Turistické topánky Tecnica - Prispôsobíme ti ich na nohy
19.04.2023

Turistické topánky Tecnica - Prispôsobíme ti ich na nohy

Hľadáte turistickú obuv, ktorá bude pohodlná, štýlová a je schopná sa vám prispôsobiť na nohu? Pokiaľ vám to nebude stačiť tak vám ju tepelne prispôsobíme podľa individuálnych požiadaviek. Áno dobre počujete, reč je o turistických topánkach od značky Tecnica, ktoré disponujú technológiou Custom Adaptive Shape, ktorá umožňuje tepelne tvarovať chodidla pomocou rovnakej technológie ako lyžiarky. Poďme sa spoločne pozrieť na nové technológie prispôsobenia trailovej bežeckej obuvi a turistických topánok Tecnica.

S výberom vhodnej turistické obuvi vám poradíme v našom e-shope alebo v našich kamenných predajniach Najšport.

Spoznajte značku Tecnica
Prečo si vybrať turistické topánky Tecnica
Top modelové rady turistickej obuvi Tecnica
Pár na záver
3. Elektrobicykel a e-biky na nosiči zadnej strane auta

Spoznajte značku Tecnica

Značka Tecnica so sídlom v talianskych Alpách je poprednou európskou značkou už od 60. rokov minulého storočia. Rovnako ako Salomon, aj Tecnica si najprv urobila meno v lyžiarskom priemysle a potom sa rozrástla na výkonnú obuv. Je jednou z niekoľkých top značiek v skupine Tecnica, ktorá vlastní aj lyže Nordica, Blizzard, Rollerblade a Lowa.

Spoznajte značku Tecnica

Prečo si vybrať turistické topánky Tecnica

Tecnica sa za posledné obdobie stala jednou z najlepších značiek pre turistiku, lyžovanie a akýkoľvek outdoorový šport. V technológií prispôsobenia napredujú raketovým tempom, čím sa zvyšuje možnosť individuálneho prispôsobenia a pohodlia pre používateľa.

Prispôsobiteľný strih obuvi

Tepelné tvarovanie sa používa už dlhšiu dobu v lyžiarskych topánkach, ale Tecnica je jediná značka, ktorá aplikuje technológiu, konkrétne sa jedná o Custom Adaptive Shape na turistické topánky. Vybraní outdoorový predajcovia môžu prispôsobiť obuv Tecnica v 20-minútovom procese bootfittingu, ktorý využíva horúci vzduch na tvarovanie tepelne stielky a zvršku na chodidlo a členok. To vytvára prispôsobené prispôsobenie členku, päte a klenbe (namiesto prednej časti chodidla alebo prstov), ​​aby zodpovedalo jedinečnému tvaru vašej nohy. Táto technológia je vhodná pre turistov so širokými nohami, haluxami, deformovanými časťami chodidla či problémovým partiám, ako sú napríklad členky alebo päta.

Priľnavosť a trakcia podrážky

Rovnako ako mnoho špičkových značiek turistickej obuvi z Talianska, tak aj podrážky Tecnica pochádzajú od inej známej talianskej značky Vibram. Guma Vibram je známa svojou optimálnou priľnavosťou na suchom aj mokrom povrchu. Je vhodná do univerzálnych podmienok, poradí si v stehu, na skalnatom teréne, ale aj v šotoline či v lese.

Stabilita a podpora v akejkoľvek situácií

Turistická obuv Tecnica je navrhnutá s ohľadom na Alpy. Kombinuje pevný zvršok so stopkou z TPU a pevnú podrážku pre stabilitu a podporu. Celkovo sa zdá, že Tecnica je lepšou značkou pre horolezcov a turistov, ktorí chodia predovšetkým do technického terénu.

Prečo si vybrať turistické topánky Tecnica

Top modelové rady turistickej obuvi Tecnica

Tecnica Forge 

Tecnica Forge je prvá prispôsobiteľná turistická obuv. Tepelne tvarované zvršky a vložky môžu byť vo vybraných obchodoch tvarované tak, aby sa prispôsobili tvaru vašej nohy a členku. Pre mnohých turistov je samotné fitko objavom – najmä pre tých, ktorí majú chodidlá, členky alebo nohy s ťažkosťami. Modelová rada Forge však stále dokáže zaujať aj bez vlastnej zostavy. Má kvalitnú kožu doplnenú syntetickými materiálmi, vodeodlnou a priedušnou membránou Gore-Tex a podrážkou Vibram Megagrip. Hodí sa na stredne ťažkú až náročnú turistiku. Poďme si zhrnúť detaily do niekoľkých bodov:

  • Prispôsobené tvarovanie (bootfitting) - tepelné tvarovanie vložky topánky, podpätka a členka.
  • Podpora členku - robustná podrážka a pogumované boky zabezpečujú dokonalú stabilitu v náročnom teréne. 
  • Gore-Tex Comfort - odolná vodeodolná a priedušná membrána pre ešte vyšší komfort v mokrom počasí.
  • Samosvorné šnúrky - zabezpečia dokonalé upnutie členka a problémových partií nohy.
  • Vibram Megagrip - špeciálna gumová podrážka určená pre skaly a technické chodníky.

Tecnica Plasma (vysoká turistická obuv)

Na základe úspechu turistických topánok Forge a Plasma Low Tecnica pred niekoľkými rokmi uviedla na trh plazmu strednej triedy. Plasma Mid je ľahšia, ako Forge a ponúka ochranu členkov. Rovnako ako ostatné Tecnica, Plasma má Gore-Tex membránu, podrážku Vibram a prispôsobiteľný zvršok a stielku CAS. Je to solídna denná turistická topánka, ktorej sa bude dariť aj v náročnom horskom teréne. Poďme si zhrnúť detaily do niekoľkých bodov:

  • CAS prispôsobiteľný strih - tepelné tvarovanie vložky topánky, podpätka a členka.
  • Ľahšia konštrukcia - zníženie hmotnosti stredného strihu turistickej obuvi - je ľahšia ako Tecnica Forge.
  • Gore-Tex Comfort - odolná vodeoodolná a priedušná membrána pre ešte vyšší komfort v mokrom počasí.
  • Vibram - špeciálna gumová podrážka určená pre skaly a technické chodníky.

Tecnica Plasma (nízka turistická obuv)

Rok po uvedení oceňovanej turistickej obuvi Forge na trh, predstavuje značka Tecnica vysokú turistickú obuv Plasma Low. Plasma je prispôsobiteľná turistická obuv, ktorá je ľahšia ako Forge. Tento nízky strih však zostáva podobný svojmu vyššiemu súrodencovi. Priľnavosť podrážky Vibram je nadpriemerná, je tiež tuhá, podporná a ochranná. Toto robí z Plasmy pevnú topánku pre rekreačných turistov. Zároveň táto pevná turistická topánka môže poskytnúť dostatočnú podporu pre celodennú turistiku s nízkou až strednou hmotnosťou batohu. Poďme si zhrnúť detaily do niekoľkých bodov:

  • Prispôsobené tvarovanie (bootfitting) - tepelné tvarovanie vložky topánky, podpätka a členka.
  • Stabilita a podpora - pevná konštrukcia na ochranu chodidiel a stabilizáciu členkov.
  • Vibram - špeciálna gumová podrážka určená pre skaly a technické chodníky.

Top modelové rady turistickej obuvi Tecnica

Pár na záver

Kto by nechcel turistickú obuv, ktorá je navrhnutá tak, aby dokonale sedela? Tecnica je jednou z najlepších značiek turistickej obuvi na trhu. Tecnica Forge a Plasma sú vysoko kvalitné a výkonné topánky, ktoré vám poskytnú individuálne prispôsobenie chodila. Turistické topánky Tecnica sú vynikajúcou voľbou pre serióznych turistov, batôžkárov a turistov so širokými nohami. S výberom vám radi pomôžu naši špecialisti alebo sa môžete zastaviť priamo v naších pobočkách Najšport v Bratislave, Trenčíne a Dolnom Kubíne. Radí vám pomôžeme aj s bootfittingom tejto obuvi. Viac informácií o možnosti bootfittingu nájdete na tomto odkaze.

Pár slov na záver o obuvi Tecnica

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport