Elektrobicykle a bicykle značky Kross. Objavte modelovú radu 2022
13.04.2022

Elektrobicykle a bicykle značky Kross. Objavte modelovú radu 2022

Poľská značka Kross vyrába horské a cestné, elektrické a mestské, ako aj detské bicykle, elektrobicykle nevynímajúc. V súčasnosti sa bicykle a elektrobicykle značky Kross nachádzajú vo viac ako 50 krajinách sveta. Kross nevynechal ani strednú, východnú a západnú Európy, ako i Omán. Poľský producent kvalitných bicyklov a elektrobicyklov na medzinárodnej úrovni sa snaží prepájať spokojnosť zákazníkov so záujmom o cyklistiku. Navyše každý jeden kus bicykla je jedinečný, pretože je prispôsobený vašim potrebám a parametrom, taktiež aj vašej životnej úrovni. Prekonajte svoje ciele, zvýšte si vašu fyzickú kondíciu, užite si pôžitok z jazdy a vychutnávajte si cyklistiku na bicykloch či elektrobicykloch značky Kross.

Ako to všetko začalo?
Poslanie značky Kross
Bicykle a elektrobicykle Kross
5+ technológií značky Kross/a>
TOP materiály značky Kross
Najlepšie modelové rady e-bicyklov a bicyklov Kross 2022

Ako to všetko začalo?

Písal sa rok 1990, kedy Zbigniew Sosnowski sa rozhodol prezentovať poľským občanom benefity jazdy na bicykli. Dlhé roky tvrdej práce priniesli úžitok a z malého výrobcu sa stal kvalitný výrobca i predajca štýlových bicyklov a elektrobicyklov. Od roku milénia sa spoločnosť Kross dynamicky rozvíja, čo prinieslo aj nové výrobné závody s najmodernejšími technológiami, ktoré pomáhajú optimalizovať výrobu a vývoj, montáž, skladovanie, kvalitu, dizajn. Z. Sosnowski si je vedomý toho, že technologické napredovanie jeho firmy je podmienené vedomosťami aj z oblasti automobilového priemyslu.

V roku 2006 vzniká profesionálna cyklistická skupina Kross Orlen, ktorá sa zaslúžila o zisk titulov v MTB horskej cyklistike. V súčasnosti sa v tíme Kross Orlen pohybujú športovci ako: Ondrej Cink a Bartłomiej Wawak, Maja Włoszczowska. V roku 2017 uzrel svetlo sveta doposiaľ prvý karbónový rám značky Kross s vysokou odolnosťou a ľahkosťou. Využíva sa len do tých najlepších bicyklov, napr. v kategórii Kross Pro séria. Taktiež spoločnosť Kross sa rozhodla o kúpu holandskej značky Multicycle, ktorá vyrába elektrobicykle. Kross spolupracuje aj s výrobcami Bafang a Shimano na výrobe integrovaných batérií a pohonov do rámu elektrobicyklov.

O značke Kross

Poslanie značky Kross

Poľská spoločnosť Kross kladie dôraz na to, aby si človek uvedomil, aký je pohyb na bicykli preňho dôležitý a čo mu všetko prináša. Motivuje ľudí k tomu, aby sa zamerali na kvalitu a nie kvantitu. Vďaka výborným odborným znalostiam a skúsenostiam v založení podniku, montáži bicyklov až po využitie moderných technológií vo výrobe tých najkvalitnejších bicyklov a e-bikov, je na výslednom produkte zaručený komfort, pohodlie, ale i prestíž.

Kross sa drží filozofie “Eco Stories”, ktorá je zameraná predovšetkým na znižovanie emisií v ovzduší prostredníctvom uprednostnenia bicykla alebo elektrobicykla pred automobilom. Radí sa sem séria MTB Level Boost, úžitkové bicykle, ako aj trekingové bicykle Hexagon Boost či Trans Hybrid. Taktiež sa Kross snaží o to, aby výrobné procesy minimálne zaťažovali životné prostredie a snaží sa dodržiavať platné environmentálne normy, napr. triedením odpadu a znižovaním emisií z lakovní a výrobných procesov.

Znacka Kross

Bicykle a elektrobicykle Kross

Ten kto okúsi vlastnosti bicyklov a elektrobicyklov značky Kross nebude ľutovať. Bicykle a elektrobicykle ako také vám pomôžu prekonávať limity v tréningu, dopravia vás na určené miesto, podporia vašu zvedavosť objavovať nové miesta aj ťažšie prístupné, motivujú vás do fyzickej aktivity. Vďaka novej a mladej generácii IT riešení je zabezpečená jednoduchá a spoľahlivá montáž, skladovanie a neustály technologický posun. Aj vďaka tomu sú bicykle a elektrobicykle Kross celosvetovo veľmi populárnym výrobcom bicyklov a elektrobicyklov.

V továrni v poľskom meste Przasnysz sa v priebehu rokov odohralo množstvo príbehov, ktoré rozprávajú o tom, čo a kto je značka Kross. Efektívnym využívaním všetkých nadobudnutých poznatkov, laboratórnym testovaním nových materiálov a ich následným spracovaním do konečnej podoby, ktorej výsledkom sú bicykle rôznych kategórií, sa zaručuje kvalita, ktorá značne prevýšila kvantitu. Samozrejme je to aj nestarnúci úspech z kvalitnej výroby a bezkonkurenčného predaja, ako aj spolupráce s rôznymi športovcami, ktoré spoločnosť Kross sprevádzajú dodnes.

Jednou zo zaujímavostí zo sveta Kross-u je Kross Orlen cyklistický tím, ktorý funguje od roku 2006. V roku 2020 získal druhé miesto v Medzinárodnej cyklistickej únii - UCI a zároveň sa tento cyklistický tím stal jedným z najlepších tímov v profesionálnej horskej cyklistike - MTB. Súčasťou tímu sú držitelia olympijských medailí, majstri sveta a Európy! Môžu vám byť dobrou inšpiráciou k tomu, prečo si zadovážiť práve Kross, nemyslíte?

5+ technológií značky Kross

  • T-HEAD TUBE je zúžená hlavová trubka s variabilným prierezom. Väčší priemer v spodnej časti poskytuje väčšiu pevnosť a tuhosť pre presnejšie riadenie.
  • HYDRO-F TUBE je metódou, vďaka ktorej sa tvarujú rúrky pomocou vstrekovania špeciálnej kvapaliny pod vysokým tlakom. Vďaka nej sa vyrobia ľahšie konštrukcie s vyššou pevnosťou a presnosťou.
  • PRESS FIT sú ložiská umiestnené v objímke spodného držiaka, ktoré zvyšujú účinnosť pedálovania. Výhodou je, že sa pomalšie opotrebúvajú a lepšie prenášajú silu na zadné koleso.
  • POST MOUNT zaručuje presnosť brzdenia, a to vďaka odstráneniu nepotrebných adaptérov, čoho výsledkom je tuhšie spojenie medzi rámom a strmeňom. Zároveň zaisťuje lepší odvod tepla, čím predlžuje životnosť bŕzd a zlepšuje ich výkon.
  • INNER CABLE ROUTING, teda vnútorné vedenie káblov predlžuje životnosť káblov a reťazových koliesok. Chráni ich pred nečistotami ako je blato, piesok a dážď.
  • T-SEAT TUBE je zväčšenou sedlovou trubkou, ktorá poskytuje merateľné zvýšenie tuhosti spodného držiaka.

5 technológií značky Kross

TOP materiály značky Kross

  • D84 Carbon SL je ultraľahký materiál zložený z 2 typov uhlíkových vlákien: T800S a M40J, ktoré sú spojené nano-živicou. Zaručuje výnimočnú tuhosť rámu a následnú absorpciu vibrácií, ktorú vyhľadávajú nároční jazdci. T784 Carbon je kombináciou 3 typov uhlíkových vlákien: T700, T800S a M40J, ktoré sú spojené najjemnejšou (bežnou) živicou. Uhlíkové vlákna tvoria veľmi pevný a tuhý materiál.
  • ALUMINIUM SUPERLITE je tepelne upravenou zliatinou, ktorá poskytuje vysokú tuhosť a odolnosť voči preťaženiu, no zachováva si mimoriadnu ľahkosť. Používa sa na zosilnenie kritických a najviac opotrebovaných miestach bicykla a elektrobicykla.
  • ALUMINIUM LITE je hliníkovou zliatinou 6061, ktorá je tvorí dokonalý kompromis medzi vysokou tuhosťou a nízkou hmotnosťou. Je veľmi odolná voči vonkajším podmienkam, ako aj voči zlomeninám a nárazom.
  • ALUMINIUM PERFORMANCE 6061 je zliatina, ktorá zaručuje vysokú tuhosť, ľahkosť a odolnosť proti zlomeniu.

Modelové rady e-bicyklov a bicyklov Kross 2022

Elektrobicykle majú rôzne zameranie a prevedenie. Ak ste nadšenec poľných ciest a menej náročných turistických chodníkov určite sa nezaobídete bez krosového elektrobicykla Crussis e-Cross lady 10.7 Red 2022. Ak žijete v meste a potrebujete sa rýchlo a bezbolestne dostať do práce veríme, že využijete cestný e-bicykel Dema E-Lliot Sport Black/Grey 2022 alebo mestský elektrobicykel model Trek Ghostrider GO! 5i Black Shadow 2022. Z tých detských elektrobicyklov by sme sa priklonili k modelu Mondraker Grommy 16, Racing silver/Black/Flame red/2022. Vybrať si môžete aj takéto prevedenie Black/Light blue/Flame red 2022. Pre zaujímavosť vám priblížime parametre horského elektrobicykla.

Kross Hexagon Boost 1.0 Black/Red Matte 2022 - pánsky, horský, elektrobicykel s hliníkovým rámom Aluminium Lite a motorom Bafang G120.250.DC s krútiacim momentom 32 Nm, ktorý je nainštalovaný na zadnom kolese, vám uľahčí problematické a dlhé stúpanie. S veľkosťou kolies 29“ a hardtailovým odpružením nainštalovaným na odolnom ráme zaručuje zdvih 100 mm a vysokú rezistenciu voči opotrebovaniu. Pneumatiky MITAS OCELOT V85 29X2.1 a pedále FP-917N, ako i kvalitná reťaz IBN 8 a displej BAFANG HMI DP E12.CANBUS a mnohých ďalších kvalitných súčastí sú dôležitými komponentami tohto skvelého spoločníka v teréne. Vďaka odnímateľnej batérii PHYLION SF-06S s kapacitou 522 Wh a dojazdom 115 km vám pomáha zvládať aj ťažší a dlhší terén. Predná/zadná brzda SHIMANO MT200 zaistí okamžité spomalenie v prípade potreby. Veľmi pohodlné riadidlá ALUMINIUM 680 MM 31.8 s prehadzovačkou SHIMANO EF 505 s 24 prevodmi a meničom SHIMANO ACERA M360 zabezpečí zmenu prevádzkovú režimu motora už počas jazdy bez pomoci nastavenia aplikácie.

Elektrobicykel Kross Hexagon

Bicykle sú veľmi dobrým spoločníkom na cesty, vo forme relaxu alebo tréningu, ako aj dopravného prostriedku. Nadšenci horského prostredia či štrkovo spevnených ciest využijú horský bicykel, napr. model Giant Anthem Advanced Pro 29 1 Chameleon Saturn 2022 alebo krosový bicykel, napr. model Giant FastRoad Advanced 2 Cold Iron 2022. Výborným dopravným a štýlovým prostriedkom môže byť aj mestský bicykel napr. model Ghost Square Trekking Essential Ladies Night Blue/Black/Blue 2022 alebo cestné bicykle, a z ktorých vás možno zaujme model Trek Émonda SLR 7 Disc Navy Carbon Smoke/Blue 2022. Nadšenci BMX využijú dirt a BMX sekciu bicyklov, a to napr. GT La Bomba Turquoise 2022 alebo GT Performer BLK 2022. Nezabúda sa ani na detské pokolenie, pre ktoré je tu pestrý výber detských bicyklov rôznych modelov. Nás zaujal napr. tento detský bicykel Ghost Kato 20 Full Party Dirty Blue/Lime Gloss 2022. Na záver vám predstavujeme typ horského bicykla, ktorý stojí za zmienku.

Kross Level 12.0 Grey/Graphite Glossy 2022 - pánsky, horský bicykel s 29” kolesami a odolným a tuhým karbonovým rámom T784, ktorý vznikol kombináciou 3 typov uhlíkových vlákien: T700, T800S, M40J. Vďaka vidlici ROCKSHOX SID SL SELECT RL so 100 mm zdvihom je zaistené tlmenie nárazov pomocou hardtail pri akejkoľvek jazde. S prehadzovačkou SHIMANO SLX M7100-12s a 12 prevodmi, pneumatikami MITAS SCYLLA TD, prednými a zadnými brzdami SHIMANO MT500 a ďalšími komponentami je zabezpečená bezpečná jazda plná adrenalínu a zážitkov. Tento typ bicykla využijete na pretekárskych trasách a pri prekonávaní ťažkých úsekov v teréne.

Bicykel Kross Level

Okrem produktov značky Kross a ich vlastností, ktoré sme vám priblížili v našom blogu máme k dispozícii aj mnoho ďalších, ktoré nájdete na našej webovej stránke najsport.sk, v sekcii bicykle Kross a elektrobicykle Kross. Dlho neváhajte a jeden si uchmatnite!

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport