pevnou súčasťou UCI World Tour ako sponzor a dodávateľ bicyklov pre tím Trek-Segafredo (predtým Leopard Trek,, RadioShack či Trek Factory Racing). Len pre zaujímavosť, na Trekoch bude v tomto roku jazdiť najvyššiu cyklistickú ligu napr. Vincenzo Nibali, Bauke Mollema, Jasper Stuyven či Mads Pedersen.

Vlastný vývoj a technológie

Značke priniesol úspech fakt, že v silne konkurenčnom prostredí sa firma, skôr ako na ostatných, pozerá na seba; skrátka, že robí veci podľa vlastných, správne nastavených pravidiel. Trek disponuje vlastným projektovým tímom, rieši interfiremný vývoj, ktorý predchádza samotnej výrobe, ktorá takisto prebieha s využitím vlastných technológií. Do portfólia Treku patrí napríklad značka Bontrager, ktorú nájdete na prilbách, kolesách, plášťoch, sedlách, odevoch a mnohých ďalších cyklo-doplnkoch. Pokiaľ ide o bicykle, v ponuke sú cestné, mestské, horské, elektrické bicykle a tiež tzv. Trek Hybrid Biky, ktoré skvele kombinujú pohodlné zvezenie a všestranné využitie (voľný čas, výlety, tréning a pod.).

Trek vývoj a technológie bicyklov a e-bikov

Top Class servis

Treky sú naozaj kvalitné bicykle, s ktorými je minimum problémov. Ak sa náhodou nejaký vyskytne, môžete si byť istí, že jeho riešenie sa nájde. Ako v jednom rozhovore avizoval generálny riaditeľ spoločnosti (a syn zakladateľa) John Burke, súčasťou každého predaného bicyklu Trek je manuál s kontaktom na firmu či priamo na neho samotného. Signované vyhlásenie znie takto: „Ak budete mať niekedy problém so svojím Trekom, obráťte sa na svojho predajcu a postará sa o vás. A ak nie, zavolajte Trek a my sa o vás postaráme. Ak by sa o vás nepostaral ani Trek, pošlite mi e-mail a postarám sa o vás ja.“

Špičkový servis bicyklov a elektrobicyklov Trek

Nové predajne Trek Concept Store na Slovensku

Tak ako všade, aj na Slovensku chce byť Trek čoraz bližšie k svojim zákazníkom. Práve preto sme sa rozhodli okrem predajne Najšport v Bratislave, otvoriť aj nové centrum Najšport v Trenčíne a v Najšport v Dolnom Kubíne (pripravujeme pre vás). Využiť môžete tie najlepšie služby, servis alebo požičovňu. Vyberte si svoj vysnívaný bicykel alebo elektrobicykel už teraz.

Ak sa vám článok páčil, určite si prečítajte aj ďalšie:

Tím Najšport