Spoznajte značku X-Bionic a jej top technológie
14.12.2023

Spoznajte značku X-Bionic a jej top technológie

X-Bionic je jedna z popredných značiek v oblasti technicky pokročilého športového oblečenia, známa pre svoje inovatívne technológie, bionické vedomosti z prírody, vysokú mieru komfortu, špičkový dizajn a optimalizáciu športových výkonov. Značka bola založená hlavne s víziou revolúcie v športovom oblečení, a to prostredníctvom vedeckého prístupu a dôrazu na detaily svojich produktov. Od svojho vzniku sa X-Bionic stala synonymom pre vysokovýkonné športové oblečenie, ktoré pomáha lepšiemu výkonu a zvyšuje pohodlie športovcov v náročných situáciách.

Potrebujete poradiť s výberom vhodného športového oblečenia na lyže, skialpy či bicykel? V Najšporte vám radi a ochotne poradia naši skúsení špecialisti. Zastavte sa v našich predajniach alebo si vyberte zo širokej ponuky produktov na našom e-shope.

X-Bionic od histórie po súčasnosť
V čom je tajomstvo úspechu X-Bionicu?
Top 10 jedinečných technológií, ktoré používa X-Bionic
Najznámejšie modelové rady od X-Bionic

X-Bionic od histórie po súčasnosť

História značky X-Bionic je od svojho vzniku v roku 1998 zameraná na inovácie a vášeň pre športové oblečenie, ktoré je na trhu už takmer 26 rokov. Zakladateľ tejto prestížnej švajčiarskej značky, významný inžinier a nadšený športovec Profesor Dr. Bodo W. Lambertz, spojil svoje odborné znalosti s vášňou pre šport, aby vytvoril revolučné športové oblečenie, ktoré splní náročné požiadavky zákazníkov. Jeho cieľom bolo vytvoriť oblečenie, ktoré by nielen zlepšovalo výkon športovcov, ale zároveň by bolo pohodlné a funkčné aj v najnáročnejších podmienkach.

  • Značka X-Bionic pochopila jednu zásadnú vec, že tradičné športové oblečenie nevyhovuje potrebám športovcov na najvyššej výkonnostnej úrovni. Rozhodli sa preto využiť najnovšie poznatky z oblasti vedy a technológie a aplikovať ich do vývoju športového oblečenia.
  • Začiatky značky boli zamerané hlavne na výskum a vývoj. Tím odborníkov na textil, biomechaniku a športovú výkonnosť intenzívne pracoval na vytvorení materiálov a technológií, ktoré by mohli efektívne regulovať telesnú teplotu, odvádzať pot a zároveň poskytovať optimálnu podporu svalom.
  • Tento prístup viedol k vytvoreniu niekoľkých patentovaných technológií, ktoré sú dnes charakteristické pre X-Bionic.
  • S postupným uznávaním a úspechom na trhu začala X-Bionic expandovať do rôznych športových odvetví. Okrem bežeckého a cyklistického oblečenia začala značka vyvíjať špeciálne oblečenie aj pre iné športy, ako je lyžovanie, motošport, cyklistika, turistika alebo golf. 
  • Tento rast bol podporený aj mnohými oceneniami a patentmi, ktoré značka získala za svoje inovácie.
  • Dnes je X-Bionic uznávanou značkou v oblasti športového oblečenia, známou svojou schopnosťou inovovať a prispôsobovať sa meniacim sa potrebám športovcov.
  • Značka pokračuje vo vývoji nových technológií a materiálov, aby zabezpečila, že jej produkty zostanú na špičke v oblasti funkčnosti a výkonu.

X-Bionic od histórie po súčasnosť

V čom je tajomstvo úspechu X-Bionicu? 

Základným pilierom a úspechom tejto švajčiarskej spoločnosti je inšpirácia v prírode a jej dokonalá znalosť, ktorá poslúžila rozvoju moderných technológií v textilnom priemysle. Podľa značky X-Bionic, je príroda sama o so sebe miestom, kde môžeme hľadať všetky odpovede na naše otázky. Možno aj preto je mottom spoločnosti: „Turn sweat into energy“ – „Premeň pot na energiu“

Základným vybavením všetkých produktov značky X-Bionic sú jedinečné aerodynamické vlastnosti, špeciálne stabilizátory, možnosť maximalizovať chladenie a tým predchádzať energetickým stratám počas horúčav. Výrobky majú optimalizované povrchy, umiestnené 3D plochy, ktoré majú dokonalé prúdenie vzduchu, aby bolo zabezpečené chladenie tela aj v tých najextremnejších podmienkach. Spoločnosť očakáva od svojich výrobkov maximálny výkon so zameraním na detail, pretože každé jedno vlákno má svoju špecifickú funkciu.

Vedeli ste, že výhradným distribútorom pre Slovensko a Česko je X-Bionic Sphere? Práve na Slovensku, v Šamoríne, sa nachádza multifunkčný športový rezort, ktorý nie je určený len pre profesionálny šport, ale aj relax, wellness, gastronómiu a aktívne trávenie voľného času. V areáli nájdete najmodernejšie olympijské centrum pre 26 disciplín, moderný atletický štadión, hotel či kongresové priestory.

V čom je tajomstvo úspechu X-Bionicu? 

Top 10 jedinečných technológií, ktoré používa X-Bionic

X-Bionic sa odlišuje predovšetkým vďaka svojim inovatívnym technológiám. Každá z týchto technológií prispieva k dokonalému pohodliu a optimálnemu športovému výkonu. Spoločnosť sa neustále snaží zlepšovať a inovovať svoje produkty, aby športovcom poskytla najlepšie možné produkty. Medzi hlavných top 10 patrí:

  • 3D Bionic Sphere® System: Tento systém reguluje teplotu tela a zabezpečuje, aby športovcovi nebolo príliš teplo, ani príliš zima. Pracuje na princípe optimalizácie potenia, čo znamená efektívnejšiu termoreguláciu.
  • Thermo Syphon®: Táto technológia je ďalším vývojom 3D Bionic Sphere® a zvyšuje jeho efektívnosť. Zabezpečuje rýchlejšie odvádzanie tepla a vlhkosti od tela, čím zvyšuje komfort a výkon.
  • Partial Compression®: Unikátna technika kompresie, ktorá zabezpečuje lepšiu podporu svalov a zároveň umožňuje pokožke dýchať.
  • Air-Conditioning Channel®: Ventilačný systém vložený do oblečenia, ktorý pomáha udržiavať optimálnu telesnú teplotu odvádzaním prebytočného tepla.
  • ISO-Shoulder™: Izolačné zóny na ramenách, ktoré pomáhajú udržať telesnú teplotu v chladných podmienkach a znižujú riziko prechladnutia.
  • Expansion Knee®: Kolenové výstuhy, ktoré poskytujú dodatočnú podporu a flexibilitu pri pohybe.
  • X-Impact Technology®: Technológia založená na vede o kompresii, ktorá zvyšuje výkon svalov prostredníctvom zlepšenej krvnej cirkulácie.
  • 6-Dimensional Elasticity: Šesťsmerne elastický materiál, ktorý sa prispôsobuje každému pohybu tela, zaisťujúci maximálnu flexibilitu a pohodlie.
  • Fennec® Technology: Používa materiál inšpirovaný púštnou líškou Fennec, ktorý odráža slnečné lúče a znižuje prehrievanie tela.
  • Sweat Traps®: Špeciálne navrhnuté plochy, ktoré aktívne zachytávajú pot a udržujú pokožku suchú.

Top 10 jedinečných technológií, ktoré používa X-Bionic

Najznámejšie modelové rady od X-Bionic

Všetky modelové rady oblečenia a obuvi sú navrhnuté s konkrétnym cieľom a zameraním na športové aktivity. Značka X-Bionic poskytuje širokú paletu produktov, ktoré vyhovujú rozličným potrebám športovcov. Vďaka kombinácii inovatívnych technológií, špičkových materiálov a dizajnu sú veľmi obľúbené medzi profesionálnymi aj rekreačnými športovcami po celom svete. Poďme sa pozrieť na najznámejšie z nich:

  • Energizer™ Series: Táto séria je navrhnutá ako univerzálne športové oblečenie pre rôzne druhy aktivít. Vyznačuje sa vysokou priedušnosťou a schopnosťou regulovať teplotu tela, čo ju robí ideálnou pre dlhé a náročné tréningy.
  • The Trick® Series: Špeciálne navrhnutá pre cyklistov, táto séria využíva inovatívnu technológiu The Trick® pre optimalizáciu tepelnej regulácie. Pomáha telu efektívnejšie regulovať teplotu, čím znižuje riziko prehriatia počas intenzívnej jazdy.
  • Apani® Merino Series: Využívajúc luxusnú merino vlnu, táto séria kombinuje prirodzené termoregulačné vlastnosti vlny s pokročilými technológiami X-Bionic. Je ideálna pre športovcov, ktorí vyhľadávajú prírodné materiály, ale nechcú sa vzdať výhod moderného funkčného oblečenia.
  • Running Speed EVO Series: Navrhnutá špeciálne pre bežcov, táto séria ponúka produkty s vysokou mierou kompresie a vynikajúcou termoreguláciou. Pomáha zlepšovať cirkuláciu krvi a znižuje svalovú únavu počas behu.
  • Ski Patriot Series: Séria je určená pre lyžiarov, s dôrazom na tepelný komfort a podporu svalov. Obsahuje prvky národných vlajok, čím zdôrazňuje hrdosť a vlastenectvo športovcov.
  • Biking Race EVO Series: Vyvinutá pre cyklistov, táto séria poskytuje výnimočnú aerodynamiku a pohodlie. Zahrnuje špeciálne navrhnuté panely pre lepšie odvádzanie potu a zvýšenú priedušnosť.
  • Accumulator EVO Series: Táto séria je zameraná na kompresné oblečenie, ktoré pomáha zlepšovať výkon prostredníctvom lepšej krvnej cirkulácie a znižovania svalovej vibrácie.

Najznámejšie modelové rady od X-Bionic

X-Bionic je významný hráč v oblasti športového oblečenia. Stojí na čele inovácií s produktmi, ktoré sú nielen technologicky pokročilé, ale aj pohodlné a štýlové. X-Bionic dokazuje, že je neoddeliteľnou súčasťou úspechu športovcov po celom svete. Toto všetko im umožnilo vytvoriť športové oblečenie, ktoré nie len že zvyšuje výkon, ale je funkčné v extrémnych podmienkach. X-Bionic predstavuje dokonalého spojenca pre každého športovca hľadajúceho oblečenie, ktoré mu pomôže posunúť vlastné limity.

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport