7 Najlepších elektrobicyklov Trek pre sezónu 2024
27.03.2024

7 Najlepších elektrobicyklov Trek pre sezónu 2024

Pripravili sme pre vás detailný prehľad a porovnanie siedmich najlepších elektrobicyklov aktuálnej cyklistickej sezóny 2024, ktoré už teraz nájdete na našom e-shope. Náš výber zahŕňa cestné, mestské, krosové aj horské elektrobicykle od prémiovej značky elektrobicyklov Trek. Zamerali sme sa na viaceré základné faktory, ale aj pokročilé funkcie, predovšetkým výkon, komponenty, technická špecifikácia, dizajn, modelové rada, technológie, geometria, cena a jazdné vlastnosti.

Poďme sa spoločne pozrieť na 7 najlepších elektrobicyklov značky Trek. Príďte si ich vyskúšať alebo otestovať priamo v našich predajniach Najšport, ktoré teraz nájdete v Bratislave, Trenčíne a na Kubínskej. Neodkladajte svoju návštevu a zastavte sa už teraz!

1. Trek Domane+ SRL 7
2. Trek Allant+ 9
3. Trek Dual Sport+ 2
4. Trek Marlin+ 8
5. Trek Powerfly FS 4 Gen 3
6. Trek Fuel EXe 9.5
7. Trek Rail 9.5 Gen 4

1. Trek Domane+ SLR 7

Objavte tento špičkový cestný elektrobicykel z modelovej rady Trek Domane+. Trek Domane+ SLR 7 je karbónový cestný e-bike, ktorý predstavuje technologický skvost vo svojej triede. Trek použil vysoko výkonný karbón OCLV Carbon série 800, čím definuje nový štandard ľahkosti a pevnosti. Jeho výnimočnosť spočíva v integrovanom kompaktnom motore od nemeckej značky TQ-HPR50, ktorý bez námahy a tichým spôsobom posilňuje vaše pedálovanie a poskytuje prirodzenú asistenciu vďaka výkonu až 50 Nm. Tento bicykel umožňuje dosiahnuť výnimočné výkony pri zdolávaní strmých stúpaní aj na dlhých trasách s náročným terénom vďaka plne integrovanej batérií TQ alebo Shimano BT-DN300 o výkone 360 Wh. Zároveň poskytuje bleskové a presné radenie vďaka elektrickému systému prehadzovačky Shimano Ultegra R8170 Di2 (12 rýchlostné) a kvalitných karbónových kolies Bontrager Aeolus Pro 37 OCLV,  čo z neho robí dokonalého spoločníka pre vaše cyklistické dobrodružstvá. Hmotnosť e-biku je 12,5 kg (veľkosť 56) a maximálny hmotnostný limit je do 125 kg.

Trek Domane+ SLR 7

2. Trek Allant+ 9

Vyskúšajte prémiový mestský elektrobicykel z modelovej rady Trek Allant+ a užite si jeho výkonný motor a elegantný dizajn. Trek Allant+ 9 je navrhnutý pre jazdcov, ktorí ocenia kombináciu kvalitného motora Bosch Performance Line CX s výkonom 85 Nm, výkonnej batérie Bosch Power Tube 625 Wh (plne integrovaná v ráme) a bezkonkurenčných jazdných charakteristík. Allant+ 9 je vybavený systémom Bosch Smart, ktorý poskytuje vynikajúci výkon a spoľahlivosť pre každodenné používanie v mestskom prostredí. Jeho sofistikovaný vzhľad ho činí ideálnou voľbou pre štýlové mestské jazdy. Komfort zabezpečujú odpružená vidlica SR Suntour XCR32 a hydraulické brzdy Tektro HD-M275, ktoré hladko zvládajú nerovnosti terénu, zatiaľ čo kompaktný pohon a variabilný náboj CVT pridávajú na jednoduchosti údržby a používania. Hmotnosť e-biku je 26,4 kg (veľkosť L) a maximálny hmotnostný limit je do 136 kg.

Trek Allant+ 9

3. Trek Dual Sport+ 2

Objavte tento špičkový krosový elektrobicykel z modelovej rady Trek Dual Sport+. Trek Dual Sport+ 2 je výkonný a ľahký hybridný e-bike, ktorý je určený na ľahké aj stredne ťažké cyklo-krosové cesty. Perfektne sa hodí na asfalt, spevnené lesné aj poľné cesty. Má intuitívny systém asistencie a výkonný elektromotor Hyena o výkone 40 Nm. O spoľahlivý dojazd sa postará kvalitná batéria Rage Extender plug-and-play 250 Wh, ktorá je plne integrovaná v ráme. Elektrobicykel je osadený kvalitným hliníkovým rámom Alpha Gold Aluminum s prednou pevnou vidlicou DS+. Okrem toho disponuje aj spoľahlivou prehadzovačkou Shimano Altus M2010 (9 rýchlostí). S hmotnosťou 17,41 kg (veľkosť M) je to jeden z najľahších hybridných elektrobicyklov od treku. Maximálny hmotnostný limit je do 136 kg.

Trek Dual Sport+ 2

4. Trek Marlin+ 8

Doprajte si horskú špeciálku z modelovej rady elektrobicyklov Trek Marlin+ už teraz! Trek Marlin+ 8 predstavuje elektrický horský bicykel navrhnutý na zlepšenie zážitku z jazdy v teréne. Je vybavený špičkovým e-motorom Bosch Active Line Plus o výkone 50 Nm, ktorý poskytuje dostatok sily na zdolávanie strmých stúpaní a dlhších trás bez výrazného zaťaženia vášho finančného rozpočtu. Pridaná je aj vzduchová odpružená vidlica RockShox Recon Silver RL so zdvihom 120 mm, pre hladkú jazdu aj na nerovnom povrchu. Bicykel disponuje tiež širokými kolesami Bontrager Line TLR 30 a plášťami Bontrager Gunnison Pro XR určenými pre bezdušové použitie a 12-rýchlostným pohonom Shimano Deore M6100, čo z neho robí univerzálneho spoločníka na akýkoľvek terén. Hmotnosť e-biku je 21,3 kg (veľkosť M) a maximálny hmotnostný limit je do 136 kg.

Trek Marlin+ 8

5. Trek Powerfly FS 4 Gen 3

Hľadáte spoľahlivý a univerzálny elektrobicykel? Siahnite po modelovej rade Trek Powerfly a uvidíte, že budete spokojný. Trek Powerfly FS 4 Gen 3 vo farbe Blue Sage - Juniper je špičkový celoodpružený elektrobicykel pre všetky vaše cyklistické dobrodružstvá. Vyznačuje sa citlivým predným odpružením SR Suntour XCR 34 (zdvih 120 mm) a tlmičom SR Suntour Edge R pre dokonale pohlcovanie nerovností v akomkoľvek teréne. Disponuje silným e-motorom Bosch Performance Line CX, 85 Nm, pre ľahké zvládanie dlhých stúpaní a technických singletrackov. O dlhý dojazd sa postará batéria Bosch PowerTube 625 Wh. S najnovším LED diaľkovým ovládačom Bosch a displejom Purion, ktoré je možné spárovať s aplikáciou eBike Flow, ponúka možnosť sledovania aktivít, navigácie a pripojenia ďalších zariadení cez Bluetooth. Hmotnosť e-biku je 25,63 kg (veľkosť M) a maximálny hmotnostný limit je do 136 kg.

Trek Powerfly FS 4 Gen 3

6. Trek Fuel EXe 9.5

Obzeráte sa po špičkovom trailovom elektrobicykli na ktorom sa budete cítiť ako na klasickom celoodpruženom bicykli? Modelová rada Trek Fuel EXe je jasnou voľbou. Trek Fuel EXe 9.5 definoval novú éru horských celoodpružených elektrobicyklov s nízkou hmotnosťou, geometriou a parametrami trailového bicykla. Je vybavený kvalitným karbónovým rámom OCLV Mountain Carbon, prednou odpruženou vidlicou RockShox 35 Gold RL so zdvihom 160 mm a tlmičom RockShox Deluxe Select+. Dosiahnite vyššie výkony a pohodlie na traily vďaka kvalitné spracovanému nemeckému e-motoru TQ-HPR50 o výkone 50 Nm (300 W), ktorý je mimoriadne tichý, ľahký a výkonný. O dokonalé radenie sa postará 12-rýchlostná prehadzovačka Shimano Deore M6100 a pohodlnú jazdu zase plášte Bontrager XR5 Team Issue. Hmotnosť e-biku je 19,93 kg (veľkosť M) a maximálny hmotnostný limit je do 136 kg.

Trek Fuel EXe 9.5

7. Trek Rail 9.5 Gen 4

A na koniec sme si pre vás pripravili prémiový horský elektrobicykel modelovej rady Trek Rail, ktorý jednoducho musíte mať doma. Trek Rail 9.5 generácie 4 má kvalitne spracovaný karbónový rám OCLV s dlhším reachom pre stabilný a pohodlný pocit z jazdy. Je vhodný na zvládanie dlhých a náročných zjazdov vďaka prednej odpruženej vidlici RockShox 35 Gold RL 160 mm a zadnému tlmiču RockShox Deluxe Select+ RT. Výkonný e-motoro Bosch Performance Line CX, 85 Nm, vás teraz dostane na kopec oveľa rýchlejšie ako kedykoľvek predtým. O dlhý dojazd a stabilný výkon počas náročných jázd sa postará veľkokapacitná 750 Wh batéria Bosch PowerTube. E-bike disponuje spoľahlivou 12-rýchlostnou prehadzovačkou Shimano Deore M6100 a pohodlnými kolesami Bontrager Line TLR 30 s plášťami Bontrager XR4 Team Issue. Hmotnosť e-biku je 24,05 kg (veľkosť M) a maximálny hmotnostný limit je do 136 kg.

Trek Rail 9.5 Gen 4

Naša podrobná analýza siedmich špičkových elektrobicyklov značky Trek pre sezónu 2024 ponúka niečo pre každého – od cestných, mestských až po krosové a horské modely. Každý bicykel vyniká výkonom, špecifikáciami a inovatívnymi funkciami, čo ich robí ideálnymi pre rôzne typy jazdcov a terény. Vyzdvihneme ich výnimočnosť v technológii, dizajne a jazdných vlastnostiach, poskytujúc tak perfektného spoločníka pre vaše cyklistické dobrodružstvá. Objavte ich v našich predajniach Najšport a zažite ich jedinečnosť na vlastnej koži.

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie blogy:

Tím Najšport