5 najlepších cestných a gravel bicyklov a e-bikov Trek 2023
12.05.2023

5 najlepších cestných a gravel bicyklov a e-bikov Trek 2023

Hľadáte ten najlepší a najspoľahlivejší cestný bicykel, ktorý bude zodpovedať vašim predstavám? Na výber máte nespočetne veľa značiek, modelových rád, technických parametrov a cyklistického príslušenstva od výmyslu sveta. Za posledné roky zaznamenala cestná cyklistika naozaj turbuletné obddobie. Ceny základných modelov, modelov strednej a profesionálnej kategórie rástli v stovkách až tisíckach eur nahor. Dnes tie najvyššie rady nájdete pokojne aj za 12 000 €. S výberom vhodného bicykla vám radi a ochotne poradíme v našom e-shope alebo v kamenných predajniach Najšport.

V tomto článku sme sa zamerali na cestné bicykle Trek. Prejdeme si tie najlepšie modely, ktoré značka Trek predstavila v roku 2023. Taktiež sa zameriame na inovácie, výbavu, pomer ceny a kvality, ako aj ďalšie ukazovatele, ktoré vám uľahčia konečné rozhodovanie, poďme na to!

1. Bicykel Trek Domane SLR 7
2. Bicykel Trek Madone SLR 7
3. Bicykel Trek Émonda SL 5
4. Bicykel Checkpoint SLR 6 AXS
5. Elektrobicykel Trek Domane SLR 7

1. Bicykel Trek Domane SLR 7

Vyskúšajte jedinečný model Trek Domane SLR 7 štvrtej generácie, ktorý predstavil Trek len pred niekoľkými týždňami. Jedná sa o mimoriadne ľahký cestný bicykel pre vytrvalostnú jazdu vybavený špičkovými komponentami, ktoré doslova podporia váš výkon. Ultraľahký karbónový rám OCLV (radu 800) s inovatívnym zadným systémom IsoSpeed a praktickým úložným priestorom, kde si viete odložiť tie najdôležitejšie veci počas dlhých jázd. Pozrite si aj ďalšie modely z radu Trek Domane na našom e-shope.

Samozrejmosťou tohto modelu je plne elektronický a presný bezdrôtový pohon Shimano Ultegra Di2 s výkonnými hydraulickými kotúčovými brzdami Aeolus Pro 37, riadidlami Bontrager Pro IsoCore, ktoré sú odnožou systému IsoSpeed vpredu. Tieto riadidlá sú navrhnuté tak, že dokážu znižovať vibrácie z cesty až o 20 % oproti klasickým karbónovým riadidlám. Hmotnosť bicykla je len km pri veľkosti M. Zaujímavosťou je aj jeho pestré farebné prevedenie na ktorom spolupracovali dizajnéri Treku. Je tu možnosť prispôsobiť si ho podľa individuálnych požiadaviek prostredníctvom Trek Project One, radí vám s tým pomôžeme.

Bicykel Trek Domane SLR 7

2. Bicyclel Trek Madone SLR 7

Doprajte si už teraz tento špičkový aerodynamický bicykel Trek Madone SLR 7, ktorý je navyše rýchly a vyrobený z inovatívnych materiálov. Má úplne nový karbónový rám OCLV série 800 a systémom IsoSpeed, ktorý je konštruovaný podobne, ako pri Emonde. Aerodynamické tvarovanie rámu Kammtail Virtual Foil, bezdrôtový pohon Shimano Ultegra Di2 2x12 pre presné radenie a hydraulické kotúčové brzdy Shimano MT800 so systémom Flat Mount. Vyskúšajte aj ďalšie modely z radu Trek Madone na našom e-hope alebo v kamenných predajniach Najšport.

Hmotnosť bicykla je pri veľkosti 56 je 8 kg a maximálny hmotnostný limit je 125 kg vrátane jazdca, bicykla a prípadného nákladu. Bicykel je možné upraviť si na mieru podľa individuálnych vlastností prostredníctvom platformy Trek Project One.

Bicyclel Trek Madone SLR 7

3. Bicykel Trek Émonda SL 5

Hľadáte ľahký a rýchly karbónový bicykel, ktorý je cenovo dostupný a bude mať zodpovedajúce vlastnosti. Pripravujete sa na prvé cestné preteky alebo už dlho rekreačne jazdíte a chcete prejsť z hliníka na karbón? Émonda SL5 disponuje spoľahlivými komponentami, špičkovým brzdným výkonom, nízkou hmotnosťou a aerodynamickým rámom OCLV Carbon. Tento ľahký aero bicykel je neuveriteľne rýchly v stúpaniach a na rovinkách. Má dostatočne citlivé ovládanie bŕzd s výborným brzdným účinkom. Vďaka hydraulickým kotúčovým brzdám a spoľahlivému pohonu si dokonale poradí v akomkoľvek prostredí. Vyskúšajte aj ďalšie modely z radu Trek Emonda.

Ľahký aerodynamický karbónový rám a vidlica série OCLV 500, 11-rýchlostné radenie Shimano 105, výkonné hydraulické kotúčové brzdy Shimano s plochým uchytením, elegantne vyzerajúce vnútorne vedené káble a kolesá Bontrager Paradigm SL zvládnu čokoľvek. Hmotnosť bicykla je pri veľkosti 56 je 8,87 kg a maximálny hmotnostný limit je 125 kg.

Bicykel Trek Émonda SL 5

4. Bicykel Checkpoint SLR 6 AXS

Hľadáte gravelovú špeciálku? Čo tak poobzerať sa po najnovšom modele gravelu Checkpoint SLR 6. Je špičkový gravelový bicykel z uhlíkových vlákien skonštruovaný tak, aby dobyl najväčšie svetové súťaže. Ľahký rám z uhlíkových vlákien série OCLV Carbon 700 je prepojený so systémom IsoSpeed ​​​​, ktorý zmierňuje nerovnosti, má agilnú a napriek tomu stabilnú progresívnu geometriu, ktorá si poradí aj s najdrsnejšími štrkovými povrchmi. Poobzerajte sa aj po iných bicykloch z gravelovej modelovej rady Trek Checkpoint.

Gravel je osadený kvalitnými karbónovými kolesami Bontrager Aeolus Pro 3V OCLV Carbon, plane elektrickým pohonom SRAM Rival eTap AXS s 12-timi prevodmi, komponentami SRAM Rival (Hydraulické brzdy, rotor, reťaz a pod.). Hmotnosť tohoto gravelového bicykla je len 8,69 km pri veľkosti 56.

Bicykel Checkpoint SLR 6 AXS

5. Elektrobicykel Trek Domane+ SLR 7

Domane+ SLR 7 je prelomový cestný elektrobicykel z karbónových vlákien vo svojej triede, ktorý vyzerá ako štandardný elektrobicykel. Je postavený na ráme z uhlíkových vlákien OCLV 800 Series, ktorý disponuje kompaktným a prepracovaný elektromotorom, ktorý vašu jazdu posunie na vyššiu úroveň s prirodzenou asistenciou. Spoľahlivý motor, vďaka čomu budete viac v spojení so zážitkom pri náročných stúpaniach alebo dlhých dobrodružných jazdách. V našej ponuke nájdete aj ďalšie modely Trek Domane+.

E-bike je osadený výkonným motorom TQ HPR50 o výkone 50 Nm, s výkonom 250 W a batériou TQ 360 Wh. Samozrejmosťou je výkonná prehadzovačka Shimano Ultegra R8170 Di2 s elektronickým radením, hydraulické brzdy Shimano Ultegra MT800 a pevné kolesá Bontrager Aeolus XXX. Hmotnosť tohto e-biku je len 12.2 kg pri veľkosti 56 a maximálna povolená nosnosť je 125 kg.

Elektrobicykel Trek Domane+ SLR 7

Všetky modelové rady cestných a gravelových špeciálov (Madone, Domane, Emonda, Domane+ a Checkpoint) od značky Trek sú jedinečné, vyrobené a dizajnované v USA. Disponujú prelomovými technológiami, ktoré testujú profesionálny jazdci z Trek Factory Racing a pretekári na slávnych pretekoch Tour de France či Giro di Italia. Vyberte si model ktorý vám bude vlastnosťami, materiálom, technológiami, geometriou najviac sedieť. S výberom vám ochotne poradíme online alebo v našich predajniach. 

Páčil sa vám článok? Prečítajte si aj ďalšie podobné blogy:

Tím Najšport