8 najkrajších bikeparkov v Rakúsku
31.08.2021

8 najkrajších bikeparkov v Rakúsku

V poslednom období zažívame nevídaný rozmach bikeparkov po celej Európe a nezaostáva ani Rakúsko. Lyžiarske strediská, zasnežené zjazdovky, ktoré tak dobre poznáme z Álp ponúkajú počas letnej sezóny zážitky aj pre cyklistov. Nájdete tu množstvo perfektne vybudovaných trailov, downhillových či enduro tratí, kde na vás čakajú skoky, prekážky, lávky, klopenky a mnoho iného. Poďme sa spoločne pozrieť na osem bikeparkov v Rakúsku, ktoré podľa nás musíte navštíviť. Chcete jazdiť na Slovensku? Prečítajte si článok o 7 najlepších bikeparkoch na Slovensku.

1. Bikepark Brandnertal
2. Bikepark Innsbruck
3. Bike Republic Sölden
4. Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis
5. Bikepark Semmering-Lermoos
6. Bikepark Kals Am Grossglockner
7. 3-Lander Enduro Trails Reschenpass
8. Bikepark Circus Saalbach Hinterglemm

1. Bikepark Brandnertal

Brandnertal patrí medzi najobľúbenejšie bikeparky v Rakúsku, vďaka čomu si získal obľubu u mnohých bikerov. Ponúka 3 dlhé 9,5 km trate s rôznymi variantami prechodov. Nájdete tu bag jump, dorp zónu, jump line a detskú zónu pre najmenších bikerov. Okrem toho ponúka aj veľa skokanských mostíkov a zábavu pre každého bikera. Park ponúka služby požičovne bicyklov a e-bikov, motokár či kurzy pre MTB začiatočníkov. Celodenný vstup na lanovku vás, ako dospelú osobu stáť 36 €. Viac informácií o stredisku nájdete na tomto odkaze.

Bikepark Brandnertal

2. Bikepark Innsbruck

V bikeparku Innsbruck sa každoročne organizujú slávne preteky Crankworx, kde môžete sledovať skoky na downhillových bicykloch. Na festivale sa stretnú jazdci z celého sveta, aby ukázali čo všetko dokážu. S bikeparku môžete pozorovať prekrásne výhľady na mesto Innsbruck a prekrásnu scenériu Álp. Čakajú tu na vás 12,5 km dlhé traily, ktoré sú rozdelené do 5 hlavných tratí. Tešiť sa môžete na pumptrack, dual slalom, slope style, jump line a nadupadnú detskú zónu, ktorá preverí skúsenosti najmenších jazdcov. Celodenný vstup vás bude stáť na 36 €, viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Bikepark Innsbruck

3. Bike Republic Sölden

Bikepark Sölden jepre každého jazdca, ktorý má rád flow, akciu a perfektne tvarované trasy. Nečudo, že sa o Söldene hovorí ako o „Malej Kanade“. Koniec koncov na budovaní Söldenu sa podieľali známi stavitelia tratí, ako napríklad Hans NoWay Rey, Didi Schneider, Glen Jacobs a Chris Bernhard. Vďaka tomu tu môžete nájsť nekonečne dlhé kilometre upravovaných tratí so všetkými stupňami obtiažnosti. Napríklad bájny flow má až 11 hlavných trailov s celkovou dĺžkou 36 km. Nájdete tu tiež 17 singletrailov o dĺžke 33 km a rôzne enduro trate a pump tracky. Ak sa chystáte preskúmať všetky traily s tými najkrajšími výhľadmi na Alpy, tak verte či nie, ale jeden víkend vám stačiť nebude. Celodenný vstup vás bude stáť 41 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Bike Republic Sölden

4. Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis

Tento bikepark sa nachádza uprostred Tiroských Álp. Rozsah trás je mimoriadne pestrý, takže si na svoje prídu začiatočníci i pokročilí jazdci. Je vhodný aj pre rodiny s deťmi a jazdcami ktorý si idú vyskúšať svoje prvé traily. Nájdete tu až 14 trás z toho 9 je upravených a 5 s prírodným povrchom. Nájdete tu trate s tromi stupňami obtiažnosti a nádhernými výhľadmi na okolité pohoria. Jednotlivé trasy sú pomerne krátke a vhodné na precvičovanie zákrut. Nájdete tu aj náročné trate, ktoré vedú náročným terénom - šotolina, korene, prudké zákruty, klopenky, skoky a pod. Celodenný vstup vás bude stáť 39,5 €, viac podrobných informácií nájdete na tomto odkaze.

Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis

5. Bikepark Semmering-Lermoos

Každý milovník prírodných trailov s množstvom šotoliny a koreňov ocení bikepark Semmering-Lermoos. Tento park je súčasťou bikeparku Semmering, ktorý sa nachádza na východe Rakúska. Je obľúbenou destináciou Slovákov, aj vďaka blízkosti z Bratislavy. Čaká tu na vás 12 tratí s celkovou dĺžkou 18 km a s rôznymi stupňami obtiažnosti. Okrem toho tu nájdu vyžitie aj jazdci XC, nakoľko v okolí sa nachádza niekoľko fantastických XC singletrackových tratí. Či už ste začiatočník, pokročilí jazdec alebo plánujete na dovolenku vyraziť so svojou rodinou, tak si užijete množstvo nekončiacej zábavy. Cena celodenného lístka vás bude stáť 28 €, viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Bikepark Semmering-Lermoos

6. Bikepark Kals Am Grossglockner

Hľadáte zábavu na trailoch a krásny výhľad v jednom? Bikepark v oblasti slávneho Grossglockneru je ideálnou voľbou číslo jeden. Park ponúka 8 tratí s celkovou dĺžkou takmer 39 km. Nájdete tu ľahšie úseky pre začiatočníkov aj ťažšie pre pokročilých. Ak sa chystáte stráviť dovolenku pod týmto ľadovcom, určite si prídete na svoje. Trail Adler je charakteristickými mnohými technickými výzvami pre bikerov. Tral Temblerfeldertrail vás zaujme početnými skokmi a preverí vaše technické zručnosti. Okrem toho si tu prídu na svoje aj MTB a XC jazdci, ktorý tu dokážu trénovať na maratóny dlhé hodiny. Celodenný vstup vás bude stáť iba 29 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Bikepark Kals Am Grossglockner

7. 3-Lander Enduro Trails Reschenpass

Nachádza sa na troch hraniciach, siaha do Talianska, Rakúska aj Švajčiarska a priemerná cena celodenného lístka presahuje 30 €. Reč je o slávnom enduro parku, ktorého traily vás dostanú do varu. V okolí nájdete až 26 trailov s celkovou dĺžkou viac ako 56 km. Ak hľadáte prekrásne scenérie, hlboké doliny, vodopády, kaskády a jazerá, tak táto oblasť bude rajom pre vaše cyklistické zážitky. Viac podrobných informácií, ako aj všetky cenníky nájdete na tomto odkaze.

3-Lander Enduro Trails Reschenpass

8. Bikepark Circus Saalbach Hinterglemm

Hľadáte najväčší enduro a bike park v strednej Európe? Bikepark Saalbach Hinterglemm je rajom pre všetkých nadšencov horskej cyklistiky. Viac ako 80 km rôznych tratí a 6 moderných lanoviek na niekoľkých kopcoch ponúka 100% zážitok z každej jazdy. Milka Line, Blue Line, Proline, X-Line a Z-Line je 5 najkrajších tratí pre stredne pokročilých a expertov. Ak by vám to nestačilo, môžete sa vybrať na MTB aj do priľahlého parku v Leogangu, kde sa pravidelne koná Svetový pohár v MTB/XC. Celodenný vstup vás bude stáť na 45 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Bikepark Circus Saalbach Hinteglemm

Páčil sa vám článok o 8 najkrajších bikeparkoch v Rakúsku? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport