Dema - táto najstaršia značka bicyklov na Slovensku valcuje predajne
10.08.2020

Dema - táto najstaršia značka bicyklov na Slovensku valcuje predajne

Inovácie, hodnota v číslach a zodpovednosť za podnikanie   

Bohaté technologické skúsenosti Demy sa dnes bežne využívajú aj v automobilovom priemysle – Volkswagen, Toyota a Kia a naopak, inovatívne prvky z automobilového priemyslu sa zároveň denne dostávajú do výrobných procesov nových modelov (cca. 400 modelov za deň, globálne viac ako 150 modelov rôznych veľkostí a farebných prevedení).

Viete, že technologické kvality Demy spočívajú najmä vo vyššej pevnosti a menšej náchylnosti na koróziu tým, že využívajú hliníkové zliatiny s prímesami železa, chrómu, kremíka a mangánu? Okrem toho sa v ich výrobe bežne uplatňuje aj tzv. letecký dural, známy pri rôznych extrémne náročných leteckých a iných dopravných dieloch.

dema_koleso

Jej kvality dokazujú neustále prizvania na svetové výstavy v Nemecku a aj v Číne. Do svojho portfólia si tak v krátkom čase mohla Dema ako prvá slovenská značka pripísať 29“ celoodpružený model a rovnako náročné konštrukčné riešenia bolo nutné zachovať pri najľahšom, sériovo vyrábanom bicykli (cestný model Dema Carrera – 7,4 kg). 

Faktom je, že všetky tieto úspechy predchádzali tomu, aby Dema bola od roku 1996 najpredávanejšia značka bicyklov na Slovensku. Aktuálne vyrába bicykle pod značkami Dema, Modet a Madeline. Pracujú na výrobe modelov pre bežnú rekreačnú i profesionálnu cyklistiku, nových detských odrážadiel a elektrobicyklov.

dema_3

Silná spoločenská zodpovednosť a úspechy

Celkové napredovanie značky Dema je výsledkom technologických postupov a záujmu o požiadavky a zmeny v spoločnosti. Aj to podnietilo vytvorenie Dema Racing Team, ktorý si dáva nielen vysoké ciele na náročných tratiach, ale zohľadňuje najmä zodpovednosť za overené jazdné vlastnosti každého nového modelu.

dema_4

Záujem o rast a vzdelávanie v cyklistike podporujú spoluprácou so športovým rezortom Kálnica. Je moderným a zároveň najdlhšie otvoreným bikeparkom počas sezóny (10 mesiacov). Ponúka hustú sieť tratí pre detičky z bikovej škôlky až po profesionálne gravity a mountain disciplíny.

Úspešnými projektmi sa stali aj Ulica pre všetkých a Do práce na bicykli pre šírenie osvety zdravého a bezpečného životného štýlu. Okrem niekoľkých ocenení v kategórii dizajnu a technológií sa Dema pýši získaním ocenenia Superbrands Awards z roku 2014. To prebiehalo na základe hodnotenia expertmi z oblasti marketingu a komunikácií. Tým sa okamžite zaradila Dema medzi najúspešnejšie značky na slovenskom trhu so silným povedomím a taktiež trvácnou spätnou väzbou.

Tím Najšport.