Spoznajte značku Black Crows
24.01.2023

Spoznajte značku Black Crows

Značka Black Crows bola založená profesionálnymi francúzskymi lyžiarmi Camille Jaccoux a Bruno Compagnet v centre alpinizmu, v mestečku Chamonix. Ich cieľom bolo vytvoriť nadčasové freeridové a skiapinistické lyže, ktoré budú efektívne, výkonné na každom povrchu, jedinečne nadizajnované a technicky prepracované do detailu. Okrem lyží v ponuke nájdete aj špičkové športové oblečenie (bundy, nohavice, mikiny, vesty a termooblečenie), skialpové palice, stúpacie pásy, tašky a ďalšie užitočné produkty. Všetky športové vychytávky značky Black Crows teraz nájdete na našom e-shope alebo v kamenných predajniach Najšport.

Hodnoty a poslanie značky Black Crows
Black Crows od histórie po súčasnosť
Najnovšia produkty a technológie od Black Crows

Hodnoty a poslanie značky Black Crows

Spoločnosť Black Crows bola založená v roku 2006 a predstavená ako nezávislá francúzska lyžiarska, freeridová a skialpinistická značka so sídlom v Chamonixe. Okrem lyží sa zameriáva a navrhuje skialpové palice, pásy, technické oblečenie do hôr a mnoho ďalších produktov. Black Crows v preklade znamená “Čierne Vrany”. Tento názov vyplíva z technického pokroku, prudkého napredovania, identity značky a jedinečného spojenia dobrodružstva a slobody v horách. Tento šport je o nefalšovanej honbe za pôžitkom a slobodou. Presne s týmto cieľom a myšlienkov Chamille Jaccoux a Bruno Compagnet založili počas zimy 2005 túto značku. Ich víziou boli lyže, ktoré budú dostatočne široké pre jazdu v prašane, výborne v zákrutách, vo vysokých rýchlostiach a pri náhlych zmenách smeru. Toto všetko sa im podarilo vďaka odhodlaniu, precíznej práci a náročnému testovaniu v Alpách.

Poslanie a hodnoty značky Black Crows

Black Crows od histórie po súčasnosť

Christopher Villemin bol spoluzakladateľom, priekopníkom vo svete lyžovania a horolezectva. Zaujímal sa o technologický výzvy v oblasti horského vybavenia. V tom vznikla myšlienka odlíšiť sa od konkurencie a vytvoriť vlastnú značku. V roku 2006 uviedla značka Black Crows svoje prvé lyže Corvus, ktoré boli vhodné pre rôzne štýly freeridového lyžovania. Komunita v Chamonixe rýchlo rástla aj vďaka blízkosti najvyššieho pohoria Álp - Mont Blancu. Vo freeridovej komunite sa rýchlo roznieslo, že značka Black Crown ponúka neuveriteľne ľahko, robustné, ľahko ovládateľné čierno ružové lyže. Uviedol na trh nové lyže Corvus 195. Identitu firmy rozvíjali spolu s rôznymi párty a akciami v rámci hudobných festivalov.

V roku 2012 uviedol Black Crows na trh skialpinistický rad lyží Freebird a o rok neskôr jedinečné skialpové palice. V roku 2014 predstavila spoločnosť svoju prvú sériu venovanú ženám. Zimné športové oblečenie uzrelo svetlo sveta v roku 2015. Bola predstavená modelová rada vrchného oblečenia Korpus. Dizajnérsky tém na čele s Yorgom Tloupasom  a profesionálnym lyžiarom Julienom Regnerom sa postarali o jedinečné kúsky oblečenia. Spojili svoje poznatky a vedomosti. Výsledkom je jedinečný produkt športového a funkčného oblečenia.

Black Crows Chamonix

Najnovšia produkty od Black Crows

Čo sa týka produktov tak medzi najlepšie patria skialpinistické lyže kategórie Freebird: Chamox (95 mm skialpy pre tých čo si chcú užiť zábavu v univerzálnych snehových podmienkach), Orb (90 mm skialpy s progresívnym charakterom pre vertikálne výšľapy a dobrodružstva), Mentis (80 mm skialpy zrodené pre výkon, nízku hmotnosť a komfort v mäkkom snehu), Ova (85 mm športovo ladené skialpy pre agresívnu a nekompromisnú jazdu), Covus (107 mm široké skialpové lyže pre skutočných backcountry lyžiarov, ktorý milujú agresívny štýl a energetické lyžovanie), Ferox (110 mm široké skialpové rockerové lyže do prašanu s twin-tipom a double rockerom) a Navis (102 mm široké ikonické lyže pre všetky typy dobrodružstiev a do univerzálneho alpského terénu, predstavujú dokonalú ľahkosť a rovnováhu s progresívnym rockerom). Hľadáte skôr niečo na freeridové lyžovanie? Siahnite po modeloch Atris, Solis, Corvus, Anima alebo Nocta.

Najnovšie produkty od Black Crows

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport