Spoznajte nové horské a gravelové plášte Bontrager 
06.06.2024

Spoznajte nové horské a gravelové plášte Bontrager 

Predstavujeme vám najnovšiu kolekciu cyklistických plášťov Bontrager od značky Trek. Šestica inovatívnych línií, ktoré pokrývajú celé spektrum od vysoko-výkonných horských plášťov až po modely určené pre XC, trail a cross country jazdenie. Modely - Girona, Betasso, Vallnord, Sainte-Anne, Montrose a Gunnison - sú inšpirované a pomenované po skutočných miestach, kde ich špecifické vlastnosti najviac vyniknú. Tieto plášte vyvinul Trek od základu s využitím nových technológií, zložení a vzorov dezénu, ktoré sú efektívnejšie než akékoľvek predchádzajúce modely a riešia výzvy, ktorým ste čelili doteraz.

S využitím najmodernejšej technológie Trek dosiahol, že nové plášte sú rýchlejšie, odolnejšie a majú lepšiu priľnavosť. Aby sme tieto tvrdenia potvrdili, podrobili sme každý z nich testom oproti súčasnému modelu Bontrager, ktorý nahradia, a tiež proti špičkovým produktom konkurencie v danej kategórii. Vo väčšine testov sa plášte Bontrager umiestnili na popredných priečkach. Presvedčte sa o ich kvalite na vlastné oči pri predstavení novej rady horských a gravelových plášťov.

Čo by ste mali vedieť o nových plášťoch Bontrager
osvietili sme si na konštrukciu plášťov Bontrager
Apex ochrana proti prepichnutiu plášťov
Bontrager použil nové materiály a technologické postupy
Spoznajte modelové rady horských a a gravelových plášťov
Pár slov na záver

Čo by ste mali vedieť o nových plášťoch Bontrager

Dizajn

Dezén každého nového plášťa Bontrager je špeciálne prispôsobený pre typ terénu, pre ktorý bol vytvorený.

Kategórie

Rôzne kategórie ponúkajú alternatívy vhodné pre rôzne potreby jazdcov. Pre cenovo dostupné, ale vysoko kvalitné plášte sa odporúča zvoliť si z radov Pro-level alebo RSL, ktoré sú najľahšie a najflexibilnejšie. Rad Elite bude dostupný výhradne pre originálne vybavenie.

Štruktúra

Pod povrchom sa skrývajú štyri nové typy štruktúr, každá s rozdielnou mierou ochrany proti prepichnutiu: XR, XT, GR a GX.

Čo by ste mali vedieť o nových plášťoch Bontrager

Posvietili sme si na konštrukciu plášťov Bontrager

XR

Konštrukcia modelovej rady plášťov XC navrhnutá pre rýchlosť a nízky valivý odpor. Materiál plášťov poskytujú dostatočnú ochranu proti prepichnutiu bočných stien, čo ocenia najmä XC a trailový pretekári.

XT

Robustná konštrukcia trailových plášťov pre tento typ jazdenia poskytuje kompletnú ochranu proti prepichnutiu od lemu po lem a je vybavená Apex ochranou proti zovretiu o ktorej sa dovziete nižšie.

GR

Gravelová konštrukcia navrhnutá pre rýchle valčenie a nízky valivý odpor poskytuje ochranu proti prepichnutiu po celej dĺžke od lemu po lem.

GX

Tvrdá gravelová konštrukcia je navrhnutá tak, aby poskytovala ochranu proti prepichnutiu od lemu po lem a zároveň ochranu proti prepichnutiu spodnej časti plášťa.

Posvietili sme si na konštrukciu plášťov Bontrager

Apex ochrana proti prepichnutiu plášťov

Apex ochrana proti poškodeniu je technológia používaná v cyklistických plášťoch, ktorá zvyšuje odolnosť plášťa proti poškodeniam a zovretiu, čo je bežný problém pri jazde v náročnom teréne. Táto ochrana sa typicky skladá z dodatočnej vrstvy odolného materiálu umiestnenej v bočniciach plášťa. Cieľom je poskytnúť lepšiu ochranu proti prerezaniu alebo prepichnutiu bočníc, ako aj znižovanie rizika "zovretia" alebo poškodenia plášťa a ráfika pri jazde cez ostré kamene alebo pri nízkom tlaku v pneumatikách. Tento prídavný materiál pomáha absorbovať nárazy a znižuje pravdepodobnosť defektu, čím zvyšuje spoľahlivosť a trvanlivosť plášťa pri jazde v náročných podmienkach.

Bontrager použil nové materiály a technologické postupy

  • Cross country dual compound
    • Rýchlo sa valiaci stred plášťa, ktorý je tuhší, ako jeho okraje
    • Stredné tuhé gripy pre zdôraznenie univerzálnosti
  • Duálna zmes Trail
    • Stredne tuhý stred
    • Mäkké bočné gripy pre optimálnu trakciu v blate
  • Trojitá zmes Trail
    • Stredne tuhý stred
    • Mäkké bočné gripy
    • Mimoriadne podporná základňa plášťa
  • Štrková dvojzložková zmes
    • Rýchlo sa valiaci stred plášťa, ktorý je tuhší, ako jeho okraje
    • Stredné tuhé postranné gripy

Spoznajte modelové rady horských a a gravelových plášťov

Plášte Bontrager Vallnord

Rada plášťov Bontrager Vallnord predstavuje vrchol v oblasti cross-country cyklistiky. Každý plášť v tejto sérii je navrhnutý ako ľahký cross-country model, ktorý je rýchly a dostatočne priľnavý v náročných podmienkach. Tieto plášte sú ideálne pre cyklistov, ktorí hľadajú vynikajúcu trakciu a výkon, bez ohľadu na to, aké náročné podmienky ich čakajú. S kombináciou pokročilých materiálov a inovatívneho dizajnu, Vallnord plášte ponúkajú nezvyčajnú rovnováhu medzi ľahkosťou a odolnosťou, čo ich robí najlepšou voľbou pre preteky a rýchle jazdenie v tvrdom teréne.

Plášte Bontrager Vallnord

Plášte Bontrager Sainte-Anne

Rada plášťov Bontrager Sainte-Anne predstavuje ideálnu voľbu pre cross-country jazdcov, ktorí vyžadujú všestrannosť v rôznych pretekárskych podmienkach. Každý plášť v tejto sérii je navrhnutý ako univerzálny cross-country model, ktorý poskytuje rýchlosť a priľnavosť nielen na kamenistých a koreňových terénoch, ale aj v mokrých podmienkach. Táto všestrannosť robí Sainte-Anne ideálnym riešením pre pretekárov, ktorí čelia zmiešaným podmienkam a potrebujú plášť, ktorý môže efektívne zvládnuť rôzne povrchy bez kompromisu na výkone. Vďaka sofistikovanému dizajnu a technológiám, ktoré zlepšujú trakciu a odolnosť, ponúkajú Sainte-Anne plášte spoľahlivý výkon, kdekoľvek potrebujete.

Plášte Bontrager Sainte-Anne

Plášte Bontrager Montrose

Rada plášťov Bontrager Montrose je navrhnutá tak, aby splnila požiadavky náročných trailových jazdcov. Každý plášť v tejto sérii vyniká rýchlo sa valiacim vzorom, ktorý je optimalizovaný pre trojitý záber, rýchlosť a odolnosť, poskytujúc všestranný výkon v tvrdom teréne. Tento plášť je ideálny pre jazdcov, ktorí hľadajú spoľahlivý výkon na rôznych povrchoch, od suchých skalnatých šotolín až po mokré koreňové pasáže. Dizajn Montrose kombinuje pokročilé technológie a materiály, aby zabezpečil vyššiu odolnosť proti opotrebeniu a zároveň udržal plášť ľahký a efektívny. S týmito plášťami môžu jazdci očakávať vyššiu kontrolu a pohodlie, čo umožňuje plynulejšie a rýchlejšie prejazdy aj v náročných podmienkach.

Plášte Bontrager Montrose

Plášte Bontrager Gunnison

Rada plášťov Bontrager Gunnison je navrhnutá ako univerzálny trailový plášť, ktorý poskytuje neochvejnú odolnosť a rýchlosť v rôznych terénoch, od kamenistej púšte až po vysokohorské prostredie. Tento plášť je ideálny pre jazdcov, ktorí sa pohybujú v zmiešaných podmienkach a potrebujú spoľahlivý plášť, ktorý zvládne všetko. Vďaka svojej všestrannosti a robustnej konštrukcii Gunnison plášte zabezpečujú vynikajúcu trakciu a ochranu proti prepichnutiu, čím umožňujú jazdcom dôverovať svojim plášťom v každom prostredí. Odolnosť a rýchlosť, ktoré Gunnison poskytuje, z nich robia ideálnu voľbu pre jazdcov, ktorí vyžadujú maximálny výkon bez ohľadu na zložitosť terénu.

Plášte Bontrager Gunnison

Plášte Bontrager Girona

Rada plášťov Bontrager Girona predstavuje všestranné gravelové riešenie pre cyklistov, ktorí hľadajú optimálny výkon na rozmanitých povrchoch. Každý plášť v tejto sérii je navrhnutý s rýchlo sa odvaľujúcim hladkým stredom a ľahko behúňovými bočnými hrotmi, ktoré zabezpečujú rýchlosť pri jazde rovno a zároveň poskytujú spoľahlivú trakciu pri zatáčaní. Táto kombinácia robí z Girona ideálny plášť pre rýchle gravelové jazdenie, kde spoľahlivosť a pružnosť sú kľúčové. Vďaka svojej konštrukcii ponúka Girona vyvážený výkon, ktorý umožňuje cyklistom plynulo prechádzať medzi rôznymi terénmi, od mäkkých poľných ciest po tvrdé štrkové cesty.

Plášte Bontrager Girona

Plášte Bontrager Betasso

Rada plášťov Bontrager Betasso je navrhnutá pre cyklistov, ktorí si želajú výnimočnú priľnavosť a odolnosť v náročných podmienkach. Tento agresívny gravelový plášť je ideálny pre jazdenie v zmiešaných a sypkých terénoch, kde je dôležitá maximálna trakcia. Jeho robustná konštrukcia zabezpečuje dlhodobú odolnosť a spoľahlivosť, čo umožňuje jazdcom s dôverou prekonávať náročné úseky. Betasso plášte sú výbornou voľbou pre tých, ktorí hľadajú plášť, ktorý zvládne všetko od mokrých poľných ciest až po suché štrkové chodníky, a zároveň poskytuje spoľahlivú ochranu v akomkoľvek prostredí.

Plášte Bontrager Betasso

Pár slov na záver

Bajnovšia kolekcia cyklistických plášťov Bontrager od značky Trek predstavuje širokú škálu vysoko kvalitných plášťov, ktoré sú navrhnuté tak, aby uspokojili potreby a výzvy rôznych typov terénov a štýlov jazdenia. Či už potrebujete výkonné plášte pre horskú cyklistiku alebo spoľahlivé riešenia pre gravel, Bontrager ponúka modely ako Girona, Betasso, Vallnord, Sainte-Anne, Montrose a Gunnison, ktoré sú optimalizované pre konkrétne podmienky a zabezpečujú, že každá jazda je efektívna a pohodlná. Vďaka pokročilým materiálom, inovatívnym konštrukčným riešeniam a špecializovaným dezénom každý z týchto plášťov zaručuje vynikajúci výkon a odolnosť. Odporúčame vám skúsiť nové plášte Bontrager a na vlastnej skúsenosti sa presvedčiť o ich kvalite a výkone, ktoré určite prekonajú vaše očakávania v akomkoľvek prostredí a za každých okolností.

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné:

Tím Najšport