Výsledky pretekov vo francúzskom Courcheveli, ako dopadla Petra Vlhová
22.12.2023

Výsledky pretekov vo francúzskom Courcheveli, ako dopadla Petra Vlhová

Včera sa vo francúzskom lyžiarskom stredisku Courchevel odohral významný pretek Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní, ktorý sa niesol v znamení vynikajúcich výkonov. V centre pozornosti zostáva naša slovenská lyžiarka Petra Vlhová, ktorá ukázala svoje lyžiarske umenie v dramatickom súboji s celosvetovo uznávanými súperkami. S obdivuhodným výkonom sa Petra dokázala prepracovať na čelo tabuľky, čím nielenže zaznamenala obrovské víťazstvo, ale zároveň posunula latku v alpskom lyžovaní o stupeň vyššie.

Aká bola nálada Petry Vlhovej pred pretekmi?
Preteky prvého a druhého kola slalomu žien v Courcheveli (21.12.2023)
Celkové poradie a umiestnenie

Aká bola nálada Petry Vlhovej pred pretekmi?

Petra Vlhová a jej tréner Mauro Pini sú spokojní s prípravou na ďalšiu časť lyžiarskej sezóny, ktorú odštartuje slalom vo Courcheveli.

Petra Vlhová sa po prestávke od pretekov Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní, sa teší na návrat do súťažnej atmosféry a k výkonom podobným tým z Levi. Po vystúpeniach v kanadskom Mont-Tremblant si dopriala súťažný oddych vrátane týždňového pobytu na Slovensku, aby bola pripravená na náročnú časť sezóny. Tá začína nočným slalomom vo francúzskom Courcheveli, ako bolo avizované na tlačovej konferencii Niké Ski Team Petra Vlhová.

Mauro Pini, hlavný tréner, hovorí o pripravenosti na štvrtý slalom sezóny. Po skvelých výsledkoch v Taliansku, kde sa tím sústredil na detaily, je spokojný a verí, že Petra je tiež pripravená. Plánuje v Courcheveli zopakovať úspechy z Levi, zatiaľ čo Pini sa zameriava na postavenie tratí.

Petra, po oddychu a tréningoch v Taliansku, je spokojná a pripravená na nasledujúce preteky. Očakáva, že nočné preteky v Courcheveli budú výzvou, ale je pripravená na dve kvalitné jazdy.

Vianoce strávi Petra Vlhová v Taliansku, kde sa teší hlavne na koláč a dva dni voľna pred prípravou na Lienz. Sústredí sa na užitie si sviatkov napriek odlišnému prostrediu od domova.

Preteky prvého a druhého kola slalomu žien v Courcheveli (21.12.2023)

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová zaznamenala skvelý úspech vo štvrtkovom slalome Svetového pohára, ktorý sa konal vo francúzskom stredisku Courchevel dňa 21. decembra 2023. S prehľadom sa umiestnila na prvom mieste, čím predstihla celkovú líderku Američanku Mikaelu Shiffrinovú, ktorá za ňou zaostala o 24 stotín sekundy.

Na tretie miesto sa zaradila rakúska lyžiarka Katharina Truppeová, ktorej výkon zaostal za Vlhovou o 2,06 sekundy. Tento výsledok je pre Vlhovú mimoriadne dôležitý, ako sama potvrdila v rozhovore po pretekoch. Vyjadrila sa, že víťazstvo je pre ňu veľmi významné a že sa cíti skvele, sebavedomo a pripravená na ďalšie preteky.

Petra tiež hovorila o svojom súboji so Mikaleou Shiffrinovou. Súboj považuje za pozitívny pre ich šport a vzájomný vzťah, keďže sa snažia prekonávať jedna druhú. Prvé kolo pretekov sa zdalo byť náročnejšie, nakoľko trať ešte nebola v dobrom stave. V druhom kole však podmienky zlepšili a dovolili Petre dosiahnuť skvelé víťazstvo.

Pre Petru to bolo už tridsiate víťazstvo v pretekoch Svetového pohára, čo je významný míľnik v celej doterajšej kariére. Jej výkon si vyslúžil aj pozitívne hodnotenie od komentátorov Eurosportu, ktorí ocenili jej skvelú prácu a schopnosť rýchlo reagovať na zmeny, ktoré nastanú počas pretekov.

Mikaela Shiffrinová, ktorá skončila druhá, ocenila skvelý výkon Vlhovej a priznala, že na tento deň bola Slovenská lyžiarka jednoducho rýchlejšia. Tretia Katharina Truppeová tiež vyjadrila radosť z umiestnenia na pódiu, hoci priznala, že v posledných pretekoch cítila nervozitu.

Celkové poradie a umiestnenie

V celkovom hodnotení disciplíny (slalom) sa Vlhová posunula na druhú priečku (280 bodov) a teraz stráca na vedúcu Shiffrinovú (330 bodov) 50 bodov. V celkovom poradí Svetového pohára po 12 pretekoch zo 43 sa Petra umiestnila na tretej pozícii (získala spolu 491 bodov) za Siffrinovou a Brigneneovou, predbehla Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú a Talianku Sofiu Goggiovú.

Celkové poradie Svetového pohára

  • Mikaela Shiffrinová (USA) - 700 bodov
  • Federica Brignoneová (Taliansko) - 557 bodov
  • Petra Vlhová (Slovenská republika) - 491 bodov
  • Lara Gutová-Behramiová (Švajčiarsko) - 429 bodov
  • Sofia Goggiová (Taliansko) - 396 bodov
  • Sara Hectorová (Švédsko) - 296 bodov
  • Michelle Gisinová (Švajčiarsko) - 243 bodov
  • Cornelia Hütterová (Rakúsko) - 240 bodov
  • Marta Bassinová (Taliansko) - 191 bodov
  • Lena Dürrová (Nemecko) - 190 bodov

Nasledujúce preteky Svetového pohára sa uskutočnia v rakúskom Lienzi, kde lyžiarky absolvujú obrovský slalom a slalom tesne pred koncom roka 28 a 29. decembra. Tieto preteky budú ďalšou príležitosťou pre Petru Vlhovú ukázať svoj talent a schopnosti v nadchádzajúcej sezóne.

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy o Petre Vlhovej:

Tím Najšport