7 Najlepších bicyklov Trek pre sezónu 2024
10.04.2024

7 Najlepších bicyklov Trek pre sezónu 2024

Keď hovoríme o najlepších bicykloch Trek pre sezónu 2024, zameriavame sa na špičkové modely, ktoré sú výsledkom inovácií a neustáleho zlepšovania v oblasti dizajnu, technológií a výkonu. Trek predstavuje modely, ktoré sú priekopníkmi v aerodynamike, komforte, terénnej adaptabilite a všestrannosti. 

V tomto článku sa pozrieme na sedem výnimočných modelov - Madone pre nadšencov rýchlosti, Domane pre milovníkov dlhých vzdialeností, Marlin ako bránu do sveta horskej cyklistiky, Slash pre enduro špecialistov, Fuel EX ako synonymum trailovej všestrannosti, Roscoe pre zábavné a bezstarostné jazdenie a Dual Sport pre dobrodruhov, ktorí chcú plynule prechádzať medzi rôznymi typmi terénov. Každý z týchto bicyklov je navrhnutý pre špecifické potreby a očakávania cyklistov a najlepší možný zážitok z jazdy.

S výberom vhodného bicykla alebo elektrobicykla Trek vám radi a odborne poradíme na našom e-shope alebo v predajniach Najšport, ktoré teraz nájdete v Bratislave, Trenčíne a na Kubínskej. Tešíme sa na vašu návštevu.

1. Trek Madone SRL 9 (Gen 7)
2. Trek Domane SL 6 (Gen 4)
3. Trek Marlin 6 (Gen 3)
4. Trek Slash 8 (Gen 6)
5. Trek Fuel EX
6. Trek Roscoe 9
7. Trek Dual Sport 3 (Gen 5)

1. Trek Madone SLR 9 (Gen 7)

Kráľ rýchlosti a aerodynamiky Trek Madone predstavuje vrchol v segmente cestných bicyklov určených pre pretekárov hľadajúcich maximálnu aerodynamiku a rýchlosť. Model Trek Madone SLR 9 Gen 7 pre rok 2024 prináša ešte viac inovácií v oblasti zníženia odporu vzduchu Iso Flow a tvaru trubky KVF, vďaka čomu je Madone ešte rýchlejší. S pokročilou karbónovou konštrukciou OCLV Carbon Série 800 a integrovaným vedením káblov. Bicykel je osadený špičkovými kolesami Bontrager Aeolus RSL a hydraulické brzdy Shimano MT 900. Nechýba ani špičkový elektronický pohon, prehadzovačka a radenie od Shimano Dura-Ace R9250 Di2 (12 prevodov). Hmotnosť bicykla je 7,1 kg pri veľkosti 54. Celkový hmotnostný limit je 125 kg. Madone je ideálny pre cyklistov, ktorí chcú dominovať na cestách.

Trek Madone SLR 9 (Gen 7)

2. Trek Domane SL 6 (Gen 4)

Trek Domane SL 6 štvrtej generácie je majster dlhých vzdialeností na cestách. Modelová rada Trek Domane je synonymom pre rýchlosť, vytrvalosť, komfort, stabilitu a všestrannosť. S technológiou IsoSpeed, ktorá znižuje únavu jazdca tým, že efektívne absorbujú nárazy a vibrácie z cesty, je Domane ideálnym spoločníkom pre dlhé dni v sedle. Pokračuje v tradícii s ešte lepšími materiálmi a geometriou, ktorá podporuje vytrvalosť bez kompromisov vo výkone. Bicykel ponúka výhody ľahkého karbónového rámu OCLV Série 500, kompaktného elektronického radenia Shimano Ultegra R8150 Di2. Samozrejmosťou sú kvalitné kolesá Bontrager Aeolus Pro 37 a hydraulické kotúčové brzdy Shimano Ultegra CL800 pre maximálnu istotu a brzdný výkon v akýchkoľvek podmienkach. Hmotnosť bicykla je 8,26 kg pri veľkosti 56. Celkový hmotnostný limit je 125 kg.

Trek Domane SL 6 (Gen 4)

3. Trek Marlin 6 (Gen 3)

Trek Marlin 6 tretej generácie je vstupnou bránou do sveta horských bicyklov. Modelová rada Trek Marlin je cenovo dostupný horský bicykel, ktorý je navrhnutý tak, aby poskytol spoľahlivý výkon na trailoch a zároveň bol dostatočne všestranný pre každodenné použitie. S robustným rámom Alpha Silver Aluminum, kvalitným 100 mm odpružením RockShox Judi  a odolnými komponentmi - kolesá a plášť Botrager Kovee + XT3 Elite a prehadzovačkou Shimano SUES U6000 GS je Marlin je skvelou voľbou pre začínajúcich aj mierne pokročilých jazdcov, ktorí sa chcú pustiť do dobrodružstiev v prírode. Hmotnosť bicykla je 14,5 kg pri veľkosti M. Celkový hmotnostný limit je 136 kg.

Trek Marlin 6 (Gen 3)

4. Trek Slash 8 (Gen 6)

Enduro špeciálka Trek Slash 8 šiestej generácie je určený pre náročné enduro preteky a technicky zložité trailové jazdenie. Modelová rada Trek Slash poskytuje pokročilé odpruženie, agresívnu geometriu a odolné komponenty. Slash pripravený zvládnuť aj tie najnáročnejšie traily. Je postavený na platforme s vysoko uložený čapom a maximálnym zdvihom prednej vidlice Fox Rhythm 36 Float EVOL až 170 mm. Jazdite pohodlne a s dostatočnou trakcou v prudkých stúpaniach a zažite dokonalú stabilitu pri strmých zjazdoch vďaka kvalitným kolesám Bontrager TLR + XR5 Team Issue, prehadzovačke Shimano XT M8100 a hydraulickým brzdami Shimano M6120 RT66. Hmotnosť bicykla je 16,5 kg pri veľkosti M. Celkový hmotnostný limit je 136 kg.

Trek Slash 8 (Gen 6)

5. Trek Fuel EX 7 (Gen 6)

Všestranný trailový celoodpružený bicykel Trek Fuel EX 7 šiestej generácie pokračuje v svojej tradícii ako jeden z najvšestrannejších trailových bicyklov na trhu. S perfektným vyvážením medzi odolnosťou na technických trailoch a efektivitou pri stúpaniach. Modelová rada Trek Fuel EX je ideálna pre jazdcov, ktorí hľadajú "jeden bicykel na všetko". Fuel EX prináša vylepšenia v odpružení a geometrii, čím ešte zvyšuje jeho všestrannosť a výkon. Bicykel disponuje kvalitným hliníkovým rámom Alpha Platinum, prednou odpruženou vidlicou RockShox 35 Gold RL so zdvihom až 150 mm a tlmičom Fox Performance Float EVOL. O hladký chod sa postarajú kolesá Bontrager Line Comp 30 s osvedčeným plášťom Bontrager XR5 Team Issue. Bicykel disponuje pohonom Shimano SLX M8100 s 12 rýchlostným pohonom. Hmotnosť bicykla je 15,97 kg pri veľkosti M. Celkový hmotnostný limit je 136 kg.

Trek Fuel EX 7 (Gen 6)

6. Trek Roscoe 9

Zábavný a odolný hardtail Roscoe 9 je hardtail, ktorý je navrhnutý s dôrazom na zábavu. S širokými pneumatikami, ktoré poskytujú viac trakcie a pohodlia, a uvoľnenou geometriou, ktorá dodáva jazdcovi sebavedomie na trailoch. Modelová rada Trek Roscoe je ideálna pre tých, ktorí hľadajú zábavu a dobrodružstvo bez kompromisu vo výkone. Bicykel disponuje ľahkým hliníkovým rámom Apha Gold Aluminum a kvalitnou prednou odpruženou vidlicou Fox Rhythm 36 zo zdivhom 140 mm. Zaujímavosťou je, že je možné dosiahnuť zdvih až 150 mm, čo ocenia najmä trailový jazdci. Tento bicykel je osadený odolnými kolesami Bontrager Line Comp 30 s plášťami Bontrager XR4 Team Issue. O hladký chod radenia sa stará prehadzovačka Shimano XT M8100 s 12 rýchlostným pohonom. Hmotnosť bicykla je 13,13 kg pri veľkosti M. Celkový hmotnostný limit je 136 kg.

Trek Roscoe 9

7. Trek Dual Sport 3 (Gen 5)

Hybrid pre dobrodružstvo na každom povrchu. Áno, aj tak sa dá nazvať modelová rada Trek Dual Sport. Tento trekový bicykel je navrhnutý pre jazdcov, ktorí nechcú byť obmedzení typom terénu. Dual Sport 3 piatej generácie má pohodlnú geometriu a schopnosť zvládnuť hladké cesty, náročnejšie spevnené poľné, prípadne lesné cestičky. Je perfektný pre dobrodruhov, ktorí sa chcú vydať na objavovanie nových ciest a cyklo-chodníkov. Disponuje spoľahlivým rámom Alpha Gold Aluminum s vnútorným vedením káblov a kvalitnou karbónovou vidlicou Dual Sport Carbon, ThruSkew. Bicykel má pohodlné plášte Bontrager GRO Elite a kvalitné ráfiky Kovee, ktoré zvládnu aj nešetrné zaobchádzanie. O pohon sa stará prehadzovačka Shimano CUES U6000 a rada špičkových komponentov od Bontrageru a Shimana. Hmotnosť bicykla je 12,05 kg pri veľkosti M. Celkový hmotnostný limit je 136 kg.

Trek Dual Sport 3 (Gen 5)

Každý z týchto modelov od Treku - Dual Sport, Roscoe, Fuel EX, Marlin, Domane a Madone, ktoré sme dôkladne vybrali pre sezónu 2024 ponúka niečo jedinečné. Či už hľadáte rýchlosť a aerodynamiku, komfort na dlhých vzdialenostiach, všestrannosť na trailoch, alebo spoľahlivý výkon na každom teréne, Trek je bicykel, ktorý splní všetky vaše potreby a predstavy.

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport