Najlepšie darčeky pre lyžiarov na Vianoce
04.12.2020

Najlepšie darčeky pre lyžiarov na Vianoce

Máte v rodine alebo medzi priateľmi zanieteného lyžiara a chcete mu na Vianoce spraviť radosť? Máme pre vás tip – vlastne nie jeden, ale hneď desať tipov na najlepšie vianočné darčeky pre lyžiarov.

Lyžiarske oblečenie do každého počasia
Lyžiarske rukavice vás udržia v teple a suchu
Lyžiarske prilby s nadštandardnou ochranou
Chráňte si zrak so špičkovými lyžiarskymi okuliarmi
Kvalitné lyže s ktorými si lyžovačku užijete
Dokonalá lyžovačka len s kvalitnými palicami
Lyžiarky, ktoré vás ohromia svojím komfortom
Praktický vak na lyžiarky
Pohodlné a funkčné lyžiarske ponožky

Lyžiarske oblečenie do každého počasia

Všetci tí, pre ktorých je lyžiarsky svah druhým domovov, určite ocenia kvalitné lyžiarske oblečenie. Ak vyberáte lyžiarsku bundu alebo nohavice, určite siahnite po takých, ktoré sú odolné voči vode a vetru. Ďalším dôležitým faktorom úspechu je priedušnosť – len dostatočne priedušné oblečenie dokáže zabrániť nadmernému poteniu a „zapareniu“ lyžiara. 

Lyžiarske rukavice vás udržia v teple a suchu

Všetci poznáme ten nepríjemný pocit, keď nám mráz doslova zachádza za nechty. Rozhodne to nie je nič, čo by ste chceli na svahu zažiť. Pritom stačí tak málo – veď za kvalitné lyžiarske rukavice dnes nemusíte zaplatiť horibilné sumy. Zaujímavou (i keď drahšou) alternatívou voči klasickým rukaviciam sú potom vyhrievané rukavice s nabíjateľnými batériami a rôznymi stupňami výhrevu. Super vec pre zimomravých.

Lyžiarske rukavice

Lyžiarske prilby s nadštandardnou ochranou

Lyžiarske prilby nemajú v podstate žiadne nevýhody. Lyžiarom poskytujú reálne bezpečie a zároveň pomáhajú udržať potrebné teplo aj pri vysokých rýchlostiach a silnom vetre. Aj preto sú prilby nevyhnutnou súčasťou výbavy každého fanúšika zimných športov. Moderné lyžiarske prilby sú ľahké, výborne ventilované, dokážu sa prispôsobiť hlave akéhokoľvek lyžiara a plnia tiež úlohu módneho doplnku. Win-win v každom smere.

Chráňte si zrak so špičkovými lyžiarskymi okuliarmi

Ak nie je k dispozícii prilba so štítom, na scénu nastupujú lyžiarske okuliare, po dlhé roky jeden z najdôležitejších lyžiarskych doplnkov. Správne lyžiarske okuliare by nemali svojho majiteľa tlačiť a mal by v nich mať dokonalý prehľad o situácii. Zahmlené sklá? Neprípustné! Moderné lyžiarske okuliare sú použiteľné počas slnečných i zamračených a zahmlených dní – to vďaka technológii, ktorá podľa intenzity slnečného svitu automaticky zosvetlí alebo stmaví sklá okuliarov.

Lyžiarske okuliare

Kvalitné lyže s ktorými si lyžovačku užijete

Kategória darčekov, ktorá si vyžaduje hlboké vnorenie do problematiky a znalosti o vkuse a preferenciách lyžiara. V našom e-shope nájdete viac ako 350 produktov – skialpov, slalomových, univerzálnych i freestylových lyží renomovaných značiek. Vďaka pokročilému filtrovaniu ich môžete radiť podľa ceny, dĺžky, značky, farby, materiálu či terénu a skúseností lyžiara. U nás si prídu na svoje úplní začiatočníci i pokročilí lyžiari, ktorí na svahu strávili stovky hodín.

Lyže Atomic

Dokonalá lyžovačka len s kvalitnými palicami

Nenápadný, no v teréne veľmi nápomocný doplnok. Ak budete kupovať lyžiarske palice pre príležitostného lyžiara – začiatočníka, mohol by sa uspokojiť s párom hliníkových palíc v cene nižších desiatok eur. Do voľnejšieho terénu, na čierne zjazdovky a vo všeobecnosti pre pokročilých lyžiarov sa hodia karbónové či grafitové odľahčené palice. Mimoriadne dôležitá je správna dĺžka palíc – chcete vedieť, aké dlhé lyžiarske palice vybrať? Napíšte nám alebo sa poraďte s personálom našich kamenných predajní a spoločne vyberte palice, ktoré obdarovanému urobia radosť!

Lyžiarky, ktoré vás ohromia svojím komfortom

Zaostrili ste svoju pozornosť na lyžiarky? Potom ich určite nekupujte bez toho, aby ste poznali veľkosť a šírku chodidla lyžiara. Nemenej podstatný je tiež flex index, teda tvrdosť skeletu lyžiarky. Najlepšie však bude, keď sa zastavíte u nás v predajni, kde máme špeciálny prístroj na meranie chodidla. Po meraní si následne vyberiete z takmer troch stoviek lyžiarok od Salomonu, Atomicu, Headu, Fischeru, Elanu a ďalších osvedčených výrobcov lyžiarskeho vybavenia.

Lyžiarky Atomic

Praktický vak na lyžiarky

Ak obdarovaný patrí k vyložene praktickým ľuďom, mohol by ho potešiť robustný a užitočný vak na lyžiarske topánky. Na trhu i našom webe nájdete veľa rôznych modelov a verzií, v každom prípade treba hľadať model s vodotesným dnom. To oceníte vtedy, keď budete musieť vak položiť na zem niekde na zasneženom parkovisku. Super sú tiež vonkajšie vrecká a úložné priestory na uschovanie rukavíc a iných drobností. Kvôli pohodlnému noseniu nezabudnite na polstrovanie chrbta a nastaviteľné ramenné popruhy.

Pohodlné a funkčné lyžiarske ponožkyw

Ponožky ako vianočný darček, to nie je ktovieako kreatívny nápad, no poznáte to – aj drobnosť dokáže potešiť. Samozrejme, záleží od typu ponožiek, ktoré si obdarovaný nájde pod stromčekom. Každopádne, pár kvalitných lyžiarskych ponožiek je niečo, čo potrebuje a ocení každý lyžiar na svete. Ponožky do lyžiarok by mali mať zosilnené tie najviac namáhané miesta, najmä okolo členkov a priehlavkov. Z hľadiska materiálu sa osvedčila merino vlna, ktorá zabezpečí dobrý odvod vlhkosti a tepelnú izoláciu.

Veríme že po prečítaní tohto článku už máte premyslené vianočné darčeky pre svojich najbližších. Skúste sa inšpirovať aj ďalšími článkami:

Tím Najšport