Objavte nemeckú špičku TQ v oblasti elektromotorov a batérií
25.08.2023

Objavte nemeckú špičku TQ v oblasti elektromotorov a batérií

Spoznajte najprirodzenejší zážitok z jazdy na elektrobicykli, vďaka revolučným elektromotorom od nemeckej spoločnosti TQ. Reč je o novej ére super ľahkých, rýchlych a mimoriadne výkonných motoroch HPR50, ktoré sa stávajú čoraz obľúbenejšie. Poďme si povedať viac o tejto prelomovej technológií, cieľoch a vízii spoločnosti TQ.

S výberom vhodného elektrobicykla vám radi a odborne poradíme online na našom e-shope alebo v kamenných predajniach Najšport.

Čo ponúka výkonný elektromotor TQ HPR50
Prečo práve TQ HPR50?
Nazrite do sveta TQ, všetko o značke a vývoji
Predstavujeme vám nový Trek Fuel EXe s technológiou TQ

Čo ponúka výkonný elektromotor TQ HPR50

Pohonný systém TQ-HPR50 vyzerá ako obyčajný pohon pre elektrobicykle, ktorý nie je ničím výnimočný. Opak je však pravdou - TQ ponúka úplne iný zážitok z jazdy na elektrobicykla, ako ste boli zvyknutý doteraz. Prirodzene sa podobá jazde na bicykli vďaka ľahkému a kompletne integrovanému systému. Motor je navyše mimoriadne tichý a výkonný, takže budete mať pocit ako byť ste jazdili na neelektrickej verzií. Navyše má taký malý rozmer, že ho dokážete ľahko prehliadnuť, čo je super ak chcete, aby bicykel vyzeral čo najprirodzenejšie.

Tieto výkonné motory sú najľahšie, najmenšie a najtichšie vo svojej triede. TQ sa aktuálne zameriava na horské e-bike. S týmto motorom zdoláte každú horu a prekážku ľavou zadnou.

Prečo práve TQ HPR50?

Prečo práve TQ HPR50?

  • Najtichší vo svojej triede - Elektromotor je mimoriadne tichý, čo vám umožní počúvať zvuky prírody.
  • Prirodzený pocit z jazdy - Má kompaktný tvar, nízku hmotnosť a dokonale vyladenie, čo vám umožní zabudnúť na to, že jazdíte na elektrobicykli. Máte pocit akoby ste jazdili na klasickom analógovom bicykli.
  • Najnižšia hmotnosť hnacej jednotky na trhu - Nízka hmotnosť pohonu, len 1850 g vám umožní získať absolútnu kontrolu nad ovládaním. Zdoláte nielen tie najťažšie cesty, stúpania, ale prejdete aj ostrými zákrutami, zjazdmi pohodlne a hravo.

Nazrite do sveta TQ, všetko o značke a vývoji

Podľa TQ, za každou novou technológiou a prepracovaným výskumom stoja odvážni a odhodlaní ľudia. Spoločnosť TQ má výnimočné technické myslenie, čo im umožňuje vyvíjať stále nové technológie v oblasti elektromotorov a batérií. Za všetkým stojí rada špičkových inovátorov, vývojárov a softvérových nadšencov. Všetci inžinieri spolupracujú s tímom v nemeckom mestečku Inning am Ammersee, kde svetlo sveta uzrel slávny model HPR50. Cieľom spoločnosti je aj naďalej priniesť do sveta elektrocyklistiké ľahké, tiché a prirodzené pohodnné jednotky. V tíme sa nachádzajú top vývojári, ako Toni Rossberger a Marck Kirsch. O správne fungovanie celého procesu sa staráju manažéri a marketéri Simon Hoffman, Daniel Theil, Felix Heine a Anna Vodičková.

HPR v preklade znamená Harmonic Pin Ring, ktorý je výsledkom desaťročných skúseností spoločnosti s vývojom elektrických motorov, ktoré používajú roboty, satelity vo vesmíre či rovery na Marse. Patentovaným vývojom HPR sa podarilo vytvoriť harmonickú prevodovku, ktorý umožňuje bezproblémovú a tichú itegráciu aj do elektrobicyklov. Značka sa zameriáva hlavne na výrobu e-motorov so stredovým umiestnením. Motor poháňa kombinácia ozubených kolies, prevodov, ktorá má extrémne kompaktný dizajn a tichý vďaka špeciálnemu guľôčkovému ložisku v stredovej konzole. Tá sa skladá z mnohých časti a prevodov. Odstránením prebytočných prevov HPR50 nadobudol špičkové vlastnosti.

Nazrite do sveta TQ, všetko o značke a vývoji

Predstavujeme vám nový Trek Fuel EXe s technológiou TQ

Novinka v podobe špičkového elektrobicykla Trek Fuel EXe uzrela svetlo sveta, aby navždy pretvorila horskú elektrocyklistiku. Tento model vás prekvapí špičkovými zdvihmi prednej vidlice (150 mm) a zadného tlmiča (140 mm), prepracovanou geometriou, systémom Knock Block a Active Braking Point. O pohon sa postará odnímateľná a plne zabudovaná batéria o výkone 360 Wh a jedinečný motor HPR50, ktorý disponuje krútiacim momentom až 50 Nm, čo je poriadny výkon na tento typ motora. O prehľadnosť sa postará šikovný displej, ktorý je zabudovaný priamo na bicykli. Ovládať ho môžete aj prostredníctvom šikovného smartfónu s nainštalovanou aplikáciou Trek Central. Z hrdosťou môžeme povedať, že sa jedná o najľahší trailový celoodpružený elektrobicykel na trhu, aj vďaka prepracovanému karbonovému rámu OCLV od Treku. Predobjednať si ho môžete už teraz u nás v Najšporte - Trek Fuel EXe 2023. Radi a ochotne vám s výberom vhodného modelu, ktorý bude spĺňať všetky vaše požiadavky poradíme, tešíme sa na vašu návštevu. Chcete vedieť viac podrobností o tomto e-biku? Prečítajte si tiež článok - Spoznajte nový Trek Fuel EXe 2023.

Trek Fuel EXe 2023

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport